Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Nak Makanan Free Ke Tu" - Wartawan Bengang Ada Penyamar Media Di Istana Negara

26-2-2020 06:40 PM Komen: 30
Masih gigih lagi pihak media berkampung di pintu Istana Negara meskipun sudah masuk hari ketiga.

Semuanya gara-gara menjalankan tugas bagi mendapatkan berita terkini kemelut politik yang berlaku di negara ini. 

Antara yang menarik perhatian adalah apabila Agong sendiri berkenan memberikan bantuan dari segi bentuk makan dan minum untuk para petugas ini. 


Namun, rupanya ada pihak yang mengambil kesempatan dengan menyamar menjadi pihak media semata-mata mahu mendapat makanan percuma dan juga barangan yang diberikan kepada para petugas.

Seorang wartawan menulis di laman Twitter meminta individu penyamar itu supaya menghormati tugas mereka dan bukannya mengambil kesempatan pada waktu penting ini. 

"Jika anda tidak ada perkara nak dilakukan, tolong hormati tugas kami, dan juga tanggungjawab kami," kata lelaki bernama Mohd Faizal ini. 

Kredit foto: Twitter

Para netizen turut berasa marah dengan situasi tersebut.

"Dia ingat ada pesta agaknya," kata seorang netizen.

Apa pula pendapat anda? - CARI 




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 30
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote nono86 2-3-2020 05:27 AM
Makan free sapa tanak

Lain-lain Komen

Quote felinecat 26-2-2020 06:55 PM
ahli forum cari ade yg menyamar ke.hehe
Quote beloomberk 26-2-2020 07:03 PM
Kemain edit gambar..
Quote EvieWanKenobi 26-2-2020 07:21 PM
edit ka.. ingatkan real..
Quote salmon-suki 26-2-2020 07:24 PM
Hahahaha..xdapek laa nak menyamar..tp y media ni jeles ke ape?biar laa penyamar tu,dia pn nk rasa mkanan free jgk..{:smile
Quote MadameOnion 26-2-2020 07:39 PM
Hahaha murka tuanku kalau betoi2 depan pintu istana jadi pasar malam
Quote RumiMenari 26-2-2020 07:41 PM
Kaka & abam forum mana tu yg gi menyamar tuuuuu... Baik mengaku cepat {:smile
Quote CinnamonR 26-2-2020 08:14 PM
Ape salahnye dh byk mknan kan...daripada membazir..makan free sape xnak... {:laugh
Quote Ina8895 26-2-2020 08:58 PM
Biarlah rezeki dikongsi bersama
Quote Melorqe 26-2-2020 08:59 PM
wartawan pun, bwak la bekal sendiri, tak pun oda grab food.
tak pun suruh je boss korang hantar makanan, nak cover berita panas kan?
Quote Kuasaberganda 26-2-2020 10:36 PM
kongsi kongsi lah sikit reporter pon. xkan nak semua tu.hahaha
Quote MissyMolly 26-2-2020 10:49 PM
bijak ambil peluang, tapi cover-cover la sikit penyamar pun
Quote Scheherazade 26-2-2020 11:18 PM
Ada jugak org buat camni eh
Quote Lalalili66778 26-2-2020 11:27 PM
Alah reporter ni.. dengki la tu.. hbis kitorang ni tak dengki korang dpt makann juga.. sedap2 dan best pula tu! Dapat kfc mcd powerbank milo lori,sapa x jeles... silap2 tak de org suruh pun aku nk mnyamar juga! Aku tak jeles bab makann tapi aku jeles bab powwerabnj, powerbank mahal oooo.. aku student pun fikir dua kali nak beli, ni pula dpt powerbank 20000mph, fuhhh sapa x jeles wehhh.. silap2 dapat kamera baru oii! Sedngkn reporter tu pun berjemur tu pun ada duit gaji diorg, nAk jugalah kitorg yg student ni tak de gaji nak free Alaaa reporterr takkn x leh kottt dengki laaa reporter ni makan sorang
Quote Lalalili66778 26-2-2020 11:27 PM
Alah reporter ni.. dengki la tu.. hbis kitorang ni tak dengki korang dpt makann juga.. sedap2 dan best pula tu! Dapat kfc mcd powerbank milo lori,sapa x jeles... silap2 tak de org suruh pun aku nk mnyamar juga! Aku tak jeles bab makann tapi aku jeles bab powwerabnj, powerbank mahal oooo.. aku student pun fikir dua kali nak beli, ni pula dpt powerbank 20000mph, fuhhh sapa x jeles wehhh.. silap2 dapat kamera baru oii! Sedngkn reporter tu pun berjemur tu pun ada duit gaji diorg, nAk jugalah kitorg yg student ni tak de gaji nak free Alaaa reporterr takkn x leh kottt dengki laaa reporter ni makan sorang
Quote am2020 27-2-2020 12:36 AM
Tah2 yg menyamar tu kebulur beberapa hari x makan..apa salahnyer..bnda free kan..bukan semua org bernasib baik..mklumlah smjk malaysia baru berapa ramai org kehilangan mata pencarian
Quote Nyahh 27-2-2020 07:00 AM
Buang masaaa laa oiiii
Quote Cassieopeia 27-2-2020 09:11 AM
kalau ade lebih pe salahnye kan..ala reporter ni diapn dpt free apa salahnya..
smlm lalu dpn pej pm ramai jgk reporter tgu..
Quote mdhelmi 27-2-2020 09:42 AM
Wartawan Bengang Ada Penyamar Media Di Istana Negara
sbb portion utk  makanan wartawan akan berkurang
Quote husna_amal 27-2-2020 09:44 AM
Netizen kalau dengar ada bende free, berkerumun lah kat situ

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top