CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lelaki Disamun Kerana Tisu

17-3-2020 01:02 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2783| Komen: 21

Description: Tisu menjadi antara keperluan paling penting dan menjadi rebutan dalam menghadapi pandemik Covid-19.
Tisu menjadi antara keperluan paling penting dan menjadi rebutan dalam menghadapi pandemik Covid-19.

Terbaru, seorang lelaki di London disamun kerana membawa gulungan tisu tandas ketika ingin meninggalkan pasaraya Savers di Harringay.



Gambar hiasan

Menurut Daily Mail, Dinendra, 56, dikatakan sedang meninggalkan pasaraya berkenaan pada petang Sabtu apabila seseorang berlari di belakangnya sebelum menyambar satu dari dua gulung tisu yang dibawanya.


Kredit foto: METRO/LNP

Ekoran kejadian, Dinendra menyuarakan kebimbangannya terhadap keselamatan mereka yang lemah seperti orang tua yang tidak mampu mempertahankan diri, jika berdepan situasi sama.



Kredit foto: METRO/Alamy Live News

Difahamkan, ketika kejadian pasaraya berkenaan dikerumuni ramai pengunjung yang melakukan pembelian panik selepas pandemik itu mencatat 1,140 kes dan meragut 21 nyawa di negara itu. - CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote JowY 17-3-2020 01:50 PM
guna air cuci la bodoh
Quote Kurex 17-3-2020 01:55 PM
korang basuh guna air boleh tak???????
geli ke pegang buntut sendiri???? hayooooo
Quote DayangKirana 17-3-2020 02:11 PM
kesahnye.. sampai disamun..

hari tuh ade nampak parody mamat ni pegi bayau kat kaunter guna tisu..
as if tisu tu mcm currency la gamaknye..
Quote akakdendeng 17-3-2020 02:16 PM
bahan penting betul tisu kat drg ek....
Quote palmolive 17-3-2020 02:19 PM
sebelum wabak katanya geli ngan toilet kalo org kita guna..basah jek lantai...
Quote Aerhys 17-3-2020 02:22 PM
Ummah sana dah boleh buat sistem barter tukar tisu dgn barangan keperluan lain.
Quote SWORKS27 17-3-2020 02:24 PM
susah sgt ke puak2 ni cuci kemaluan dengan air?
boleh melecet ke ha???
Quote husna_amal 17-3-2020 02:35 PM
berharga sungguh tisu2 ni kat sana. kalau kita ni takde nya beli tisu banyak2 macam ni.
Quote bloodyamuk 17-3-2020 03:39 PM
camno nak survive zombie apocalypse kalo berebut tisu ni?  
Quote Artemesiaa 17-3-2020 03:52 PM
Panic dan dah terlalu lama hidup dalam keselesaan puncanya sampai sanggup jadi macam tu
Quote vee_zara 17-3-2020 08:35 PM
I penah la try pakai tisu sbb mmg tkde sumber paip even bidet. eieee geli laa. Rasa cam tak bersih n kotor je sepanjang kat luar tu.
Quote Fieza-mira 17-3-2020 08:56 PM
Kat Hong Kong hari tu siap rompak lori tisu. Tu lagi teruk...
Quote Nes3in1 17-3-2020 09:06 PM
First time baca tajuk ingatkn hati tisu
Quote monsterwife 17-3-2020 10:33 PM
Aku bgtau husband kenapa ummah UK ni berebut tissue.pelik...
Quote jazaa100 17-3-2020 11:16 PM
palmolive replied at 17-3-2020 02:19 PM
sebelum wabak katanya geli ngan toilet kalo org kita guna..basah jek lantai...

Fother mucker @bugis.doom selalu kutuk klu melayu guna tandas mesti basah lantai katanya....
Quote matchstick 18-3-2020 12:12 AM
Cebok pakai air kan senang
Quote FOTHER-MUCKER 18-3-2020 12:30 AM
Edited by FOTHER-MUCKER at 17-3-2020 09:53 AM
jazaa100 replied at 17-3-2020 07:16 AM
Fother mucker @bugis.doom selalu kutuk klu melayu guna tandas mesti basah lantai katanya....

Pandai lah kau!

Btw zaman dah berubah tetapi mentality ummah masih belum berubah lagi.  Sepatutnya setiap rumah dah menggunakan toilet yang ada bidet baru betul betul bersih sehingga ke....... Saya tidak maksudkan hand bidet kerana itu sangat melecehkan cara pengunaanya. Saya maksudkan bidet yang di pasang pada bahagian bawah toilet seat.

Dan
Sepatutnya setiap toilet bowl sekarang dah ada bidet siap dari kilang untuk digunakan di public toilet. Jadi lantai tak banjir seperti lantai toilet rumah jazaa!
Quote FOTHER-MUCKER 18-3-2020 12:32 AM
Kalau cebok guna air boleh bersih ke?

Guna bidet baru betul betul bersih.
Quote jongos 18-3-2020 12:39 AM
Dasar pengotor busuk beb sama la ummah cinkies sini eeuuww

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 03:15 PM GMT+8 , Processed in 0.068151 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top