Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Ambil Di Hospital, Free Je" - Doktor Berang Cecair Pembasmi Kuman Dicuri!

20-3-2020 09:43 AM Komen: 16

Masalah rakyat Malaysia ni bukan tak dengar arahan saja, tapi juga masalah dari dalam diri sendiri.

Dr Ahmad Mahyuddin Mohamed, seorang pakar bedah ortopedik di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah di Temerloh mendakwa ada pesakit dan pelawat mencuri cecair pembasmi kuman di hospital tempatnya bertugas. 

Beliau turut menyatakan rasa kesal dengan kejadian itu menerusi laman Twitter.

Dr Mahyuddin berkongsi ciapan seorang individu yang mengambil bahan pembasmi kuman berkenaan dari sebuah hospital.

"Amik (ambil) dekat hospital je, free (percuma)," katanya sambil menunjukkan gambar memegang sebotol pembasmi kuman.




Kredit foto: Dr Mahyudin

"Anda tau, banyak sanitiser kami di hospital dicuri pesakit dan pelawat. Harta rakyat dan kerajaan. Bukan milik peribadi anda!

"Adakah anda fikir sanitiser yang bukan hak anda akan melindungi anda daripada Covid19?"

Tindakan individu terbabit pastinya dikecam warga maya. 




Kredit foto: Dr Mahyudin

Individu terbabit kemudian tampil menjelaskan bahawa bahan pembasmi kuman itu diberi kepadanya ketika menjaga bapanya di wad dan tidak menyangka ciapannya menjadi perhatian ramai hingga menjadi kontroversi. 

Namun, orang ramai tidak menerima alasannya itu.



Kredit foto: Twitter

Beginilah sikap sebahagian daripada kita. Sanggup mencuri untuk kepentingan sendiri. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 16
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote husna_amal 23-3-2020 09:05 AM
Lain kali masa nak post kat twitter tu jangan nak menipu sangat. Kan dah kena kecam.

Lain-lain Komen

Quote isseliparjepun 20-3-2020 10:46 AM
Fikirlah sebelum post apa apa. Apooo lah
Quote Boomibulat 20-3-2020 11:06 AM
Mhal jugak rupanya benda ni..tgk semalam dkt rm50 sebotol..Sebelum ni whoareyuss je..
Quote munchkin 20-3-2020 11:09 AM
Kenapa blurkan nama
Quote natrahn 20-3-2020 11:41 AM

  sop nya begitu
Quote munchkin 20-3-2020 11:48 AM
natrahn replied at 20-3-2020 11:41 AM
sop nya begitu

Cam mana nak tangkap pesalah.
Quote salmon-suki 20-3-2020 11:58 AM
Boomibulat: Mhal jugak rupanya benda ni..tgk semalam dkt rm50 sebotol..Sebelum ni whoareyuss je..


hahahha..rm50 kira ok laa tu..ada y cekik darah jual smpai rm80+ sebotol..maybe harga depends kt percentage alkohol kot...xtaw laaa..ai beli sanitizer y kecik2 jah y 50ml punya,bawak utk pegi keje sblm.ni..ni dah cuti,x guna lah..sbb guna sabun je utk cuci tgn
Quote Zaien 20-3-2020 12:03 PM
x malu btl.. dh curi post kt media sosial
Quote judicata 20-3-2020 12:20 PM
semoga ko kena covid. sbb pakai brg curi. pi bangga plak sbb mencuri. serius babi.
Quote crazybeach 20-3-2020 12:26 PM
eh dasar babi kan kau? dah kena sound dan2 tu lah claim gurauan bagai? pokemon kau tengah2 jaga abah sakit dalam wad boleh pulak bergurau nak mencuri segala. tak padan dengan pakai tudung tapi bangga menayang harta curi. elok nya doktor tu bedah kepala biol kau bagi curah habis sebotol sanitizer tu biar hilang virus bodoh yang degil melekat kat otak lembab kau tuh
Quote crazybeach 20-3-2020 12:27 PM
eh dasar babi kan kau? dah kena sound dan2 tu lah claim gurauan bagai? pokemon kau tengah2 jaga abah sakit dalam wad boleh pulak bergurau nak mencuri segala. tak padan dengan pakai tudung tapi bangga menayang harta curi. elok nya doktor tu bedah kepala biol kau bagi curah habis sebotol sanitizer tu biar hilang virus bodoh yang degil melekat kat otak lembab kau tuh
Quote belilies 20-3-2020 01:00 PM
Bodoh. Memang lapar rt/like pun. Kalo tak, cana kau tak upload ke medsoc. Hukuman utk org cam kau ni selayaknya diviralkan aja.
Quote evlinne 20-3-2020 04:26 PM
crazybeach replied at 20-3-2020 12:27 PM
eh dasar babi kan kau? dah kena sound dan2 tu lah claim gurauan bagai? pokemon kau tengah2 jaga abah ...

Ekceli memang ada ke hand sanitizer yg diletak kt tepi katil pesakit ke apa yg hosp bagi? X kan??
Rasanya hosp selalu tepek kat dinding utk kegunaan staff hosp n org awam
Mmg helok dis bij kena carut babi dgn netizen n bbnu kalau btul dia mencuri
X percaya ada org nak bagi sanitizer ni free sbb ni barang paling berharga buat masa skrg
Quote Artemesiaa 20-3-2020 04:43 PM
Jenis yang tak tahu malu je suka up citer mencuri di media social
Quote Jennyrol 20-3-2020 08:47 PM
Ini bodoh ye. Gurau x gurau tetap bodoh nk mampos
Quote rosli_nurizzati 21-3-2020 12:55 PM
antara brand yang susah nak cari skang ni.. asyik2 sold out.. i like this brand..
Quote husna_amal 23-3-2020 09:05 AM
Lain kali masa nak post kat twitter tu jangan nak menipu sangat. Kan dah kena kecam.

Lihat semua komen(16)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top