Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Jangan Solat Di Masjid Je Patuh" - Ramai Ingkar Perintah, Ini Reaksi Golongan Artis

19-3-2020 01:24 PM|Oleh: LilRose| Komen: 24

Masih ramai golongan degil dan ingkar perintah kawalan pergerakan dalam usaha memerangi Covid-19.

Begitu juga dengan beberapa golongan selebriti membuat darah ramai rakyat Malaysia mendidih kerana masih seronok bercuti sedang kes jangkitan virus itu di negara kita semakin membimbangkan.

Berikutan itu, beberapa pelakon dilihat meluahkan rasa kesal mereka di ruang media sosial berhubung kedegilan rakyat Malaysia dalam memberi kerjasama dan mementingkan diri sendiri. Antaranya ialah Ruhainies, Rita Rudaini dan Aeril Zafrel.


Kredit foto: IG

Menerusi Insta Story Ruhainies, jelas dia berang dengan kedegilan segelintir masyarakat membahayakan kesihatan orang lain.

"Tolonglah jadi prihatin, jangan penting diri.

"Benda dah serius macam ni pun masih ada yang keluar makan, lepak-lepak," tulisnya.


Kredit foto: IG

Kredit foto: IG

Kredit foto: IG

Dalam masa sama, Ruhainies sempat berpesan pada semua pihak agar tidak mengambil kesempatan menjual produk kesihatan seperti pembasim kuman, topeng muka dan sebagainya tanpa mendapatkan kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).


Kredit foto: IG

Dia juga sempat berterima kasih kepada semua kakitangan hospital dan pihak terbabit dalam menangani wabak bahaya ini.


Kredit foto: IG

Ini pula reaksi Aeril dan Rita yang sempat melontarkan sindiran terhadap golongan yang degil terbabit.


Kredit foto: Twitter

Kredit foto: IG

Tolonglah beri kerjasama demi keselamatan dan kesihatan sejagat. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 24
Komen

Previous : "Dengan Rasa Dukacitanya Saya.." - Chef Wan Maklumkan Bekas Isteri Meninggal Dunia

Next       : "Pakai Otak Sikit!"- Shakila Khoriri Bengang Dituduh Lakukan Panic Buying

Komen Terbaru

Quote fadz84 20-3-2020 07:25 PM
jassy50 replied at 20-3-2020 06:59 AM
Ha ah iyer.. Lepas tu balik tak quarantine pun. Elok meeting sana sini.

Pastu sembang berdegar-degar, promoting awareness bagai.. euwwwww

Lain-lain Komen

Quote fadz84 19-3-2020 01:38 PM
Eh yg ajak main guessing game compare Italy n Malaysia tu bukan aritu sakan ke Milan, Italy jgk.. huhu
Quote Boomibulat 19-3-2020 01:59 PM
Semoga dapt dikuarantin selama setahun bersama2 Lofa..
Quote electricopop 19-3-2020 02:06 PM
Hopefully semua akan beransur pulih...
Quote fishcracker 19-3-2020 02:09 PM
Tak jugak...ade je orang kampung pi masjid solat zuhur walaupun gate masjid tutup,die keluar masuk ikut mana pun tataw
Quote Beribear 19-3-2020 02:23 PM
Kalau tak silap yg pergi masjid surau tu imam yg bertugas waktu tu dan bilal. Jemaah takde. Okay lg drpd yg pergi supermarket beratur ramai2 tak jaga jarak tu semua lg parah. Dgn panic buying tu semua lg teruk.
Quote sonatalady 19-3-2020 03:16 PM
X yah perli2..pasal g masjid ke apa.
Dah memang org malaysia ni perangai degil.
Yg penting..sound org yg depan kita..sekeliling kita kalau ada yg degil.
Sambil2 nasihat dalam ig..bg info.
Quote beatgirlX 19-3-2020 03:20 PM
Ada brani sound geng seartis yg g holiday abroad??
Quote Cassieopeia 19-3-2020 03:33 PM
lopak br blk italy kan... jaga2 juga tu. retis korea yg gp fashion show tu blk je dr italy terus dok umah..
Quote sleepandream 19-3-2020 03:48 PM
Boomibulat replied at 19-3-2020 01:59 PM
Semoga dapt dikuarantin selama setahun bersama2 Lofa..

kurex versi lelaki ke chuols
Quote husna_amal 19-3-2020 04:16 PM
artis2 ni kebanyakkan sembang je lebih pasal keperihatinan ni
Quote munchkin 19-3-2020 05:01 PM
Takyah lah perli tak pergi solat masjid. Datang org bodoh dia pergi solat ramai2 nanti sebab ko perli dia tak solat masjid.

Listen to the fuckin arahan idiot mofo.  

Stop lah buat benda bodoh ni. Angka meningkat. Seriuslah.

Banyak dah aku tengok sorang tulis semua nak ikut copy paste.

Kau otak takde tak boleh karang ayat sendiri ke?

Dah pulak sekor2 kat dlm fb rindu azan lah bagai. Kau nak org islam ramai2 berjangkit ke? Nak suruh org islam ramai sakit ke? Stupid mofo
Quote munchkin 19-3-2020 05:07 PM
fishcracker replied at 19-3-2020 02:09 PM
Tak jugak...ade je orang kampung pi masjid solat zuhur walaupun gate masjid tutup,die keluar masuk i ...


Rerport to the local polis. I mean it. Surau aku depa tutup ngan kain rentang.

Biar polis datang. Kalau sorang buat lain gerenti ikut.
Quote Supersirap 19-3-2020 05:08 PM
Jangan pentingkan diri sendiri, sila ikut arahan pemerintah
Quote rjnadiah 19-3-2020 09:06 PM
si poyo tu sempat lagi nak perli org
Quote RatuDunia94 19-3-2020 09:52 PM
Amboi ruhainies... ok lah at least bukan story pasal kekasih tutup muka.
Quote makneng 19-3-2020 09:54 PM
Ahhh retis... Sembang je..
Quote Pixie902 19-3-2020 10:17 PM
Retis yg sibuk perli2 pasal arahan jangan solat di masjid tu diorang memang berkumtum sembahyang jemaah tiap waktu tiap hari di masjid ke?
Quote fishcracker 19-3-2020 10:27 PM
munchkin replied at 19-3-2020 05:07 PM
Rerport to the local polis. I mean it. Surau aku depa tutup ngan kain rentang.

Biar polis da ...

Iol dah suh dah jiran yang nampak tu pi report,setakat ni takde update....entah2 yang kunun pi solat kat masjid tu membongak je la kot gebang kata die pi masjid tak sanggup tengok masjid kosong,padahal melencong pi 7e

Haaaaa gitu iol berburuk sangka
Quote munchkin 19-3-2020 10:28 PM
fishcracker replied at 19-3-2020 10:27 PM
Iol dah suh dah jiran yang nampak tu pi report,setakat ni takde update....entah2 yang kunun pi sol ...

Takpelah. Kalau u tengok pi, report je. Kalau jiran tengok report je. Ni tanggungjawab bersama.

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top