CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Biadab Dan Pengotor!" Pemuda Kumpul Kahak, Ludah Pada Butang Lif

17-3-2020 10:06 AM| Diterbitkan: bawangkecik| Dilihat: 2822| Komen: 19|Original author: intan

Description: Menerusi laporan mStar online, terdapat sebuah video yang kini tular yang memaparkan seorang lelaki meludah pada butang lif di sebuah pangsapuri.Kejadian dipercayai berlaku di sebuah pangsapuri di Bay ...
Menerusi laporan mStar online, terdapat sebuah video yang kini tular yang memaparkan seorang lelaki meludah pada butang lif di sebuah pangsapuri.

Kejadian dipercayai berlaku di sebuah pangsapuri di Bayan Lepas, Pulau Pinang pada 13 Mac yang lalu.


Tindakan tidak bertanggungjawab itu telah membangkitkan kemarahan orang ramai dalam keadaan sekarang yang kecoh dengan penularan wabak Covid-19.

Dalam rakaman CCTV pangsapuri tersebut, seorang lelaki berbaju merah dilihat sedang menggunakan lif itu, dia kemudian mengira wang, sebelum dilihat mengumpul kahak dan meludahnya pada panel butang lif.


Kredit foto: Penang Kini
Kemudian, setelah lelaki itu beredar dari lif, seorang wanita kemudian masuk ke situ dan menekan pada butang lif yang diludah itu.

Sebuah laporan polis telah pun dibuat oleh pengawal keselamatan pangsapuri itu berikutan kebimbangan terhadap kesihatan penduduk akibat jangkitan Covid-19.

Netizen yang rata-rata melihat video tersebut bertindak mengecam tindakan lelaki tersebut. Sehubungan dengan itu, rata-rata netizen menggesa pihak berkuasa untuk melakukan siasatan segera dan menahan lelaki itu.

Pada Ahad 15 Mac 2020 yang lalu, dilaporkan kes Covid-19 di Malaysia telah meningkat secara mendadak dengan pertambaha hampir 190 kes terbaru, menjadikan keseluruhan 428 kes. -CARI

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Jorja 17-3-2020 10:22 AM
Biasakan diri guna kunci or something bila tekan butang lif n yg sewaktu dgnny
Quote munchkin 17-3-2020 10:32 AM
Kenapa blurkan muka. Kalau macam tu tak payah tular. Tular sebab nak tengok muka buat jenayah tu. So that ramai2 boleh identify!!!
Quote KIM.K 17-3-2020 10:47 AM
Ramai forumer buat taik bday aku haritu. Korang ni memang black heart sebabtu tak menjdi pujaan lelaki mahupun belia2. Duk berkumpul dgn pendosa ke ape dalam forum ni

Elok la tu sekarang rasain lo. 14 hari berkabung la kau. Kat mana2 orang dah mula sebarkan covid, sama je macam wuhan. Penyakit hati CASH


Quote Xim 17-3-2020 10:50 AM
Pemuda?? Nape mcm si tua ganyut tunggu nak mati tu??
Quote shernazz 17-3-2020 10:51 AM
Iols is tak.memahami kenapa semua thread perlu ada komen sendiri teraniaya..
Uols forumners semua mmg aniaya dia kah?
Boleh pm iols secara terperinci?
Di saat saat kuarantin ni, iols perlu isi masa lapang sikit...
Quote KIM.K 17-3-2020 11:18 AM
shernazz replied at 17-3-2020 10:51 AM
Iols is tak.memahami kenapa semua thread perlu ada komen sendiri teraniaya..
Uols forumners semua m ...

Silakan..perempuan garit dua orang yang report post iols. Sorang toklaki nak mencurang sorang lagi sakit jiwa minat kat ehem2. Fake dua2 ni
Quote shernazz 17-3-2020 11:36 AM
KIM.K replied at 17-3-2020 11:18 AM
Silakan..perempuan garit dua orang yang report post iols. Sorang toklaki nak mencurang sorang lagi ...

Astaga
Sampai report mereport
They ols jeles ke uols ke apa?
Kiranya pompuan makan pompuan la ni..
Kenal di dunia nyata juga kah?
Quote pokaibanktokyo 17-3-2020 11:37 AM
Haram jadah punya bangsa cap ayam
Quote husna_amal 17-3-2020 11:42 AM
Langsi sangat perangai tu.
Quote jue10 17-3-2020 11:47 AM
Cina bodoh!!!
Quote paz 17-3-2020 12:23 PM
Lain macam kepala otak dia ni.
Quote KIM.K 17-3-2020 12:54 PM
shernazz replied at 17-3-2020 11:36 AM
Astaga
Sampai report mereport
They ols jeles ke uols ke apa?

Forum ni ada inner circle. Sape dalam inner circle kerabat mestilah rasa mulia sikit. Jadi tukang informer korek2 hal peribadi, intip forumer lain

Dalam forum memanglah kita tak pakai nama sebenar. Tapi kalau banyk sangat fake, fake kerja, fake kemampuan, fake background..lama2 suka menyibuk intai life orang. Tulah masalah hati forumers ni. Takde sempadan boleh dengan tak boleh




Quote matchstick 17-3-2020 02:13 PM
shernazz replied at 17-3-2020 11:36 AM
Astaga
Sampai report mereport
They ols jeles ke uols ke apa?

iols perasan pompuan tu mcm mentol sikit uols..tetiba up diri sendiri, pastu tak tahu hujung pangkal perasan orang jeles ke dia..sembang pasal business (biasanya off topic) umpama sheols dh tergolong dalam forbes list lah. iols selalu ignore je post dia. bukan sbb jeles tapi sbb tak paham apa sheols merapu
Quote any42 17-3-2020 02:34 PM
ya Allah dah la tgh tnggu nk lunch ni. kembang plak tekak tbyng mnusia vavi ni mludah.

klau kki mludah ni kna covid mmpus sat g duit dok kira tu guna urus pngebumian je la yeh.
Quote munchkin 17-3-2020 03:04 PM
Si bab^ ni kena 400 je kan? Kenapa tak slap him 4000 fine. Depa ni kalau hit their pocket baru depa tau takut
Quote diss69 17-3-2020 03:08 PM
Xbertamadun punya perangai..
Quote Boomibulat 17-3-2020 03:32 PM
Edited by Boomibulat at 17-3-2020 03:33 PM

Padah Sengaja Meludah Butang Nombor Lif, Lelaki Didenda RM400

Semalam viral di media sosial seorang lelaki dilihat meludah ketika berada di dalam lif. Video berdurasi 0:22 saat itu menunjukkan lelaki berbaju merah dengan beg silang tiba-tiba meludah air liur di butang lif. Kejadian menjijikkan itu dipercayai berlaku di sebuah pangsapuri di Bayan Lepas.

Terbaru, Sinar Harian melaporkan tertuduh, Ang Hock Beng, seorang pekerja pusat snuker mengaku bersalah di Mahkamah Majistret dan didenda RM400.

Berdasarkan kertas pertuduhan yang dibacakan di hadapan Majistret Nur Azzuin Abdul Moati, tertuduh didakwa dengan sengaja meludah butang lif di Flat Idaman Melur, Bayan Lepas pada jam 11.45 lagi, 15 Mac lalu. Perbuatannya jijiknya itu boleh menyebabkan kemudaratan dan kebimbangan penduduk yang tinggal di kawasan itu.

Tertuduh kemudiannya mengaku bersalah dan didakwa mengikut Seksyen 268 Kanun Keseksaan yang boleh dihukum mengikut Seksyen 290 Kanun Keseksaan memperuntukkan denda sehingga RM400.

Mohon denda dikurangkan

Ketika hukuman dijatuhkan, peguam yang mewakili tertuduh memohon agar denda dikurangkan dengan alasan, anak guamnya penghidap diabetes dan pesakit jantung.

Anak guam saya juga berpendapatan RM900 sebulan dan perlu menanggung dua anaknya sejak penceraian berlaku. Oleh itu, saya mohon jumlah denda terhadapnya dikurangkan.

Enggan menerima permohonan tersebut, Timbalan Pendakwa Raya, Rais Imran Hamid berkata, tertuduh patut diberikan penalti yang munasabah kerana melakukan perbuatan tersebut ketika penularan wabak Covid-19.

Sumber :Sinar Harian


Quote Artemesiaa 17-3-2020 05:32 PM
Moga jadi pengajaran buat yang lain agar tak ikut buat perangai yang sia2 ni.
Quote LemangGoreng 30-3-2020 01:41 PM
macam ni pn ade

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 10:43 PM GMT+8 , Processed in 0.174222 second(s), 65 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top