CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

'Penjara Ibarat Neraka Dunia, Tunggu Nama Dipanggil Untuk Dibawa Ke Syurga' - Erin

12-3-2020 10:04 AM| Diterbitkan: top5complete| Dilihat: 7650| Komen: 48|Original author: Oleh: top5complete

Description: Isteri kepada Dai Farhan iaitu Noorainul Naqim Mohd Radzi atau lebih dikenali sebagai Dr Erin didakwa atas pertuduhan menipu pelanggan berhubung urusan sijil halal dan KKM bagi produk jamu.
Isteri kepada Dai Farhan iaitu Noorainul Naqim Mohd Radzi atau lebih dikenali sebagai Dr Erin didakwa atas pertuduhan menipu pelanggan berhubung urusan sijil halal dan KKM bagi produk jamu.


Foto: Instagram Dr Erin

Erin berkongsikan pengalamannya bermalam dua hari di lokap. Dia menyifatkan ianya seperti berada di neraka dunia.

Menurut Erin baru-baru ini, suasana di dalam lokap seolah menjadi gambaran kepada kehidupan di akhirat kelak sehingga membuatkan dia lebih takut untuk melakukan dosa.


Foto: Carian Google/IG


 Erin mengatakan keadaan di dalam lokap sangat panas dan mereka yang berada di situ tidak bila waktu siang atau malam.

"Panas macam dalam ketuhar peluh meleleh 24 jam. Tak ada angin, tak tahu siang atau malam. Bagi yang tak tahu malu, 24 jam berbogel sebab panas dan makan minum berak kencing semua dalam tu je. Jadi tak ada perasaan malu dah.


Foto: IG

"Betullah cerita bila di padang mashyar, semua orang tak kisah bab orang lain dah. Kira diri sendiri je semua orang bogel pun tak ada masa nak tengok dan fikir sebab takut dengan dosa sendiri je masa tu.

"Samalah dalam lokap tu, menunggu bila nama kita akan dipanggil untuk dikeluarkan dari neraka dunia tu untuk dibawa ke syurga," tulisnya.

Semoga pengalaman ini menjadi pengajaran buat kita semua. Jika mahu berniaga pastikan ianya halal dan sah di sisi undang-undang.

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
3

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mamapea 12-3-2020 10:09 AM
menipu org tak takut masuk neraka pulak?
Quote akuMNdia 12-3-2020 10:15 AM
ni la contoh yg ditulis di medsos tak seiring dgn perbuatan.
Quote red_velvet 12-3-2020 10:32 AM
Cukup ko tipu smua org dgn claim diri ko NEUROLOGIST  n usung title DOKTOR kehulu hilir..dua tu  je dah menunjukkan ko TAK TAKUT DOSA MENIPU ORANG... Berapa ramai dah ko perdaya dengan rawatan klip buaya dulu, dah kantoi bukan doktor pun ko tak malu still nak pakai title tu lagi siap laki cengkerik ko kata orang semua jeles dengan kelebihan ko... Dasar scammer gila glemer simpan otak di lubang bontot..
Quote AshkieLa 12-3-2020 10:43 AM
diamlah penipu.
laki ko merosakkan reputasi isteri Rasulullah saw tau..
kata ko ibarat Siti Khadijah masa baru2 jumpa.. *muntah*
isteri Rasulullah menipu orang, pakai title palsu semua ke?
ko ngan laki ko ... tampor kang..
Quote MariaClara 12-3-2020 10:47 AM
ni ler dia manusia yang tak bole nak di ajar...perasan bagus pon yer

acah2 sesuci embun kekdahnya ....baik dia ni diam je...

ni buat statement...bercerita mcm tak bersalah langsung...ke cover malu...mmg tebal kulit buaya btol muka acik ni
Quote puteribaya 12-3-2020 10:49 AM
ngerinya pengalaman dalam lokap tuh..moga forumer dan ketrunan kita tak melaluinya..aduh..
Quote Gingerly 12-3-2020 11:05 AM
Religious sociopath detected.
Quote husna_amal 12-3-2020 11:10 AM
dia buat situasi macam dia pula dianaiya
Quote amiekz86 12-3-2020 11:13 AM
next...bosan....
citer yang x mendatangkan faedah....
Quote delisha09 12-3-2020 11:23 AM
mcm dh kompon2 dpt masuk syurga
Quote Betara_Indera 12-3-2020 11:28 AM
Blom terlepas lagi tu, dah jatuh hukum nnt boleh lah check-in sg jelok
Quote duri_durians 12-3-2020 11:33 AM
dia nak tunjuk current location jew yg korang beria baca caption buat apa
Quote selipar_hijau 12-3-2020 11:44 AM
Memang jenis muka taktau malu la dia ni. Dia buat jenayah, dia pulak yg menaip meluah mcm mangsa. Apa nak jadi dgn org melayu skrg
Quote azimodin 12-3-2020 11:48 AM
Bij please. kalau ko rasa penjara tu macam neraka, keluar ni ko dah bertaubat terus check in madrasah mana2. ni tak, mencapap x habis2
Quote makton 12-3-2020 11:49 AM
munafiknyaaaaaaaaaa
Quote EvieWanKenobi 12-3-2020 11:55 AM
bila nak pulangkan duit?
Quote kibodwatriuh 12-3-2020 12:01 PM
Rajin betul mengarang esei. Sekang ni tengah sibuk orang berwaspada dengan korona boleh plak dia main-main salji di negara orang ya. Sedap menunjuk konon mampu pedahal mencuri ya. Patut duk lokap lama sikit haritu.
Quote mieymiey 12-3-2020 12:04 PM
Dah kenapa TT nak kena highlight pasal pompuan ni? Apa dia tulis dalam ig, takyah la nak copy paste bukak benang pasal dia kat dalam forum. Meluat!
Quote ikanmasin 12-3-2020 12:28 PM
kalau dah tau tkt ..jgn pakai dah title dr tu..buat malu jer dah lah menipu..mcm dia sorang jer pernah kene penjara,beria2 insaf konon..kejap jer pastu buat lg.cerita ko tu over sesgt..

Lihat semua komen(48)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 12:21 PM GMT+8 , Processed in 0.093612 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top