Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Sajat Sentuh Kaabah, Punca Tuhan Turunkan Bala Covid-19?

18-3-2020 06:45 PM|Oleh: Saiful| Komen: 66

Penularan wabak Covid-19 betul-betul membimbangkan seluruh masyarakat dunia.

Sampai Sajat pun turut kena tempias bila ada pihak yang menyalahkannya dan mendakwa dia adalah antara punca bala ini diturunkan Tuhan.

Foto: IG
Ini susulan tindakannya pergi ke Tanah Suci Mekah dengan memakai pakaian wanita selain turut menyentuh Kaabah.

Sajat meminta bukti kukuh tindakannya itu menyebabkan berlakunya wabak Covid-19 ini.


"Rasa nak jumpa ustaz yang mengata aku! Apa masalah ustaz ni? Kau nak cakap aku sentuh Kaabah, terus Makkah tak boleh masuk?" tulisnya di Insta Story.


Foto: Via mStar Online
Sajat juga meluahkan rasa geramnya dan meminta pihak tersebut berhenti menabur fitnah.

Dia juga menegaskan dirinya bukanlah punca sekatan masuk ke Mekah dilaksanakan.

Foto: IG
"Kes orang lain makan haiwan buas , hujung-hujung ustaz kata bala yang datang sebab aku pegang Kaabah! CNN pun tak ada masuk fasal ni? Tolonglah!" tambahnya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 66
Komen

Previous : Kes Covid-19 Makin Teruk, Artis Malaysia Masih Berseronok Bercuti Di Luar Negara

Next       : "Mata Dia Terbuka Separuh" - Amyza Aznan Dedah Simpan Rahsia Maya Matahari

Komen Terbaru

Quote amyza 23-3-2020 11:48 PM
jargon replied at 23-3-2020 02:52 PM
Dia baru je lepas padankan muka netizen kita yg meninggal sbb covid..yg majoriti tabligh..nak kutuk2 ...

Jahat nya, mentang2 tak kena kat dia. Kalau tuhan tunjukk, duit berkepuk pun tak boleh selamatkan dia. Moga kena azab pedih dlm kubur nanti mohd sajjad.

Lain-lain Komen

Quote airmineral 18-3-2020 06:54 PM
CNN kisah ke kosentuh kaabah bam jat oii
Quote biozipstar 18-3-2020 06:54 PM
aku mcm nak tersetuju...

lepastu kan... kalau Allah sayang kite, sesikit2 apa pun bercakap Allah dan2 tu tegur. kisah paling simple pasal pakcik aku. dia pergi madinah masa before covid19 haritu dan cakap "eh, kat sini takde burung berak pun kan..." beberapa minit/saat lepastu betul2 ada burung berak atas kepala... hmm senang cakap x payah nak fikir buruk/baik pun, zikir dlm hati banyak2...,

si sajat ni buat benda x elok kt mekah, then kata gusip nurtizen ada yg mengata sajat, orang itu yg demam. nampak sgt Allah sayang dia. manakala si sajat langsung tiada teguran. maknanya Allah mcm dah x nampak dah kewujudan dia, lantak sana pi.. tak ke lagi takut??? istidraj sangat tu jat.. baik ko tobat jat...
Quote Catpaw 18-3-2020 06:56 PM
Kemain posing bangjat, terkesima terguda acik2 porem
Quote bakingsoda 18-3-2020 06:56 PM
yg nak balik kg tu pon mengundang bala jugak
Quote susukambingbest 18-3-2020 07:02 PM
Eh eh bamjat ni terasa please ye dia ckp LELAKI bertelekung bkn perempuan brtelekung. Bamjat kan perempuan fuhhh. Apasal bamjat termengaku bamjat sbg LELAKI ni
Quote unguaurora 18-3-2020 07:03 PM
Nightmare tgk muka bang jat ni. Geli
Quote munchkin 18-3-2020 07:05 PM
Jangan jadi statement malaysian kutuk benda ni jadi kat china sebab uiyghur. Pasal nak balas perbuatan org kat china.

Hujung2 kita diuji tabligh punya perhimpunan yg menyumbang data tertinggi kat malaysia.

Pasal sajat, mekah kena balasan tutup. Tu tak betul dah tu.

Quote unguaurora 18-3-2020 07:06 PM
susukambingbest replied at 18-3-2020 07:02 PM
Eh eh bamjat ni terasa please ye dia ckp LELAKI bertelekung bkn perempuan brtelekung. Bamjat kan p ...

Kan.. kata ngaku pompuan tp ustaz ni ckp LELAKI ...haha
Quote MsKathryn 18-3-2020 07:13 PM
Eh2 bamjat mengaku tanpa sedar ke
Quote Kurex 18-3-2020 07:28 PM
macam ni la yg buat kita rasa kita lagi suci dari ponen ni konon kita takde dosa..
Quote Kurex 18-3-2020 07:31 PM
Setiap musibah yg datang,adalah sebab diri sendiri.. Even Nabi Yunus pun dia "sesungguhnya aku menzalimi diri sendiri".. Memang aku pantang manusia yg suka salahkan manusia lain sebab sesuatu terjadi.. Lagi2 dari kalangan ostad..
Quote haruslah 18-3-2020 07:38 PM
I stuju statement u pasal uighur tu
Masa mula2 covid ni ramai hina2 china...hina cina malaysia. Pastu kluar la mcm2 viral knp JE x kena melayu....pastu kutuk2 thaipusam bagai....

Tup2 ijtima tu antara punca terbesar covid kat malaysia....kan dah malu umat islam malaysia. Dah ni non muslim pulak hina melayu islam.

Kes sajat ni pun jg la tuduh2 dia
Ni la org kata, kena bala kat org kata karma la...kifarah la
Bila kena tang kita hikmah ujian cubaan dugaan....
Quote LH76 18-3-2020 07:45 PM
Apo la. Lg org duk sibuk hal dia lg la dia menyalak. kita dah x berdosa bila kita dah tegur tp yg empunya diri ignore
Quote sapeka 18-3-2020 08:03 PM
Lah
Terasa kenapa
Kan ustaz tu sebut laki
Hg kata hg pompuan
Bengong
Quote meteorspeed 18-3-2020 08:03 PM
Bnyk kos bang jat guna tuk renovated badan, kihkih
Quote missus_meow 18-3-2020 08:33 PM
dia ni dah gone case gaknye. tp kalo dia salah, kite pon salah sbb x de ape2 tindakan atas perbuatan dia. dia ni cakap saja tak gune.
Quote sharlenetexas 18-3-2020 08:40 PM
Bang jat mungkin salah satu daripada berjuta2 faktor penyumbang.
Quote Nham22 18-3-2020 08:41 PM
Sajjad cabar Allah aritukan... Kate nape xdpt bala kat sana mase die umrah... Kuang asam
Quote sharlenetexas 18-3-2020 08:43 PM
Tt saiful ni mmg suka sangat up thread pasal bangjat

Lihat semua komen(66)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top