Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Tolong Naikkan Pangkat Abang Ni" - Usaha Pak Guard Hospital Dapat Pujian KKM

20-3-2020 11:36 AM Komen: 18

Beberapa langkah pencegahan dikuatkuasakan Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM) ekoran penularan wabak Covid-19. Salah satu langkah KKM ialah memastikan bilangan pengunjung yang ingin melawat pesakit di hospital telah dihadkan.

KKM menegaskan bahawa waktu lawatan di semua hospital telah dipendekkan bagi mengelak penularan jangkitan Covid-19 di hospital.

Namun begitu, orang ramai dilihat tidak mengendahkan amaran tersebut dan mengunjungi hospital seperti biasa. Siap bawa kanak-kanak lagi.

Mujurlah ada pengawal keselamatan seperti individu ini yang berusaha memberi penerangan kepada pelawat di hospital.


Video berdurasi 33 saat itu memaparkan seorang pengawal keselamatan hospital memberi arahan kepada orang ramai berkenaan jumlah pelawat yang dibenarkan melawat seseorang pesakit. 

Seorang pesakit hanya dibenarkan menerima kunjungan 2 orang pelawat pada satu-satu masa dan kanak-kanak di bawah umur 12 tahun tidak dibenarkan masuk. 

Usaha pengawal keselamatan ini telah menerima pujian dari KKM dan orang ramai.





Kredit foto: Twitter KKMPutrajaya

Ayuh rakyat Malaysia. Patuhilah saranan KKM kerana ianya adalah untuk kebaikan anda jua.-CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 18
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote husna_amal 23-3-2020 09:13 AM
Pak guard yang tegas macam ni baru lah orang ramai akan ikut arahan.

Lain-lain Komen

Quote munchkin 20-3-2020 11:48 AM
Tu apasal nampak budak kecik kat hospital??
Quote munchkin 20-3-2020 11:49 AM
Hahahahha. Terima kasih bang.
Quote Kenabertaubat 20-3-2020 12:30 PM
Stress agaknya abg guard ni bila dah cakap berpuluh kali pelawat taknak dengar. Tu yg keluar intonasi macam tu
Quote Supersirap 20-3-2020 12:37 PM
Semoga urusan seharian abang dapat dipermudahkan
Quote djzara81 20-3-2020 12:52 PM
Aku cadangkan abg guard ni masuk politik. Gaya cakap mcm menteri, even better than sesetengah menteri.
Quote tokchik 20-3-2020 02:53 PM
Orang malaysia ni kebanyakkannya tak nk Dengar nasihat

Cakap molek... Hang ketegaq

Bila cakap kasaq.... Hang kata kurang ajaq


Quote tagas 20-3-2020 03:10 PM
alang alang dah kurang staf

sila serap abam nih jadik mo or nurse

Quote palmolive 20-3-2020 04:07 PM
djzara81 replied at 20-3-2020 12:52 PM
Aku cadangkan abg guard ni masuk politik. Gaya cakap mcm menteri, even better than sesetengah menter ...

semua org ko nak ajak masuk politik
Quote Zaien 20-3-2020 04:14 PM
bagus la.. pak guard bg arahan dgn btol..
yg family degil stil angkut ank2 kecik dh knapa la....
Quote Artemesiaa 20-3-2020 04:50 PM
Baguslah ada yang beri peringatan buat mereka yang tak tahu atau yang buat2 lupa
Quote tipuware 20-3-2020 06:36 PM
Public speaking dia bagus ni.. Ada eye contact. Ada pause.. Ada penekanan kpd beberapa perkataan.. Ada intonasi yg betul..
Quote KirazMevsimi 20-3-2020 10:08 PM
steady abang guard. tahniah atas kesabaran
Quote KirazMevsimi 20-3-2020 10:09 PM
tipuware replied at 20-3-2020 06:36 PM
Public speaking dia bagus ni.. Ada eye contact. Ada pause.. Ada penekanan kpd beberapa perkataan.. A ...

betul betul. terang jelas
Quote diss69 21-3-2020 02:25 AM
Gud job abam guard...
Quote theotherfriend 21-3-2020 02:46 PM
Mcm penceramah dakwah.
Quote Nham22 21-3-2020 08:33 PM
Pak guard patut pegang rotan
Quote jerukkedondong 21-3-2020 11:10 PM
Harap abang guard Hospital seri Manjung yg viral iras sejibik sufian suhaimi tu pun buat kerja mcm ni jgk...
Quote husna_amal 23-3-2020 09:13 AM
Pak guard yang tegas macam ni baru lah orang ramai akan ikut arahan.

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top