Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Kasar, Nampak Ali Panas Baran"- Luah Rindu Pada Abam, Dituduh Pula Cari Perhatian

10-3-2020 12:32 PM|Oleh: Saiful | Komen: 322

Kredit foto: IG
Sebulan selepas pemergian Abam Bocey, Ali Puteh muat naik gambar kenangan bersama arwah ketika zaman kanak-kanak-kanak.

Kapsyennya, "Andai dapat Ku undurkan putaran dunia...Kiri itu sy..kanan Tu arwah abam...abanggg!! angah rindu abang lah!! Mak rindu abang!! Along rindu abang..adik rindu abang..tggu Kami disana ye bang.."


Di ruangan komen ada yang menyamakan wajah anak Arwah iaitu Hamzah memang mirip benar dengan bapanya ketika kecil.

Ada juga yang mencadangkan supaya Ali membawa ibunya untuk berjumpa Hamzah bagi mengubat kerinduan terhadap Abam.

Kredit foto: IG
Ramai yang tak putus-putus mengutuskan doa dan mengucapkan takziah.

Namun ada pula yang mendakwa perkongsian Ali ini hanya sekadar mahu mencari perhatian.

Apa yang buat terkejut adalah cara Ali yang dianggap kasar dalam menbalas komen pengikutnya.

Kredit foto: Via Gempak
Mungkin Ali masih tertekan. Kita tak berada di tempatnya, janganlah cepat menghukum. Bagilah dia masa. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
3
Lawak
5
Bosan
5
0
1
Komen: 322
Komen

Previous : Ini Rupanya Maksud Lagu 'Hilang Gelap, Terbitlah Terang' (Sweet Charity)

Next       : "Call Pun Tak, Lepas Tu Sentap!" -Nora Danish Marah Siapa?

Komen Terbaru

Quote dewi_rina 16-3-2020 11:06 AM
rafidah2405 replied at 14-3-2020 01:23 AM
Dah baik kan.. Ali susun wallet dgn belut letrik

Dua2 attention seeker mintak kena maki
Skrg nak minta dipuji pulak

Lain-lain Komen

Quote GegarVaganja 10-3-2020 12:35 PM
Dan2 ko la rindu la apa la.
Ke ko rindu duit Abam?
Ada dalam interview Abam kan, cakap dia xde la rapat pun dengan adik dia tu. paling banyak bercakap/berhubung pun masa MLM sebab dua-dua masuk pertandingan tu dan jumpa tiap-tiap minggu. Tu yang paling kerap berhubung pun. Betulkan kalau Ganja salah.

Quote MadameOnion 10-3-2020 12:38 PM
dah dia rindu tu arwah abang dia jugak..yg netijen bukan ada kat tempat dia pun..gila duit ke rindu duit ke abam tu tetap abang kandung dia..yg ali ni pun..kalau tak menjawab takleh ke? saja cari punca
Quote meteorspeed 10-3-2020 12:40 PM
kalu rindu ko jaga la elok elok balu dia. bagi hak dia. rumah tue suh la adik beradik ko keluar. tue rumah abam. balu dia punya la ngan ANAK LELAKI.
Quote AnBulisia 10-3-2020 12:43 PM
kalau dah binatangkan kakak ipar
anjing kan follower
memang tak boleh pakailah dia ni...
insaf sekejap sebab dah kena bahan hari tu
tapi perangai sebenar memang susah nak ubah
artis macam ini elok dibakulsampahkan saja
Quote VirusDetected 10-3-2020 12:46 PM
dia ni membuka aib sdiri....
Quote nazhidd 10-3-2020 12:47 PM
gigih pulak dia meroyan kat komen ig eh
Quote ReginaGeorge 10-3-2020 12:50 PM
Bila kuah lebih dari sudu...
Quote Anggun05 10-3-2020 12:50 PM
so fishyyyy kannnnn
Quote kuzaime 10-3-2020 12:53 PM
Hmm cara menjawab tu pun terang2 dah tunjuk peribadi dia mcm mana
Quote AbukRokok 10-3-2020 12:57 PM
next news please
Quote minguk 10-3-2020 01:01 PM
ye semorang rindu, tapi meratap lebih2 tu seolah tak redha. ke i salah?
Quote meow_tompok 10-3-2020 01:09 PM
sbb pernah tgk nora meratib rindu hiba dgn arwah suami kat socmed, jadi yg ni dah jadi mcm pemandangan biasa. cuma beza si ali ni byk org kutuk ... nak kesian pun, si ali pun tak kesian dgn diri sendiri bukak ruang org mengutuk dia lagi ada
Quote puanserama 10-3-2020 01:09 PM
meluat la mamat ni
Quote ikanmasin 10-3-2020 01:11 PM
org ramai dah tak kisah kat dia tu...dan2 lah kene update arwah abam jer sll..balas komen org pun bukan alang2 ..pu ali
Quote claudya 10-3-2020 01:12 PM
laaa orang komen “rindu doa la” yang dia nak melenting siap anjingkan orang tu dah kenapa
Quote gummiebear 10-3-2020 01:17 PM
Dolu2 masa arwah hidup ada ke heols update ig tunjuk mesra adik beradik? Tanya jah sbb sis takde ig
Quote Straya 10-3-2020 01:19 PM
GegarVaganja replied at 10-3-2020 12:35 PM
Dan2 ko la rindu la apa la.
Ke ko rindu duit Abam?
Ada dalam interview Abam kan, cakap dia ...


Aku suspect dia ni bukan la close mana dengan arwah, lebih pada cemburu sebab Abam popular dan rezeki banyak.Apa arwah buat dia ikut.Orang tu jadi pelawak,dia pun nak melawak jugak walau tak kelakar mana dan baran pulak tu.Jadi bila Abam meninggal,peduli apa dia dengan Dayah & Hamzah.
Quote Ladybird910 10-3-2020 01:20 PM
Sepahtu - jadi juara dpt tv show sendiri,dh 5tahun da
Jozan - pon sama
Bocey - pon sama

Dah 3bln Puteh jd champion, job xde dpt tv show sendrik kaaa ooo patutla acah2 meroyannn rindu abg
Quote whadda 10-3-2020 01:23 PM
teringat persembahan dia dulu.. suruh mamak putih taip persatuan mulut2 puaka.. rase dia boleh la jadi presiden persatuan tu

Lihat semua komen(322)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top