Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Elak Covid-19, Twitter Suruh Pekerja 'Work From Home'

4-3-2020 06:58 PM Komen: 6
Bimbang dengan penularan wabak Covid-19, Twitter Inc dilaporkan menggalakkan semua kakitangannya di seluruh dunia untuk bekerja di rumah.

Difahamkan, terdapat seramai 5,000 orang pekerja syarikat media sosial itu di seluruh dunia.

Kredit foto: The Verge

Memetik laporan The Verge, cadangan untuk bekerja di rumah itu bermula selepas syarikat tersebut menggantung semua perjalanan yang 'tidak kritikal' untuk pekerjanya.

Ini termasuklah menarik semula penganjuran persidangan Selatan oleh Soutwest yang dijadualkan berlangsung di Austin, Texas hujung bulan nanti. 

Pekerja terutamanya di Hong Kong, Jepun dan Korea Selatan diwajibkan bekerja dari rumah, kata syarikat ini.


Namun demikian, pejabat di negara lain tetap dibuka untuk mereka memilih untuk masuk atau sebaliknya. 

Kami sedang berusaha untuk memastikan mesyuarat dalaman dan tugas penting lain dioptimumkan disertai dari jauh, kata syarikat itu. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 6
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 5-3-2020 12:14 PM
Bukan semua bidang kerja sesuai kerja dari rumah terutama pekerja baris hadapan yang kena berurusan langsung dengan orang awam.

Lain-lain Komen

Quote nisako 4-3-2020 07:15 PM
bestnye...........
Quote September14 4-3-2020 07:18 PM
Aku nk jln2 kt kl pun mcm risau...
Quote sarah82 4-3-2020 07:28 PM
WFH heavennn..
Quote husna_amal 5-3-2020 09:46 AM
bagus lah kalau dapat prektikkan cara ni kat Malaysia.
Quote bulan_gerhana 5-3-2020 09:54 AM
sesetengah org may be heaven... tapi kalo aku... x heaven... bukan x nak bersyukur... tapi kalo kat umah.. lagi non-stop kau...3-4 keje dlm 1 masa... memamg ade masa le dlm 1 jam nak lolap... tapi.. its abig no .. unless mmg company aku ckp/force work from home...

any how.. aku still kene kluar anto anak gi skolah and patah balik ke umah ... hurm not practical for me...
if lockdown kes pun work from home lagi letih... kat umah still kene masak and at the same time.. kene duk depan pc buat documentation ... lagi messy... byk doc referrence sume kat office.. cant brain.. those kat other work  enviroment may be yes.. but not for me
Quote Artemesiaa 5-3-2020 12:14 PM
Bukan semua bidang kerja sesuai kerja dari rumah terutama pekerja baris hadapan yang kena berurusan langsung dengan orang awam.

Lihat semua komen(6)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top