Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Seksa, Tak Semua Benda Kau Dapat" - Remaja 'Komplen' Dapat Parent Tak Kaya

28-2-2020 03:43 PM Komen: 54

Kalau diberi pilihan, semua orang mahu jadi orang kaya. Siapa yang tidak mahu hidup senang kan?

Pasti semua keinginan akan dipenuhi kerana duit bukanlah masalah. Namun, bukan semua orang tuhan jadikan bernasib sedemikian.

Seorang remaja melalui tw!tternya kononnya mengadu betapa beruntungnya kalau dapat ibu bapa yang kaya kerana semuanya boleh diminta pada mereka.

Kredit foto: Twitter

Tanpa disangka, ciapan berkenaan mendapat perhatian  dan akhirnya beliau teruk dikecam wargamaya kerana dilihat mengadu tentang ibu bapa sendiri.




Kredit foto: Twitter

Selepas dihentam teruk, beliau tampil menjelaskan keadaan sebenar bahawa tiada sedikit pun niat untuk memburukkan ibu bapanya.

Sebenarnya tweet berkenaan ditujukan kepada sahabat baiknya yang menuduh beliau membeli telefon baru menggunakan duit kedua ibu bapanya.

"Sorry if my ayat nampak aku kutuk mak bapak aku, I love both of them so much."

Kredit foto: Twitter

Itulah. Kadang-kadang orang boleh salah faham apa yang kita tulis di media sosi@l apatah lagi sekiranya menyentuh isu-isu sensitif macam ni. 

Sebenarnya lagi puas hati apabila sesuatu perkara itu kita usahakan menggunakan hasil titik peluh kita sendiri tanpa menyusahkan sesiapa termasuklah ibu bapa kita sendiri. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 54
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote fair_iza 9-3-2020 08:53 PM
Aku pun setuju yg statement budak ni tak nampak pun kutuk parent dia. Aku yg tua bangka ni pun kdg2 mengeluh melihatkan lavish hidup datin ezurin, datin sab dan kaunter pertanyaan. Tapi sbb umur dh matang, cepat2 istighfar spy hasutan syaitan x me larat.

Lain-lain Komen

Quote ctcheery 28-2-2020 03:48 PM
Bersyukur lah seadanya...{:run
Quote Kenabertaubat 28-2-2020 03:51 PM
Mak kau lahirkan kau pun dah cukup syukur
Quote manehnya 28-2-2020 03:51 PM
ada jugak mak bapak dik, keesian yg  anak yatim piatu dik...
Quote sarah82 28-2-2020 03:52 PM
Geleng pala aku dengan org tak reti bersyukur ni.
Quote Kurex 28-2-2020 04:05 PM
cerita screenshot twider kembali lagi uolssssssss
Quote kuzaime 28-2-2020 04:08 PM
X lahir dlm keadaan yatim piatu @ broken family pun dah dikira rezeki besar. Budak ni kena belajar apa tu erti bersyukur.
Quote blekkep 28-2-2020 04:14 PM
Adoi netizen kt twitter suke kecam melulu....aiols x rase bdk nie kutuk parents pun...btol la ape bdk ni ckp...yg ade parents kaye mmg untung la mintak ape sume dpt...yg x kaye mmg kene usaha sndiri...ape yg salahnye bdk ni ckp??? Xkan tu pun kene cop x brsyukur??

Janji dpt hencap jer depa nie
Quote husna_amal 28-2-2020 04:17 PM
jenis mengharap duit mak bapak.
Quote palmolive 28-2-2020 04:21 PM
nak kaya ko jadi menantu madey la
Quote LolaLombing 28-2-2020 04:23 PM
Syukur tu mahal
Quote jebatmaspunyer 28-2-2020 04:30 PM
nettizen ni paham ke tidok yang dia tulis.. dia bukan nak buruk-burukkan parents dia atau nasib dia. It just dia harap jangan lah dok compare hidup dia.. cam tu jer... triggered much?
Quote noraidil_06 28-2-2020 04:37 PM
So bdk ni bakal Pm ke sampai twit dia layak dibuka thread.
Quote luluaurora 28-2-2020 04:39 PM
kalau xmau kena kecam jgn post bnda yg mengundang kecaman
ayat tuuuuu..mcm seksa benorrrr mak bapak ko tak kaya kann
ni mak ayah kau baca kompem kecik ati

udah ler dikk
g fokus cmna nk bg family kau kaya
balas jasa mak ayah
Quote Meiizu 28-2-2020 04:39 PM
netizen tu yg budak2 ke mak pak?
kadang i olls rasa parent pun patut muhasabah...nak anak pandai kaya bagi perhatian lebih,dari kecik bezakan anak sampai ke cucu.... so apa salah kalau anak pun terdetik ada rasa kenapa dia tak dilahirkan dari parent kaya.

Quote Artemesiaa 28-2-2020 04:39 PM
Syukurlah masih ada mak pak kalau dah tak ada nanti baru tahu makna hidup
Quote arffa 28-2-2020 04:50 PM
Aku masa zaman remaja dulu pun ada perasaan begini, bukan sebab tak sayang parent atau bersyukur, kekadang bila ada benda kita nak tak dapat tapi kawan kita senang - senang dapat memang frust.
Quote whadda 28-2-2020 04:54 PM
kot ye nak cakap usaha sendiri sambil sayang mak bapak pon tak payah la nak compare mak bapak ko tak kaya.. sedih hati diorang klo bace ni
Quote bungamelurindah 28-2-2020 05:18 PM
kena bersyukur dik oi, ade hamba ALLAH yg aku kenal nie, duduk PPR, adik beradik ramai, tidur ruang tamu je, sbb tak ckup bilik, tp rezeki mereka cukup je aku tgk, so kena bersyukur, dah tahu mak ayah kau miskin, kau kena ubah diri dan keluarga kau ye dik, jgn menyusahkan. paham
Quote prettyuglybabe 28-2-2020 05:50 PM
celah mana ayat dia tu kutuk parents dia?
warga twidder sekarang macam bbnu yang baru hidup..
sikit-sikit nak triggered..
sikit-sikit nak butthurt..
acah pandai je masing-masing..

Lihat semua komen(54)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top