CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Boleh Tak Bantu Saya Keluar Islam?" - Mahu Murtad Kerana Tekanan Hidup

26-2-2020 09:54 AM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 9800| Komen: 33|Original author: Oleh: natrahn

Description: Kehidupan dunia adalah satu ujian. Allah uji tanda Allah sayang.
Kehidupan dunia adalah satu ujian. Allah uji tanda Allah sayang.



Pakar motivasi Akhi Fairuz Al Jengkawi berkongsi kisah sadis seorang wanita yang meminta bantuan untuk keluar dari Islam kerana tekanan hidup.




Kredit Foto - Twitter Akhi Fairuz Al Jengkawi


Wanita ini mengalami trauma yang panjang dan tidak dipedulikan keluarganya sendiri hingga beliau rasa tidak dihargai. 

Selain itu, beliau yang kini berusia 25 tahun turut menjadi mangsa kerakusan darah daging sendiri sejak usia empat tahun sehingga 19 tahun. 


Kredit Foto - Twitter Akhi Fairuz Al Jengkawi

Beliau juga pernah cuba membunuh diri dengan menggunakan pelbagai cara.


Kredit Foto - Twitter Akhi Fairuz Al Jengkawi

Akhi Fairuz cuba untuk memahami masalah wanita tersebut dan menasihatinya semampu yang boleh. Boleh baca lanjut di bebenang Twitter beliau.

Akhirnya, Akhi Fairuz berjaya bertemu empat mata dengan wanita tersebut dan memberi bantuan sepatutnya.


Kredit Foto - Twitter Akhi Fairuz Al Jengkawi

Semoga wanita itu terus kuat menghadapi hari mendatang. - CARI
2

Bagus
5

Marah
5

Terkejut
5

Sedih
3

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (24 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • DayangKirana

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote akumak 26-2-2020 10:01 AM
Alhamdulillah adik ni masih ada sekelumit iman. Sbb tu dia masih rujuk kpd ustaz
Quote Nana_Man 26-2-2020 10:02 AM
Kesian nya adik ni.. report kat police dik.. tu yg impt. Murtad or not, sama jgk kalau family members tu mcm setan.
Quote shark_eow7 26-2-2020 10:05 AM
ada 1 kes yg sama mcm ni. kawan dia jumpa mangsa dah pon murtad. duduk kt oversea dengan keluarga kristian di mana lebih menghormati, memahami & toleransi. duduk dengan keluarga islam dalam malaysia mcm2 hal.
Quote ajinomotonosuga 26-2-2020 10:07 AM
Sumbang mahram...mmg pebret koge melayu islam...aku agak klo cek 10 koge ..kat 5 or more ada kes incest
Quote putput 26-2-2020 10:09 AM
gamba last tu ustaz peluk ppuan tu kah?
Quote putput 26-2-2020 10:12 AM
terdengar cerita. budak2 ppuan kat arab susah nak bergaul ngan lelaki. laki ppuan dilarang sosial. akhirnya budak ppuna duk umah, anak lelaki duk umah. tak da kawan. yg dibolehkan ppuan kawan ngan ppuan saja. lelaki ngan lelaki saja. akhiryna jadi gay jadi lesiban.
Quote RinIna 26-2-2020 10:13 AM
Ya Allah.. kesiannya.. semoga iman dia kembali teguh dan jumpa jalan yang terbaik untuk diri dia..
Quote Serimolek 26-2-2020 10:16 AM
Nak keluar islam then nk bebas tak guna dik dlm ic still state islam
Selagi kau melayu sampai kau padam pn org akn ckp kau islam ..wlpun kau dh murtad..
Quote sarah82 26-2-2020 10:31 AM
ajinomotonosuga replied at 26-2-2020 10:07 AM
Sumbang mahram...mmg pebret koge melayu islam...aku agak klo cek 10 koge ..kat 5 or more ada kes inc ...

Sebenarnya bukan melayu ja Abg aji.. Semua bangsa ada kes yg sama..
Quote husna_amal 26-2-2020 10:39 AM
Keluarga dah rosak. Kenapa selama ni tak bersuara atau report pada pihak berkuasa. Lepastu salahkan agama pula.
Quote Cassieopeia 26-2-2020 10:53 AM
erm kesiannya dia dpt mak bapak toksik. anak2 terbiar. dah ngadupun boleh tak percaya atau malas nk amik tau. tp budak ni masih baik takda nk lari dok tempat lain dan masih rujuk kat ustaz ni.. moga yg baik2 utk dia
Quote epal21 26-2-2020 10:53 AM
Ni lah masalahnya bila family tak mengamalkan Islam sebenar. Sambil lewa & amik mudah kebajikan anak2. Anak terabai, diperkosa & akhirnya salahkan Tuhan sedangkan Allah dah amanahkan anak2 tu kepada ibu bapa utk jaga. Allah berikan rezeki, kudrat utk ibu bapa jaga tapi ibu bapa cuai. Kesian anak2 ni.
Quote elzy 26-2-2020 11:06 AM
Allahuakhbar.. Bila baca timbul perasaan sedih, takut, geram semua ada..
Kelalaian ibubapa..
Quote isteri_ayil 26-2-2020 11:31 AM
drp kuar Islam, baik bunuh je abg ko tu dik... lagi berbaloi...
Quote RatuDunia94 26-2-2020 11:32 AM
Drpd keluar islam baik jd ateis jah. Masuk agama lain pon bukan penyelesaian.
Quote paz 26-2-2020 11:33 AM
Kasihan adik ni. Semoga kehidupan dia baik lah lepas ni.
Quote natrahn 26-2-2020 11:47 AM
putput replied at 26-2-2020 10:09 AM
gamba last tu ustaz peluk ppuan tu kah?

bukan...ustazah kat masjid tu...
Quote RumiMenari 26-2-2020 11:54 AM
Allah masih sayang dan nak terima dia sbg umat Islam.. sbb dia adalah mangsa yg dinafikan oleh keluarga sendiri.. hilang kata2.. doakan yg terbaik utk adik ni.. bukan sikit2 dugaan hidup dia..
Quote any42 26-2-2020 11:58 AM
kesiannya adik ni. mak bapak dorang lps bdk tu bgtau pun xpcaya xkn xsiasat tah2 dorang tau je lps tu tp ttup mata sbb xnk hadap malu & jd kes polis. at last bdk ni mntk bntuan ustz.

dr pngalaman adik ni dia menilai islam dr prbuatan mnusia yg xbpgang tguh dgn ajaran & xberi contoh tauladan yg baik. dia rsa xde keadilan dlm hdup dia tu yg dia prsoalkn  pgangan agama dia. dia sbenarnya bkn nk kluar islam sgt rsanya tp nk seek help dr org luar sbb fmly sndri xmmpu bntu. Allah jentik hati bdk ni utk mntak bntuan ustaz bkn org luar yg boleh mnyesatkn lg bdk ni. emosi tgh fragile snang kna hsut hrap ustaz ni boleh bntu & kwn2 ad dsisi utk bg skongan.

Lihat semua komen(33)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 01:29 PM GMT+8 , Processed in 0.101866 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top