Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Amar Makruf Nahi Mungkar Satu-satunya Ubat Mujarab Covid-19 - Yatt Hamzah

10-3-2020 11:32 AM|Oleh: LilRose| Komen: 78

Yatt Hamzah menerusi hantaran di Instagramnya berpesan kepada semua muslimin supaya menjauhi maksiat dan perkara yang melalaikan.

Sebaliknya, dia memohon umat Islam banyakkan beristighfar dan menunaikan solat sunat.


Kredit foto: IG

Tegasnya, amar makruf nahi mungkar adalah satu-satunya penawar mujarab bagi mana-mana wabak penyakit menular seperti Covid-19 yang semakin membimbangkan.

"Tak jadi kalau seorang dua saja yang buat. Kena semua sekali buat berjemaah.

"Tolonglah kalau sayang diri dan keluarga, cukup-cukuplah buat perkara lagha, cukup-cukuplah berhibur," tulisnya.



Kredit foto: IG

Dalam perkembangan lain, Yatt juga meluahkan rasa syukur tak terhingga apabila Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al Bakri dilantik sebagai Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama).



Ada betulnya kata-kata Yatt. Semoga kita semua terhindar dari jangkitan Covid-19. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
3
0
0
Komen: 78
Komen

Previous : "Kasi Sengat" - Macam Nak Bergaduh, Cara Unik Sofi Jikan Review Makanan Buat Warga Maya Terhibur

Next       : Sweet Qismina Meluat LGBT 'Play Victim' - Tak Takut Kena Boikot Ke?

Komen Terbaru

Quote diss69 12-3-2020 08:03 PM
manjalara_01 replied at 11-3-2020 09:09 AM
Yes stuju..asyik2 kluar thread psl die.

Lepas tu forummers semua sentap haha.

Yatt ada dlm forum x..

Lain-lain Komen

Quote nuno 10-3-2020 12:02 PM
Mula-mula buang suami, pastu baru dahi melekat kat sejadah..angkat jer muka nampak bayangan(aura) suami baru
Quote Kurex 10-3-2020 12:09 PM
lakonan dia takde yg diingati
Quote Joysparta 10-3-2020 12:14 PM
nuno replied at 10-3-2020 12:02 PM
Mula-mula buang suami, pastu baru dahi melekat kat sejadah..angkat jer muka nampak bayangan(aura) su ...

innocent je muka suami yg lama....
Quote Nenasketum 10-3-2020 12:33 PM
Minah acah2 alim. Dengan baju kaler macam badut. Soc Med pun satu lagha la bongok!
Quote meteorspeed 10-3-2020 12:43 PM
..jatt sejadah jaga pamily ko jer la. acah acah alim. cepat plop ko kawin baru kan.
Quote biozipstar 10-3-2020 12:43 PM
mufti wilayah jadi menteri? harap2 tetap baik sampai ke hujung. jangan kerana pangkat dan harta jadi taruhan kepada amal makruf nahi mungkar... contoh yg lepas sangat banyak. awal2nya baik. lepas taksub kepada politik terus jadi hampeh..

utk tak OT,,, gigih betul yat ye,,, moga kite terhindar dari covid19. amin
Quote chicozinn 10-3-2020 12:47 PM
Joysparta replied at 10-3-2020 12:14 PM
innocent je muka suami yg lama....

alhamdulillah ex laki da berbini baru..aman2 je deyollss skang..tazzangka si sejadah ni sanggup buang laki lama demi nak berlakikan laki muda herlok tu..tetiba teringat gambar dia makan eskrim lepas kawen dulu..yihhhhhh sgat!!
Quote ReginaGeorge 10-3-2020 12:48 PM
Sembang kari tak guna...
Quote nuno 10-3-2020 12:52 PM
Joysparta replied at 10-3-2020 12:14 PM
innocent je muka suami yg lama....

Anak perempuan dia rapat ngan x husband
Quote tembamgirl09 10-3-2020 12:55 PM
tak salah pun dia mengingatkan kita ni semua. Apalah korang ni..
Quote minguk 10-3-2020 12:58 PM
tinggalkan ig plis. lagha.
jadi macam ina naim, takde pape selain lakinya.
Quote Atikahmaarof 10-3-2020 12:58 PM
baguslah bg peringatan yatt..

tp tak faham #yattmengayat
Quote umbut 10-3-2020 01:01 PM
Edited by umbut at 10-3-2020 01:03 PM

Iyolahhhhhhhhh yatt ooiiiii...  Ko bila nak pki niqab....semua laghaaaaaa
Quote febreze 10-3-2020 01:04 PM
sape dia ni...
Quote marchikobonzo 10-3-2020 01:11 PM
Motif kait kan covid 19 dengan maksiat? Pernah belajar / membaca tak dia ni?
Quote barfi 10-3-2020 01:14 PM
umbut replied at 10-3-2020 01:01 PM
Iyolahhhhhhhhh yatt ooiiiii...  Ko bila nak pki niqab....semua laghaaaaaa

Pakai niqab pastu Cabut balik macam natasha tu buat apa.. huhu bersederhana jelah.. buang mekap dulu kalau nak start jadi warak.. just pakai lipbalm sikit dan bedak sikit. Haaa ada brann??

Ni tudung sampai ke peha tapi mekap tebal pun sama je tabarruj
Quote misz_sanggul 10-3-2020 01:27 PM
Atikahmaarof replied at 10-3-2020 12:58 PM
baguslah bg peringatan yatt..

tp tak faham #yattmengayat

samela..nth pape je..
yattmengayat..tp yatt bedak mmg kuingati..
die ni drp zmn gedik smpaila dh berhijrah sameje propa all the time..


Quote dubuk 10-3-2020 01:28 PM
perempuan tak boleh tabarruj
Quote lasagna 10-3-2020 01:34 PM
barfi replied at 10-3-2020 01:14 PM
Pakai niqab pastu Cabut balik macam natasha tu buat apa.. huhu bersederhana jelah.. buang mekap du ...

haa ye tak ye juga, make up tu tebal lg ek..
ptt dia kena tinggal kan jer semua skali dgn ig ig jadah semua.

Lihat semua komen(78)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top