Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Kes Covid-19 Makin Teruk, Artis Malaysia Masih Berseronok Bercuti Di Luar Negara

18-3-2020 03:25 PM|Oleh: Saiful| Komen: 34


Kredit foto: IG
Jumlah kes Covid-19 di Malaysia semakin meningkat.

Bagaimanapun dalam situasi yang membimbangkan ini masih ramai lagi yang degil bercuti ke luar negara.

Bukan rakyat biasa sahaja tapi golongan artis pun buat perangai.

Macam manalah orang tak marah!



Antara alasan paling cliche ialah rugi sebab dah beli tiket ratusan dan ribuan ringgit.

Paling sakit hati bila mereka seolah-olah tak sensitif dan berseronok muat naik gambar di Instagram.



Menurut Beautifulnara, ramai yang kritik dan mengecam golongan sebegini di media sosial.

Sepatutnya sebagai figura umum, mereka seharusnya memberikan contoh yang baik.


Harap lepas balik dari luar negara, jalanilah pemeriksaan dengan segera. 

Jangan sebab orang lain yang cari fasal, orang lain yang menanggung akibatnya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
12
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 34
Komen

Previous : Afieq Shazwan Mohon Maaf Dukung Wani Kayrie

Next       : Sajat Sentuh Kaabah, Punca Tuhan Turunkan Bala Covid-19?

Komen Terbaru

Quote tensic~ 29-3-2020 09:17 PM
Nak tamya elfira loy ni duk berulang alik rumah mak dia ke apa.. kejap kat rumah cyber kejap ade adik dia pulak?

Lain-lain Komen

Quote Nana_Man 18-3-2020 03:35 PM
Yg bwk anak tu double bodohnya.
Quote msdummy.2018 18-3-2020 03:42 PM
umi nazeera juga berperangai sebegitu rupa...haiz...lost
Quote LautBiru52 18-3-2020 04:07 PM
Take note sikit ye. Kalau orang2 ni dijangkiti covid, letakkan dlm waiting list lama sikit. Kebal sgt kan.
Quote Kenabertaubat 18-3-2020 04:30 PM
Selfish gila. I kesian dekat doc n nurse yg bakal rawat diorg kalau terkena je
Quote amerald 18-3-2020 04:31 PM
Mereka suci murni.
Tak akan spread kepada umah melies.
Sebab mereka bukan dari jemaah tabligh. {:cryrun
Selfish.
Quote ehehnurza018 18-3-2020 04:32 PM
Please close thread ini. Thread dah ada dah .
Quote LadyCarefree 18-3-2020 04:34 PM
Umi poyozera tu laki doktor takkan x prihatin.

Retis2 yg baru ke spore berniaga expo kat sana.... Azah kunyah sirih, TOPINASI dll ada ke mereka kuarantin?!
Quote bungarose 18-3-2020 04:34 PM
Deyols nih ambil kesempatan harga tiket flight or hotel murah kerr
Sengkek sgt ker? Bley ajer travel time lain
Quote Rogue98 18-3-2020 04:38 PM
Sayang duit lebih dari sayang nyawa anak...
Quote salmon-suki 18-3-2020 04:39 PM
Haluuuuu polisssss..tangkap yinni worang..menyusahin kami sajaa
Quote Ladybird910 18-3-2020 04:55 PM
Si fatinafeefa pon sama.ni sume jenis influencer suka pemes tp xde kesedaran sivik.FL plak defensive gila bila org tegur.last2 blk msia smlm dan2 ckp dh plan mmg nk blk msia...siap suh doa baik2..

Ko ingat doa je cukup ke..klu xde usaha doktor sume ingat blh terus elok? ok done kecam!haturzzz gittew.ehehe
Quote AshkieLa 18-3-2020 04:59 PM
Dah kena nanti mohon update kat IG bagitau...
mcm Tom Hanks n wife, pelakon James Bond ape nama ntah dgn sorang lagi pelakon lelaki Hunger Games ke Games of thrones ke ape ntah.. semua bekerjasama update bgtau diorg +ve

dan mohon korang sakit kena kat sana terus... so tak perlu balik Msia. Biar korang susah keluar duit sendiri nak bayar mcm2... jangan menyusahkan org kat sini. Then gov jangan bawa balik diorg2 ni bila sah positif... biar mereput di sana sampai sihat. Dah confirm sihat.. baru bawa pulang.
Quote Bholatchomel 18-3-2020 05:12 PM
Harap jangan balik nanti jadi penyebar. Sudahlah ketaq betui...
Quote rjnadiah 18-3-2020 05:13 PM
Nanti dah dpt penyakit tu tak payah balik. Duk je situ sambil upload gmbr hokeyy
Quote RatuDunia94 18-3-2020 05:16 PM
Retis Pooookimak
Quote Minami2013 18-3-2020 05:20 PM
Hai saiful, senang buat duit buka thread baru topik yg sama thread forumer buka dah beratus pages
Quote ibu_haritz 18-3-2020 05:32 PM
RatuDunia94 replied at 18-3-2020 05:16 PM
Retis Pooookimak

Diorg ni mmg patut kena maki dgn AA je.. Selayaknyeeee..
Quote Mary_jane 18-3-2020 05:33 PM
Like these people living in a different world kan? Tak sayang nyawa sendiri, jangan prejudiskan nyawa oranglain. Retis hollywood pun elok je berself quarantine.
Quote meow_tompok 18-3-2020 06:16 PM
Edited by meow_tompok at 18-3-2020 06:18 PM

Jom ramai-ramai doa. Gov buat announcement semua pintu masuk Malaysia  ditutup.
Airport berfungsi utk penerbangan luar negara saja utk warga asing pulang ke negara masing2.
Penerbangan masuk tak diterima. Sape2 kat luar negara tak bole masuk Msia. Sila tinggal saja dimana anda berada utk satu tempoh.
Kesilapan gov tak sekat pelancong china dtg, la ni dah satu dunia kena wabak. Ada lagi yg gatal pegi berjalan


Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top