Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Bagusnya Neelofa, Nora Danish Buat IG Live Beri Kesedaran Duduk Rumah!

21-3-2020 10:39 AM|Oleh: hafiz.ahmad| Komen: 76


Bermula 18 Mac lepas, kerajaan telah mengumunkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) kepada rakyat Malaysia untuk memutuskan rantaian jangkitan virus Covid-19.

Namun, meskipun kes Covid-19 semakin meningkat setiap hari, rakyat seolah-olah tidak ambil peduli dan masih mengingkari arahan kerajaan berkenaan perintah tersebut. 

Jika anda perasan, masih ramai lagi keluar dari rumah tanpa sebab kukuh. Lebih parah, masih ada yang melepak di restoran-restoran seperti biasa.



Melihatkan keadaan yang semakin teruk ini, Neelofa telah memulakan kempen #BerseoranganBersama di IG Live untuk memberi kesedaran kepada masyarakat berkenaan wabak Covid-19.

Tidak keseorangan, Nora Danish turut serta dalam IG Live tersebut bersama-sama Neelofa untuk memberi info dan keadaan semasa negara kepada para peminat mereka. Ini baru contoh influencer yang bagus!




"I paling kecewa bila tahu ada orang pergi Cameron Highland and actually Cameron Highland agak penuh dekat sana"


Neelofa turut meluahkan rasa kecewa apabila mendapat tahu ada beberapa pihak tidak bertanggungjawab masih bercuti di Cameron Highland dan hanya akan mengeruhkan keadaan semasa.

Jika arahan kerajaan diambil ringan oleh sesetengah pihak, mungkin dengan cara yang dilakukan oleh Neelofa dan Nora Danish ini akan memudahkan lagi kerja pihak berwajib untuk membendung wabak ini. 

Jangan degil okey. Stay at home! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
1
0
Komen: 76
Komen

Previous : "Puas Dengar!" - 'Perutusan Khas' Diva AA 'Sekolahkan' Netizen

Next       : Sazzy Falak Ambil Ubat Penggalak Susu Untuk Mahramkan Idris

Komen Terbaru

Quote husna_amal 23-3-2020 09:42 AM
entah2 dia takdenya nak stay at home sangat.

Lain-lain Komen

Quote monsterwife 21-3-2020 10:45 AM
Cit...engkau pun sama jgk pergi Italy dan UK ms coronavirus kan.cakap tak serupa bikin
Quote pichee 21-3-2020 10:47 AM
Bukan lofa pn baru blk oversea ke?
Quote zuriey 21-3-2020 10:51 AM
Percaya sgt la lofak nk dok diam2 kt rumah 2 minggu..
Quote Nham22 21-3-2020 10:59 AM
Bab****** ko masing2x baru balik dr obersea.. Puihhhhhhh
Quote LauraRichis 21-3-2020 11:20 AM
Betina ni pegi italy konon2 jadi org terpenting fashion show tapi sendu takde sape kesah haritu ade kuarantin tak????
Quote fadz84 21-3-2020 11:37 AM
Hek eleh sembang berdegar-degar minah pendek ni.. ko pun baru blk dari milan tuari ada self quarantine 14 hari tak.. tetiba nk promotes awareness plk.. chittt
Quote Aunty_Acid 21-3-2020 11:41 AM
Menyampah, meluat, bule jln daaa
Quote enot_sibudak 21-3-2020 11:45 AM
LauraRichis replied at 21-3-2020 11:20 AM
Betina ni pegi italy konon2 jadi org terpenting fashion show tapi sendu takde sape kesah haritu ade  ...

Kes ramai p tgk fesyen show la yg los tu ramai..lofa sila kuarantin lg
Quote rotijohanz 21-3-2020 11:51 AM
lepas balik itali elok je dia ni masuk ofis......
pegi sana sini.....
meeting itu ini....
tp dlm ig kemain tau lopa tiap saat bg awareness......
kalah retis msia yg laen.
hahahahahah!!!!
Quote biozipstar 21-3-2020 12:08 PM
patut cite self kuarantin baru org x bising
Quote Tudungpink 21-3-2020 12:37 PM
Kemain jahlop..ko sendiri baru balik dr Milan..nasib ko sempat kluo dr Milan.tu pun ko hati kering boleh pegi sampai ke Milan padahal xde sape heran dah ko kat fs tu ..ko kuarantin dulu la baru sembang kencang...sembang babi pun boleh terbang..puiii...
Quote mixed 21-3-2020 12:41 PM
Npk lopak mmg x membaca ke
Nd ada ckp china ada bg bantuan kt malaysia dia bole kata ya ke (dgn muka kompen mmg x tau blur ayam) nd ckp betul i baca kt astro gempak. Mmg dia ni selama nya x baca isu semasa malaysia ke? #tanyaje
Quote MekConkey 21-3-2020 12:42 PM
Bagus Lofa bagi kesedaran kpd orang ramai...Contoh influencer yg baik .... sekurang-kurangnya bantu share awarenes...gunakan kelebihan followers yg ramai tu utk benda2 mcm ni. .

Kat Twitter pun aktif dia tweet bagi kesedaran ...


X sabr hari2 tggu jam 5pm nak tgok dia live dgn artis jemputan.. bolehlah mengisi masa lapang Mek.....

Terbaikla la LOFA! YOU GO GIRL!

I support u ... gitttew
Quote apedehal 21-3-2020 12:45 PM
monsterwife replied at 21-3-2020 10:45 AM
Cit...engkau pun sama jgk pergi Italy dan UK ms coronavirus kan.cakap tak serupa bikin : ...

Dia pun balik dr obersea x kuarantin pun..bagus adik nya si atisha tu smpai kl terus kuarantin diri
Quote MekConkey 21-3-2020 12:54 PM
Bila Dato Ct menyanyi bagi kesedaran ttg COVID19 ada forummer mengutuk, bila Lofa buat projek bagi kesedaran ttg kepentingan Stay Home kat rumah pun dikutuknya....

Bila buat baik dikatakan ambik kesempatan...dicarinya salah org tu.... Satu keburukan dia sejuta kebaikan terus dilupakan.....Mek tgok,Doctors2, Netizen kat Twitter
byk yg tweet suruh influencers and artis2 jlankan tggjawab beri kesdran ttg covid , bila dah buat dikutuknya mcm2..


Tapi Mek faham, dlm dunia  ni especially kat Forum Cari ni tak semua org ada 'AKAL'...


So....faham2 sendirik la yek...
Quote tikusmontok 21-3-2020 01:03 PM
monsterwife replied at 21-3-2020 10:45 AM
Cit...engkau pun sama jgk pergi Italy dan UK ms coronavirus kan.cakap tak serupa bikin : ...

The socalled influencer yg org sembah2 sgt
Quote MatDeghem 21-3-2020 01:22 PM
tikusmontok replied at 21-3-2020 01:03 PM
The socalled influencer yg org sembah2 sgt

anaksedara1.jpg

anak sedara sendrik kena.....


Quote jassy50 21-3-2020 01:29 PM
monsterwife replied at 21-3-2020 10:45 AM
Cit...engkau pun sama jgk pergi Italy dan UK ms coronavirus kan.cakap tak serupa bikin : ...

Ha ah. Pergi Milan (Lombardy). Mmg epicenter.
Balik tak quanrantine pun.
Quote kakasotong2 21-3-2020 01:30 PM
Jahlop punya kegigihan bg awareness kat twitter fb tu kemain haaa. Dr awal tu meols dah rasa aura kehipokritan tweet tu.

Rupanya bebetul fake hipokrit. Meols baru taw sheols baru balik dr overseas jua

Lihat semua komen(76)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top