Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Terima Kasih Tun, Tak Payah Fikir Masalah Negara Lagi" - Rakyat Malaysia

Ct Cheery|2-3-2020 11:44 AM Komen: 18

Semalam, menerusi Instagram @chedetofficial telah dikongsikan sebuah video Tun Dr Siti Hasmah memeluk erat suaminya Tun Dr Mahathir Mohamad sambil menahan sebak di hadapan media.


Kredit foto: Instagram chedetofficial


Tun Siti dilihat masih tersenyum walaupun sedikit sebak ketika merangkul Tun Mahathir. Sebaknya Tun Siti mungkin tanda gembira, kerana masanya tiba untuk mereka suami isteri berehat, habiskan masa dan sisa hidup bersama dalam ketenangan dan kedamaian.



Video tersebut dipercayai diambil seusai sidang media Tun Dr Mahathir Mohamad di Yayasan al-Bukhary.


Instagram rasmi negarawan itu Yang menzahirkan ucapan terima kasih kepada semua telah mengundang sebak keatas semua yang melihat video tersebut.


"Thank you everyone," tulisnya.


Kini, video tersebut dipenuhi dengan ucapan-ucapan terima kasih kembali kepada bekas perdana menteri tersebut. 


"Terima kasih, Tun." 


"Have a good rest, Tun."



" Terima kasih, atas segala curahan jasa Tun untuk agama, bangsa dan negara selama ini."

" Lepas ni boleh rehat kat rumah, tak payah fikir masalah negara lagi, Tun," tulis warganet.



Kredit foto: Instagram chedetofficial


Rata-rata warganet dan selebriti turut meninggalkan komen mengharapkan Tun Dr Mahathir mulai berehat dengan aman dan dapat menumpukan sepenuh perhatian kepada isteri dan keluarga beliau selepas ini. Tambah mereka lagi, jasa dan pengorbanan tun akan terus dikenang sampai bila-bila. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 18
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote anazusmakmur 4-3-2020 05:21 PM
ajinomotonosuga replied at 3-3-2020 05:28 PM
Arini sayang besok benci
Macam malam dan siang
Mcm rumi dan juli

Arini sayang besok benci
Macam malam dan siang
Mcm rumi dan juli
Ke ko yg dah nak mati?meroyan tak henti2..
tanpa berfikir ikut kata hati..


Udah ler kalau dah tua.. buat cara dah tua..

Lap ingus ko tu..jugak.. pak long pun dah pergi
Selagi ada rindu
Agi idup agi ngelaban

Ada gusi dah tadak gigi
Patah dah tak tumbuh
hilang dah tadak ganti

Lain-lain Komen

Quote Sham143 2-3-2020 12:04 PM
Banyak jasa Tun M pd negara ini.. Terima kasih Tun..
Quote sarah82 2-3-2020 12:05 PM
Rehat la tun M.. Join game PUBG kaa.. Layan netflix ka...
Quote fliphair8 2-3-2020 12:13 PM
Rehatlaaa Tun, berhusnudzon yg org lain pun mampu memimpin malaysia...atuk pun banyak jasa...semoga Allah sentiasa memelihara Tun..
Quote Artemesiaa 2-3-2020 12:27 PM
Luahan penatnya seorang isteri menunggu selepas penat melalui macam2 situasi sejak sekian lama
Quote Mfzg89 2-3-2020 12:41 PM
aku kesian kt nuar je.. baik punya deal alih2 kena kecing..tup2 org lain jadi PM..hahahaa
Quote pokaibanktokyo 2-3-2020 12:51 PM
Harap tak akan ada rusuhan kalau Muhyiddin kalah undi tak percaya. Andai terjadi rusuhan YDPA akan isytihar darurat
Quote Kurex 2-3-2020 12:56 PM
ada orang kata, hebat macam mana permainan mader, hebat lagi perancangan Tuhan. tapi ada taksub mader kata "bukan rancangan Tuhan. Tuhan takde apa pun, ni sebab mader seorang yg bijak. kalau sorang aku macam tak heran, ni ramai yg kata macam ni.. hayoooooo taksub sungguh!
Quote husna_amal 2-3-2020 12:58 PM
Jasa tun tersangat2 lah besar. Betul2 master mind sampai dapat sekat bang non dari naik jadi perdana menteri.
Quote ajinomotonosuga 2-3-2020 01:06 PM
Nothing personal old man...purely business

Quote CiliPadiSedap 2-3-2020 01:06 PM
delusionalnya kata tun bijak. tun dh kena game dengan muhyidin simple je.
Quote CiliPadiSedap 2-3-2020 01:07 PM
Kurex replied at 2-3-2020 12:56 PM
ada orang kata, hebat macam mana permainan mader, hebat lagi perancangan Tuhan. tapi ada taksub made ...

sehebat hebat tun kereta proton jual kt geely lg maju. hidup najib
Quote ajinomotonosuga 2-3-2020 01:18 PM
Sham143 replied at 2-3-2020 12:04 PM
Banyak jasa Tun M pd negara ini.. Terima kasih Tun..

Dah dok pm 22 taun..jasa banyak taik pun banyak..dia play as God..tu problem dia

Ada beza tak mesia dia tinggalkan masa pencen first dulu dan hari ni?

Sapa suh kaco badawi..Allah swt kan ada .takdir akan tentukan..takkkkk dia mai kaco

Mai Najib..pun sama..walhal btuui ka hutang 1 trillion..btui ka tanah tergadai..semua pitnah

Allah angkatttt dia dan bio dia tenguk apa jadi mesia yg ko kacau sejak pencen!!

Tu nyawa oang islam muhd adib ..pa cite?

Klo dia tau erti redha n syukur masa pencen dulu...mayb tak gini nasib mesia

He does not put a trust in Allah swt

Daun nk jatuh sehelai pun atas izin Allah swt!

Semuanya milik Allah..semuaaaa kuasa Allah

Beza manusia jadi ketua yg ada tuhan dlm diri nya yg dia sedar dia cuma hamba hina..dengan manusia yg nak manusia lain sembah dia konon dia tuhan

Of kos dia tak kata gitu tp PERBUATAN lagi kuat dari PERKATAAN.

Mahathir Mohammad Iskandar Kutty hanya seorang hamba Allah yg hina dina dan tiada apa kuasa melainkan kuasa Allah izinkan.Mati nanti hanya kain kapan yg menutup jasad dan itu ler harta dunia yang di bawa mati.

Tadak sapa nk nasihat lagu tu sampai dia tunduk!

Dok puji ampu bodek sampai dia lupa diri.

Dunia ni hanya permainan ..sementara saja s
Akhirat yang kekal abadi. Samada kekal dalam neraka atau kekal dalam syurga.
Quote dewi_rina 2-3-2020 01:19 PM
Yang BSH tambahan RM100 masuk bulan mac tu berapa hb?
Tak sabar nak dapat ni
Quote saviour_09 2-3-2020 02:02 PM
thank you sooo much

so long & goodbye

have a rest Tun
Quote elzy 2-3-2020 04:05 PM
Rata-rata artis komen dalam IG Tun ni..
Quote anazusmakmur 3-3-2020 02:00 PM
ajinomotonosuga replied at 2-3-2020 01:18 PM
Dah dok pm 22 taun..jasa banyak taik pun banyak..dia play as God..tu problem dia

Ada beza tak m ...

hai.. jahat nya tulisan ko.. meh aku tolong bagi pencerahan sket supaya ko cuci balik otak ko..

Tun kacau Abdullah Badawi?
sebab dia kaki tido.. yalah sekarang baru tau dia kena mandrem  kan.. cuba cari sket cerita bomoh india dengan  pasangan kesayangan ko tu,, Tun dah buat jambatan Bengkok antara Malaysia dan Singapore ..dah half way.. tapi Dollah cancelkan..siap bayar pampasan.. kalau Dollah ikut perancangan Tun kita ni tak macam ni jadinyer Malaysia.
Ada macam2 jugak anak menantunya punya story.. not that cleanlah untuk ko puji sesangat...

Hawau betul la..

Sudah2lah menulis macam Tuhan.. ke ko yang play like the God?? tahu orang sembah apa? tahu dosa pahala orang..

kesudahnya ko tunjuk kan diri kau sebagai pembenci Tun Dr  Mahathir.. poorah!

Quote ajinomotonosuga 3-3-2020 05:28 PM
anazusmakmur replied at 3-3-2020 02:00 PM
hai.. jahat nya tulisan ko.. meh aku tolong bagi pencerahan sket supaya ko cuci balik otak ko..

...

Arini sayang besok benci
Macam malam dan siang
Mcm rumi dan juli
Ke ko yg tak reti?

Udah ler budak baru nak up

Lap ingus ko tu..pak long pun dah pergi
Selagi ada rindu
Agi idup agi ngelaban

Ada gusi dah tadak gigi
Patah dah tak tumbuh
hilang dah tadak ganti

Quote anazusmakmur 4-3-2020 05:21 PM
ajinomotonosuga replied at 3-3-2020 05:28 PM
Arini sayang besok benci
Macam malam dan siang
Mcm rumi dan juli

Arini sayang besok benci
Macam malam dan siang
Mcm rumi dan juli
Ke ko yg dah nak mati?meroyan tak henti2..
tanpa berfikir ikut kata hati..


Udah ler kalau dah tua.. buat cara dah tua..

Lap ingus ko tu..jugak.. pak long pun dah pergi
Selagi ada rindu
Agi idup agi ngelaban

Ada gusi dah tadak gigi
Patah dah tak tumbuh
hilang dah tadak ganti

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top