CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Saman Pendakwah Sebab Fitnah? 1 Bilion Ustaz Abu Nak Saman Balas Aliff Syukri!

25-2-2020 10:42 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 25246| Komen: 136|Original author: Oleh: LilRose

Description: Kes Usahawan Datuk Seri Aliff Syukri dengan pelawak Ali puteh masih hangat membara, timbul pula kontroversi baru.
Kes Usahawan Datuk Seri Aliff Syukri dengan pelawak Ali puteh masih hangat membara, timbul pula kontroversi baru.

Dengar cerita, Aliff nak berbalas saman dengan pendakwah bebas Ustaz Abu Syafiq pula. Apa kes?



Kredit foto: FB/IG

Dalam satu sidang media yang diadakan di Ibu Pejabat DHerbs Damansara, semalam, Aliff menuntut Ustaz Abu untuk membuat permohonan maaf secara terbuka kerana telah membuat fitnah terhadapnya hingga menjejaskan perniagaannya.

Katanya kepada Murai.my, pendakwah itu memfitnah produknya tidak mendapat kelulusan sijil halal daripada JAKIM.


Kredit foto: FB


Kredit foto: FB

Kredit foto: FB

Aliff menegaskan bahawa pihaknya tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang kerana tindakan pendakwah terbabit telah menyebabkan perniagaannya terjejas teruk.


Loading FB Post...


Aliff memberi tempoh 24 jam untuk Ustaz Abu Syafiq menarik kenyataannya dan membuat permohonan maaf secara terbuka.

Tinjauan di Facebook pendakwah itu mendapati beliau sudah melakukan permohonan maaf, namun tidak memadam kesemua posting membabitkan usahawan berkenaan.


Kredit foto: FB

Malah, Ustaz Abu Syafiq dilihat masih memuat naik posting berbaur sindiran terhadap Aliff dengan membuat kenyataan akan melakukan Live FB.


Kredit foto: FB

Kredit foto: IG

Malah, beliau juga mendakwa akan memfailkan saman balas terhadap usahawan itu.


Kredit foto: FB

Loading FB Post...

Kredit foto: FB

Kalau mereka bawa kes ini ke gelanggang mahkamah, siapa bakal juaranya? - CARI


Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote wookiehoney 25-2-2020 11:00 AM
sape ustaz ni? tak kenal
Quote Knowlee 25-2-2020 11:03 AM
Amende la korang ni... Hidup tak tenang ke apa. Asyik nak bergaduh saja.
Quote keds 25-2-2020 11:05 AM
Orang semua sibuk dengan ISU negara la skrg ni.. HAL personal ni sila pergi main jauh jauh.
Quote dudaberhias 25-2-2020 11:08 AM
saman je lah... rasain lohhhh...
Quote dudaberhias 25-2-2020 11:08 AM
keds replied at 25-2-2020 11:05 AM
Orang semua sibuk dengan ISU negara la skrg ni.. HAL personal ni sila pergi main jauh jauh.

entahnya orang tengah sibuk dengan kerajaan baru dan menteri baru sekarang nitak sangka menteri nak saman orang???



Quote matjerk 25-2-2020 11:09 AM
Begini kah akhlak seorang Ustaz??  
Quote bukan_ustazah 25-2-2020 11:10 AM
Edited by bukan_ustazah at 25-2-2020 11:12 AM

Ustaz pun nak spotlight  .. bukan dirisaukan nasib balu ke abam ke apa. Entahlah tak faham ustaz ustaz ni selalu cakap jgn sibuk hal orang, jangan bukanaib keluarga dan suami tapi perempuan ditindas macam apa bukan itu yang islam ajar. Kang dikata kang cakap kita ni tak cukup agama pergi masuk dapur
Quote Yeehaw 25-2-2020 11:12 AM
Saman je la pak ustaz, toklip. Kita tengok siapa yang kena...
Quote MariaClara 25-2-2020 11:12 AM
something wrong la ustaz ni...ustaz ke perangai gini? ayat2 dia pon tak melambangkan seorang ustaz....
Quote claudya 25-2-2020 11:13 AM
ustaz pun nak limelight ke?
Quote bottombikini 25-2-2020 11:15 AM
macam ni ke ustaz?

Quote xAthenax 25-2-2020 11:16 AM
another attention seeker
takde aura setaz ni
walaupun tak suka tok alip, lagi tak suka orang pakai gelaran setaz tapi perangai serupa hijabster versi jantan, tunggang agama
Quote epal21 25-2-2020 11:17 AM
Alah,ostad ni. Dah cari lawyer buka fail ke belum. Saman 1 billion, lawyers fee bukannya sikit. Menyampah pulak tengok ostad ni.
Quote Mleeen82 25-2-2020 11:24 AM
Quote noorhairiahma 25-2-2020 11:27 AM
ni bukan ustaz ni. baca apa yang dia post, dah tahu dah perangainya macam mana.
suka menganjing, memerli.

layak dipanggil setad je, bukan ustaz.
Quote manehnya 25-2-2020 11:27 AM
sakan gak setaz ni menganjing kan hahaha
Quote violetungu 25-2-2020 11:27 AM
Kalau ustaz byk duit silakan saman..
Quote Orkedd 25-2-2020 11:31 AM
Ustaz pun tak nak kalah..dalam kopiah ada tanduk..gitueee
Quote ReginaGeorge 25-2-2020 11:32 AM
Pelik benar ustaz ni, sejenis yg dadanya penuh amarah.. Ikut jari sangat. Ustad instant ke ni? Kemain selfie bang...

Lihat semua komen(136)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 01:35 AM GMT+8 , Processed in 0.075456 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top