CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Covid-19: Wanita Diugut Bunuh Sebab Enggan Bunuh Anjing Peliharaan

25-2-2020 05:41 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2324| Komen: 19

Description: Kejam! Seorang penyelia bangunan dirakam memukul dua anjing hingga mati.
Kejam! Seorang penyelia bangunan dirakam memukul dua anjing hingga mati.

Memetik Shanghaiist, dalam kejadian di Hebei, Shijiazhuang itu, suspek memukul dua anjing poodle yang dipelihara penduduk di apartment berkenaan.


Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan lelaki terbabit mengacu sebatang paip besi ke arah seorang wanita yang memeluk anjingnya di lobi apartment berkenaan.


Kredit foto: Shanghaiist

Difahamkan, wanita itu cuba melindungi haiwan peliharaannya daripada dizalimi penyelia terbabit.

"Kalau kamu tak mahu bunuh anjing itu, saya akan bunuh kamu juga!" berkali-kali suspek mengugut.

Menurut laporan, tidak lama selepas kejadian, tular gambar menunjukkan dua bangkai anjing dan kes itu dikatakan kini dalam siasatan polis.


Kredit foto: Shanghaiist


Haiwan terbabit dipercayai dibunuh penyelia berkenaan kerana bimbang dengan penularan wabak Covid-19.



Bulan lepas, pakar kesihatan China mengisytiharkan bahawa haiwan juga perlu dikuarantin bagi mengelak penularan wabak berkenaan.

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) bagaimanapun menafikan dakwaan virus itu boleh dijangkiti menerusi haiwan. - CARI



1

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote munchkin 25-2-2020 05:43 PM
Halah china ni. Ko melahap semua benda bergerak. Now kau bunuh semua benda bergerak. China bodoh sendiri yg create problem.
Quote Kurex 25-2-2020 06:00 PM
bodoh gila leluhur parasit ni
Quote Artemesiaa 25-2-2020 06:02 PM
Kejamnya perbuatan
Quote dudaberhias 25-2-2020 06:07 PM
Kejamnya, kenapa ko tak tangkap dan lepas dalam hutan kalau betul anjing tu ada virus?
Quote bakingsoda 25-2-2020 06:10 PM
mohon katok diri sendiri sampai mampos
Quote namieamuro 25-2-2020 06:14 PM
bodoh gile..menatang tu jugak jd makanan korg kan..
Quote zhoney 25-2-2020 06:30 PM
Bodoh bertalu talu la cina ni...
Quote VioletsAre_Blue 25-2-2020 09:18 PM
Inilah sifat penting diri manusia, mcm bumi ni dia yang punya.. Binatang jugak ada hak nak hidup
Quote missbigrockstar 25-2-2020 09:29 PM
Nak je aku purge diorang ni. Dulu ko makan anjing sekarang ko nak salahkan anjing?
Quote any42 25-2-2020 09:43 PM
makin hilang sfat perikemanusiaan. dh jd pntingkn diri tah2 sat g fmly sndri dbnuh smata nk slmatkn dri sndri.
Quote chicozinn 26-2-2020 12:05 AM
Setuju 10000000000%
Quote sarah82 26-2-2020 12:10 AM
Anjing tu tak salah.. Tapi sbb perangai angpa yg melantak semua benda.. Tu kena penyakit nCov. Now salahkan anjing pulak.  

Hamjad betul
Quote allshares 26-2-2020 12:45 AM
Sedihnya. Bertapa tuan anjing nk protect anjing, last kena bunuh jugak. Kejamnya, dunia bukan utk survival manusia saja, dasar bodoh penting diri.
Quote Mulotkoyak 26-2-2020 12:48 AM
Same la yg ade kat malaysia ni
Quote CatMiow 26-2-2020 07:26 AM
Ni la bila bertindak ikut emosi,

Dia tak baca ka pets bukan sebab covid ni? Kurantin untuk kurangkan risiko penularan.

Apa rasa ko anak kena pukul kaw2 depan mata...? Mesti sedih owner dia.
Quote husna_amal 26-2-2020 09:42 AM
Weiii kesian lah, kejam sangat. Tengok lah makin teruk jadi lepas ni.
Quote ArvindArvind 26-2-2020 10:15 AM
Harap jer negara nampak maju dan gah tapi mentaliti cam sampah.itulah china
Quote Bholatchomel 26-2-2020 11:57 AM
mentaliti sampah...

pakar kesihatan tu ckp virus tu takut blh berjangkatkan kucing/anjing kalo depa bercampur ngan org yg dah berjangkit. tu pasal kena kuarantin.

kalo dah tuan dia tak sakit binatang tu pun tak sakit...

korang yang mentedarah semua pastu salahkan binatang...

bodohnya punya org...  
Quote tipah89 26-2-2020 02:17 PM
dah ko mentekedarah menantang bukan2, pet2 tu pulak yg disalahkan. dasar bodoh xle bawak bincang

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 12:27 AM GMT+8 , Processed in 0.066176 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top