Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Makan Nasi Kosong, Ikan Jaket," -Isteri Da'i Farhan Kongsi Cerita Dalam Lokap

5-3-2020 06:25 PM|Oleh: Saiful| Komen: 183

Sehari selepas dibebaskan dengan ikat jamin, isteri Da'i Farhan, 'Dr. Erin' berkongsi tentang pengalamannya bermalam di lokap.

Katanya dia mengikut segala prosedur dengan hati terbuka tanpa rasa malu atau takut.

Foto: Via mStar Online
"Dua malam dalam lokap saya berasa nikmat kehidupan yang sebenar. Kalau nak diikutkan makan nasi kosong dengan ikan jaket tak ada apa sangat.

"Pengalaman Allah nak tunjuk, ujian kita ni kecil sangat nak dibandingkan dengan kawan-kawan dalam tu," tulisnya melalui Instagram.


Erin atau nama sebenarnya Noorainul Naqim sebelum ini ditahan atas tuduhan menipu seorang wanita.

Erin menambah, dia percaya segala kebenaran akan terbukti dengan izin Allah.

Pengalaman sepanjang menjadi tahanan telah membuka matanya mengenai kehidupan sebenar di sebalik tirai besi.

Foto: IG
"Terima kasih kepada yang menjaga saya di dalam lokap dengan baik. Saya bukan sesiapa tapi Allah letakkan dengan cara ini. Saya terima dengan reda dan ikhlas.

"Terima kasih kepada yang mendoakan saya, saya tahu tak semua rakyat Malaysia makan dedak." -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 183
Komen

Previous : Ini Rupanya Maksud Lagu 'Hilang Gelap, Terbitlah Terang' (Sweet Charity)

Next       : Buat Kecoh, Norjuma Habib Tinggalkan Sidang Media Kes Saman Fitnah

Komen Terbaru

Quote beni_nikaido 13-3-2020 10:58 AM
puteribaya replied at 13-3-2020 09:10 AM
sapa Beni?iols dah tua ni..selalu hilang ingatan

sapo? menteri ke si founder produk berasaskan kunyit?
kalo founder tu Beni tgk kat page Khairol Yoi tu. si founder tu kdg2 buat live berkemban je (tapi dia lelaki)
menteri tu exco Melaka yg lepas. pasal isu khinzir berenang dari jiran seberang
tu yg Beni ckp Beni pelik dan kagum dgn pemikiran diorg ni. kulit muka tebal

Lain-lain Komen

Quote prettyuglybabe 5-3-2020 06:31 PM
dah start dah
Quote barfi 5-3-2020 06:32 PM
Once a scammer, always a scammer.. bercakap putar belit acah2 bijak pandai padahal hati dah koyak. Ni lagi sorang alip syukri versi pompuan!
Quote RumiMenari 5-3-2020 06:34 PM
S***nya ayat yg last tu.... Ko pahal perempuan.. cari gado dgn netz.. doakan ko meringkuk 10thn dlm penjara.. yg mana2 pernah kena tipu tu silalah buat report..
Quote Ladybird910 5-3-2020 06:38 PM
Xphm pehal kait dedak2 segala..dia ternak itik kah??? Luls
Quote Pink_Purple 5-3-2020 06:39 PM
penipu muka xmaluuu...

penunggang agama..penipuuu..
Quote Tinot7 5-3-2020 06:44 PM
Pehal dedak ni? Dia scam org ke tak?
Quote ellejo 5-3-2020 06:44 PM
saipoooooool.....
Quote belilies 5-3-2020 06:44 PM
Maseh riak eakkk! Musang bertopengkan ayam sungguh. Kemahen tunjuk sheols tak bursalah. Kengkununnye kat dalam tu sheols dilindungi, eh.... ####laaa
Quote sarah82 5-3-2020 06:45 PM
Aku pun biasa makan nasi putih dgn ikan cencaru.
Quote pearl.silver 5-3-2020 06:45 PM
Fuh... Mkn ikn jaket dlm penjara?
Patutnya bg gelama masam je..
Quote epal21 5-3-2020 06:46 PM
Benci betul dgn org yg menunggang agama ni. Allah juga ke yg suruh ko menipu org tu,menipu makcik2 yg dipakaikan klip buaya kat tudung,menipu gelaran doktor? Jangan nak babitkan agama kalau perbuatan tu salah. Lagi satu, syukurlah ko dapat makan? Kalau nak request macam2 jadilah banduan terakhir.
Quote barfi 5-3-2020 06:51 PM
sarah82: Aku pun biasa makan nasi putih dgn ikan cencaru.

Ikan cencaru goreng letak sambal celah2 tu perghh sedap
Quote fazila17 5-3-2020 06:52 PM
Gelaran doktor tu bila nak dilucutkan?
Quote munchkin 5-3-2020 06:56 PM
Wtf wartawan cari si saiful ni shining spotlight on to this woman. Stupid

Always ngan berita2 bangang si saiful ni
Quote weezerfan 5-3-2020 06:57 PM
Itudia.. Sempat lagi menunggang agama di samping menunggang kambing
Quote Kurex 5-3-2020 07:02 PM
perempuan bodoh
Quote Aai2 5-3-2020 07:03 PM
Sedapnya ngata netz yg bkn sealirannya,mkn dedak....
Quote mrsLucky 5-3-2020 07:03 PM
Edited by mrsLucky at 5-3-2020 09:43 PM

Katanya dia mengikut segala prosedur dengan hati terbuka tanpa rasa malu atau takut.
Dia mungkin dah biasa scam so tak takut dan malu. Jenis muka tembok kulit tebal bak buaya. Contoh guna Dr walau pon bukan..kereta kenari tak bayar owner bertahun cari sampai tukar plet no pon masih spin dia tak salah. Discusting.
Quote Madel 5-3-2020 07:04 PM
Siapa la yg jadi loyer dia ni nnti
Kalau aku, aku tak ingin nak membela dia kat court

Lihat semua komen(183)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top