Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Bekas Suami 'Main' Dengan Kemaluan Anak, Wanita Buat Laporan Tidak Diendahkan Pula

12-3-2020 11:46 AM Komen: 33

Anak ibarat kain putih. Ibu bapalah kelak yang akan mencorakkannya.

Namun lain pula kesnya dengan pasangan bercerai ini yang mana kisahnya dikongsikan oleh seorang perunding kaunseling keluarga dan guaman syarie, Puan Suzana Ghazali menerusi F@cebooknya.

Loading FB Post...

Ada dua masalah yang berlaku di sini. Masalah pertama apabila wanita ini mendakwa bekas suaminya suka bermain dengan kemaluan anak lelaki mereka walaupun perlakuan itu telah ditegur sebelum ini.

Kredit foto: Facebook Puan Suzana

Masalah kedua -  beliau cuba membuat aduan kepada pihak polis tapi maklumbalas dari pihak polis amat mengecewakan.

Kredit foto: Facebook Puan Suzana

Terkesima dengan sikap si bapa dan pihak polis sebegini. Kes macam ini nak adu di mana sebenarnya?

Sementara itu, wargamaya memandang serius perkara ini mempersoalkan tindakan si bapa serta pihak polis yang bersikap endah tak endah.

Kredit foto: Facebook Puan Suzana

Dewasa ini, banyak berlaku kes kanak-kanak sudah cepat naik syahwat. Contoh kes - kanak-kanak berusia 12 tahun merogol kanak-kanak berusia 4 tahun. 

Hal sebegini berlaku bermula dari perkara-perkara yang pada mulanya dianggap gurauan. Belum lagi dikira kes pedofilia grooming. 

Maka di sinilah pentingnya pendidikan seksualiti dan penjagaan maruah kanak-kanak. Ilmu seksualiti wajar diberikan perhatian supaya umat Islam tidak terjerumus dalam perilaku sumbang. - CARI 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
10
Terkejut
4
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 33
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Xim 20-3-2020 12:57 AM
Ni kalau luar negara pnye cite kejap je bapak dia kena kutip.....tu based on cite law n order la...x tau la kalau sekadar wayang

Lain-lain Komen

Quote Themilo 12-3-2020 11:48 AM
babi punya jantan.

kalau sangap sangat, mention je nama @Kurex tiga kali, pufff! terus dia muncul depan mata.
Quote puteribaya 12-3-2020 11:54 AM
tak paham bapak2 zaman sekarang sikit sangat yg layak digelar bapa..yg ada tu cuma layak digelar pembekal  sperma secara percuma jah
Quote manehnya 12-3-2020 11:59 AM
eii babinya jantan, mohon semoga mati kena langgar kontena!
Quote LadyCarefree 12-3-2020 12:00 PM
Semua benda nk bg alasan melawak
Quote chicozinn 12-3-2020 12:01 PM
siyes la polis cakap cmtu???
Quote yuki812 12-3-2020 12:01 PM
tak paham lah...
kan ke si bapa punya tu sama je ngn anak jantan dia punya. ko nak pegang..pegang lah ko punya. nk buat main ke..nak simpulkan ke...
Quote Kurex 12-3-2020 12:10 PM
Themilo replied at 12-3-2020 11:48 AM
babi punya jantan.

kalau sangap sangat, mention je nama @Kurex tiga kali, pufff! terus dia muncu ...

tengok jugak rupa paras bekas suami tu.. kalau tak indah, seru berapa kali pun iols takkan muncul
Quote Kurex 12-3-2020 12:13 PM
dekat sini iols lagi suka dengar dua belah pihak punya cerita. jadi iols akan diam macam kes family arwah abam. sebab iols terbau ikan dalam cerita perempuan ni. samaada dia buat cerita sebab dendam dekat suami, atau dia tokok tambah cerita pasal polis tu...
Quote prettyuglybabe 12-3-2020 12:33 PM
harapnya bukan hasanah lupa makan ubat..
Quote Catpaw 12-3-2020 12:44 PM
Tak guna tul, dah takda duit nak beli mainan ke? benda anak dibuat main, apa jenis bapak ni
Quote haryatie 12-3-2020 12:47 PM
bodoh giler ni
Quote KIM.K 12-3-2020 12:51 PM
Tak pasti balai polis dekat umah iols ni over, atau balai yg wanita ni pegi adu yang malas. Sebab kalau balai iols kita pi mengadu je tanpa bukti polis dah pegi siasat. Iols email je s.k merata. Jap lagi ada la yang kena menjawab di balai

Cara minta siasatan yang betul pegi buat covering report. IPD akan turun panggil semua buat siasatan. Ipd bagi warning. Report tu boleh bawa ke court

Semua kes sexual assault anak kena ada report polis. Mana tau nak naik court rebut harta etc cukur ex laki sampai bogel pun boleh. Report kena ada



Quote anakmak 12-3-2020 12:51 PM
puteribaya replied at 12-3-2020 11:54 AM
tak paham bapak2 zaman sekarang sikit sangat yg layak digelar bapa..yg ada tu cuma layak digelar pem ...

pembekal sperma berdaftar
Quote dekmieDandy 12-3-2020 12:53 PM
takleh buat report kat talian Nur ke? dah polis taknak amek

children grooming is a big NO
Quote Nora_29 12-3-2020 12:53 PM
Ok, sis nak dengar side story belah bapak pulak
Zaman sekarang ni sis fobia baca kes2 sebelah pihak sajo lelagi pihak perempuan
Well, jangan ingat perempuan tak boleh buat cerita tau hikhik
Quote puteribaya 12-3-2020 01:14 PM
anakmak replied at 12-3-2020 12:51 PM
pembekal sperma berdaftar

ya..more appropriate term
Quote buapakperut 12-3-2020 01:31 PM
dah kenapa polis bebal pun anggap ni gurau2?? harink gurau2 besok2?? bingai polis dan bapaknya
Quote Boomibulat 12-3-2020 02:23 PM
puteribaya replied at 12-3-2020 11:54 AM
tak paham bapak2 zaman sekarang sikit sangat yg layak digelar bapa..yg ada tu cuma layak digelar pem ...

Percuma serta dijamin halal..
Quote sofyayra 12-3-2020 02:29 PM
Mostly org dulu mmg gini tambah kat anak laki. Bg diorg gurau tapi for me tidak. Anak sulung akak pun gitu, saudara terdekat nk pegang konon2 nak sunatkan tapi akak tegur secara berlapiklah. Kan si sulung dan adiknya pun akak pesan kalu ada yg pegang xxx hang jerit smpai keluaq anak tekak pun takp.a

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top