Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Puas Dengar!" - 'Perutusan Khas' Diva AA 'Sekolahkan' Netizen

20-3-2020 10:05 AM|Oleh: intan| Komen: 79

"Puas Dengar!" - 'Perutusan Khas' Diva AA 'Sekolahkan' Netizen

Gara-gara penularan wabak COVID-19 yang semakin mengganas sehingga menyebabkan dua kematian di Malaysia, kerajaan mengambil langkah melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan bermula 18 hingga ke 31 Mac 2020.


Kredit foto: Carian Google

Walau bagaimanapun, masih ada yang berdegil dan ingkar dengan arahan tersebut.

Sehubungan itu, ramai rakan artis melakukan usaha sama dalam memberi pesanan supaya masyarakat terus kekal di rumah dan tidak perlu ke mana-mana tanpa alasan munasabah. 

Nampaknya, selebriti kontroversi Azwan Haji Ali turut berkesempatan menitipkan beberapa pesanan kepada rakyat Malaysia.


"Merayap ke hulu, ke hilir. Kenapa degil sangat?"



Azwan atau lebih dikenali sebagai Diva AA tampil 'menyekolahkan' netizen dengan menegur mereka yang begitu mementingkan diri sendiri dan masih tidak mahu berkuarantin di rumah.



Video 'perutusan khasnya' itu membuatkan ramai netizen berpuas hati walaupun bicaranya agak kasar, namun 'ada poin'. Diva AA nampaknya telah 'sekolahkan' mereka yang masih selamba berhimpit-himpit di tempat awam dan bergerak ke sana sini walaupun keadaan negara yang sangat tenat kerana terdedah kepada wabak Covid-19. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
4
Bosan
1
0
0
Komen: 79
Komen

Previous : Amy Search Bengang Nabila Huda Masih Bekerja Di Hari Kedua Perintah Kawalan Pergerakan!

Next       : Sazzy Falak Ambil Ubat Penggalak Susu Untuk Mahramkan Idris

Komen Terbaru

Quote DianaSaksen 24-3-2020 01:39 AM
cmf_premierleag replied at 22-3-2020 04:38 AM
despite aku setuju je dgn his points, tp si bapuk tua ni tak penat ke kuat melahar memcarut sana sin ...

Why bother see my level
Macam lah hang tak pernah mencarut

Lain-lain Komen

Quote fadz84 19-3-2020 07:16 AM
Rasakan perutusan telus xde corner2 daripada Truly Diva AA. Lawak part blk kg sbb nk melantak beras mak bapak tu.. hahaha
Quote hyie 19-3-2020 07:36 AM
yang kat hujung video tu api neraka ke sis? memang puas hati kena maki dengan divaAA yach...selayaknyalah
Quote Aai2 19-3-2020 07:51 AM
Oh setepek kena...glove bli kat london... sanitizer beli kat paris...sempat lagi tu
Quote bloodyamuk 19-3-2020 07:51 AM


sokong diva AA...
Quote Scheherazade 19-3-2020 07:54 AM
Bebelan disulami makian
Quote imanjannah 19-3-2020 07:56 AM
Edited by imanjannah at 19-3-2020 07:58 AM

betul apa yang dia cakap tu, tapi x larat dengo dia mencarutttt
Quote beta_carotene 19-3-2020 08:01 AM
lawa cgi kat belakang, ada gambar2 virus gituu
Quote nadie90 19-3-2020 08:12 AM
Hahahaha cayalah Diva AA....klu xfhm bhs Malaysia lg up lg video na
Quote maxim 19-3-2020 08:14 AM
plg aku x tahan suruh gi public toilet..cikcap pakai sanitizer.. penah wat letteww
Quote KIM.K 19-3-2020 08:14 AM
Basah muka kena maki

Nah perutusan dari PDRM lak
Quote Lengkong 19-3-2020 08:15 AM
Hahaaha..penyampaian tulus ikhlas



Quote KIM.K 19-3-2020 08:17 AM
Harap diva AA beri perhatian kepada kerabat tak SRP dalam porum
Quote chandrahusin 19-3-2020 08:23 AM
Astaga Azwan Ali!
basah la penutup mulut dia dgn air liur
Quote tikusmontok 19-3-2020 08:34 AM
Adoiii boleh kemurungan lps tgk..gigih lak tgk spi abis


Dia ptuii dlm mask keh keh
Quote TeropongGirl 19-3-2020 08:36 AM
Brapa kali daaa dia ptuih dalam mask tu..
Quote sukacactus 19-3-2020 08:53 AM
Kalau la xada bahasa carutans semua tu, aku cam nak cadangkan perutusan ni masuk tv
Biar kena bertempek2 pada yg ignorance
Quote Boomibulat 19-3-2020 08:55 AM
Mewakili Azmin ke ni..?
Quote minah_selekeh 19-3-2020 09:07 AM
Minus the carutans, aku setuju apa yang dia cakap tu.. Yang sibuk sangat nak balik kampung tu, ko ingat mak bapak ko suka ke nak melayan ko anak beranak? Diorang pun penat laa..
Quote Guccibamboo 19-3-2020 09:18 AM
Haduyaiiiii...cipcap? Bongoklaaaaaa

Lihat semua komen(79)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top