CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bilal Dibakar Bulan Lepas Meninggal Dunia

17-3-2020 11:58 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4790| Komen: 35

Description: Sinar Harian semalam melaporkan bilal yang disimbah petrol sebelum dibakar di Masjid Al-Hasanah, Taman Rakyat di Alor Setar pada 19 Februari lalu meninggal dunia kira-kira jam 4 petang.
Sinar Harian semalam melaporkan bilal yang disimbah petrol sebelum dibakar di Masjid Al-Hasanah, Taman Rakyat di Alor Setar pada 19 Februari lalu meninggal dunia kira-kira jam 4 petang.


Foto: Astro AWANI

Difahamkan, selepas menjalani pembedahan pada bahagian tubuh terbakar, Amri Budin, 65, tidak sedar selama 22 hari.

"Selepas seminggu kejadian tersebut satu pembedahan dilakukan dan sejak itu arwah sudah tidak sedarkan diri sehingga hari ini.

"Dipercayai banyak organ dalaman yang gagal berfungsi dengan baik," kata menantu Allahyarham, Jarina Awang, 44, kepada Sinar Harian. - CARI



Bagus

Marah

Terkejut
2

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MissyMolly 17-3-2020 09:47 AM
Innalillah...sakitnya pak bilal
Quote DARSITA 17-3-2020 11:06 AM

Aii tgk video mangsa 9/11 yang badan terbakar - seharian pesakit direndam dlm kolam sepecial/terapung apung utk redakan kesakitan kulit yang melecur.  Semoga arwh pak bilal ditempatkan ditempat orang orang yang dikasihi Allah SWT.
Quote Noraniza_Iblis 17-3-2020 11:08 AM
so yg membakar tu..
skrg dh jd kes bunuh ye.. mampus laa hang...
Quote orgsepang 17-3-2020 11:11 AM
Melecur sikit pun pedih apa lagi 25%. Semoga arwah mendapat kesejahteraan di sana, selain sebagai bilal meninggal sebab dianiaya.
Quote olezzeli17 17-3-2020 11:53 AM
Innalillahiwainnaillaihiroji'un.. Salam takziah buat keluarga arwah.. Semoga Allah Ta'ala mengampuni segala dosa2 arwah dan menempatkan arwah d kalangan hamba2Nya yg briman.. Kpd si pelaku, semoga dkenakan tindakan yg sewajarnya..
Quote Kurex 17-3-2020 11:59 AM
innalillah...
.....
Quote minguk 17-3-2020 12:23 PM
sedihnya..
innalillahi wainna ilaihi rojiun
Quote lasagnaklcc 17-3-2020 12:36 PM
Tgk gambar lepas terbakar aritu arwah masih blh berdiri, nampak kuat menanggung sakit. Maybe sbb umur dah berusia, side effects of surgery. Sedihnya...
Quote Jiddin 17-3-2020 12:36 PM
Sapa org Kedah?
Ingat dak peristiwa kebakaran pondok Pak Ya?
Betulka ada seorang survivor yg masih hidup sampai hari ni? Burn dia 70% tp masih hidup.

Macam mana dia sekarang ya? Umur pasti mid or late 30s. 2 tahun pertama dia dok dlm kelambu ja sbb panas masih rasa.

Quote Kuasaberganda 17-3-2020 12:49 PM
Jiddin: Sapa org Kedah?Ingat dak peristiwa kebakaran pondok Pak Ya?Betulka ada seorang survivor yg masih hidup sampai hari ni? Burn dia 70% tp masih hidup.Mac ...

dekat sekolah an nadzah ka?xtaw la survivor tu ada ka dak.
Quote dubuk 17-3-2020 01:23 PM
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Quote Rogue98 17-3-2020 01:25 PM
Innalillahiwainnailaihirajiun... semoga di tempat kan di kalangan penghuni syurga...
Quote cik_chili 17-3-2020 01:31 PM
innalillah ....
Quote Daftpunk_shine 17-3-2020 01:48 PM
Jiddin replied at 17-3-2020 12:36 PM
Sapa org Kedah?
Ingat dak peristiwa kebakaran pondok Pak Ya?
Betulka ada seorang survivor yg masih ...

Ada tgk cerita pondok pak ya ni kat astro dulu..masa ending tu dia tnjuk, ada sorang selamat, tp hitam legam rentung sbb 70% terbakar..antara ramai2 watak dlm citer tu, tp xtau sapa yg selamat tu..masa ending citer tu tnjuk dia terbaring duk dlm kelambu..
Quote xtahumenahu 17-3-2020 01:52 PM
Innalillahiwainnailaihirajiun..semoga dosa2 arwah diampunkan dan semoga arwah ditempatkan dikalangan hambaNya yang soleh. biarlah dia pergi dr menanggung seksa

btw..lupa sebab apa arwah disimbah petrol....
Quote matamata 17-3-2020 01:55 PM
Kulit sgtlah penting... Kalau takde kulit kejap je kena jangkitan kuman
Quote Jiddin 17-3-2020 02:19 PM
Daftpunk_shine replied at 17-3-2020 01:48 PM
Ada tgk cerita pondok pak ya ni kat astro dulu..masa ending tu dia tnjuk, ada sorang selamat, tp h ...

Rasanya masih hidup smpi sekarang. Cuma tertanya2 mcm mana hidup dia.....terbaring saja Ka? Boleh urus diri sendiri tu kira ok sgt la. By now, parents dia maybe dah tiada atau sgt uzur. Harap hidup dia terjaga.....
Quote FanTasyCreaTioN 17-3-2020 02:22 PM
Innalillahiwainnailaihirajiun...
Quote husna_amal 17-3-2020 02:25 PM
Semoga pelaku dikenakan hukuman yang berat

Lihat semua komen(35)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 03:58 PM GMT+8 , Processed in 0.090842 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top