CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lim Kit Siang Dikesan Di Lapangan Terbang, Mahu Ke Mana Tu?

25-2-2020 11:08 AM| Diterbitkan: hussaini4675| Dilihat: 11820| Komen: 32|Original author: Tukang Tulis

Description: Nafi mahu melarikan diri ke luar negara.
Lim Kit Siang dilihat berada di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang. Kredit foto: Facebook

Pemimpin veteran DAP, Lim Kit Siang menafikan beliau merancang untuk melarikan diri ke luar negara berikutan pembubaran kerajaan Pakatan Harapan (PH) pada 24 Februari.

Desas-desus itu timbul apabila Ahli Parlimen Iskandar Puteri itu dikesan berada di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang oleh orang ramai.

Gambar beliau sedang menunggu di lapangan terbang tersebut seterusnya ditularkan dalam media sosial dengan kapsyen seperti "Kit Siang di kesan berada di airport, mau lari ka...?" dan "Mohon standby di airport, tahan pemimpin DAP, PKR, PAN yang nak lari keluar negara - Azri".

Kredit foto: cinca

Kit Siang menjelaskan, beliau sebenarnya sedang menunggu penerbangan ke Kuala Lumpur pada 23 Februari bagi menghadiri kes seorang wakil rakyat DAP, P. Gunasekaran di mahkamah.

"Malah, tidak terlintas dalam fikiran mana-mana pemimpin DAP untuk melarikan diri dari Malaysia kerana kami bukan pencuri, perompak atau samseng.

"Tetapi (kami ialah) rakyat Malaysia yang mahu menyelamatkan Malaysia daripada terjunam dalam kancah negara gagal, tidak menghormati undang-undang dan kleptokratik," katanya dalam kenyataan yang disiarkan melalui laman blog Lim Kit Siang for Malaysia.

Gambar yang tular dalam media sosial. Kredit foto: Facebook
Beliau menambah, semua lelaki dan wanita dalam DAP mahu melakukan kebaikan terhadap semua rakyat Malaysia tanpa mengira bangsa, agama atau wilayah. 

Kit Siang berkata, mereka menyertai politik kerana percaya bahawa bidang itu adalah jujur, dihormati dan mulia dalam usaha menjadikan Malaysia negara yang lebih baik untuk generasi akan datang.

"Ahli-ahli politik yang kotor dan bukannya politik, dan kami berpegang kepada kepercayaan ini," jelasnya.

Perbezaan fahaman politik tidak seharusnya dijadikan 'lesen' untuk menyebarkan berita palsu tentang pihak lawan. - CARI
7

Bagus
4

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
16

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (36 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Ina8895 25-2-2020 11:14 AM
Wow. Uncle duduk sebelah amoi
Quote akakdendeng 25-2-2020 11:16 AM
sekali imbas tgk mcm apek2 biasa je
Quote confessorlady 25-2-2020 11:20 AM
maybe dia nak tenangkan hatik tuh
Quote JohnyEnglish 25-2-2020 11:27 AM
Kakakakakakah
atuk LKS jangan jadi maciam itu Najib sama Losmah mau lali pigi Indon lepas kalah PRU tempohari.
Nasib baik polis cepat pigi tangkap itu lahanat dua ekor
Quote Mfzg89 25-2-2020 11:34 AM
dah kena kencing baru ingat rakyat & petik balik janji2 manismu dulu....
Quote pokaibanktokyo 25-2-2020 11:38 AM
Mau lari maa
Quote Ina8895 25-2-2020 11:39 AM
Mfzg89: dah kena kencing baru ingat rakyat & petik balik janji2 manismu dulu....


Dia bajet suci la pulak
Quote bakingsoda 25-2-2020 11:43 AM
dorang tak merompak pon mcm boss kau so lek2 je ye
Quote Orix 25-2-2020 11:48 AM
muncetnya dia
Quote zorrro_03 25-2-2020 11:48 AM
siasat apek ni bawah berita palsu.  takkan takde isu finah dia sebar pasca pru14 dulu.  
Quote eizarz 25-2-2020 11:51 AM
akakdendeng replied at 25-2-2020 11:16 AM
sekali imbas tgk mcm apek2 biasa je

memang dia apek biase je..
Quote bulalof 25-2-2020 11:51 AM
he is not relevant anymore....
Quote Simunggu 25-2-2020 11:52 AM
tahan..tahan....
Quote Scheherazade 25-2-2020 11:53 AM
Kata nak bersara. Now is the time
Quote Cassieopeia 25-2-2020 12:12 PM
dia nk g jumpa anak dia kt putrajaya tu kot
Quote Ina8895 25-2-2020 12:55 PM
bakingsoda: dorang tak merompak pon mcm boss kau so lek2 je ye


Koyak nampaknya
Quote Buritan 25-2-2020 01:04 PM
confessorlady replied at 25-2-2020 11:20 AM
maybe dia nak tenangkan hatik tuh

Aku purcayaaaa lim niii mmg sayang semua kaum kat mesia nii.. tengok muka dia pun aku dah tauu dia mmg bakk hatiiii..
Quote Buritan 25-2-2020 01:05 PM
bulalof replied at 25-2-2020 11:51 AM
he is not relevant anymore....

Dr dulu tak releven.. ckp bahasa melayu pun goh goh gah.. tp dia fasih ajar anak dia jd pakar ekonomi
Quote mbhcsf 25-2-2020 01:08 PM
LKS kat mane? anda kat mane...ade lagu kan?

Lihat semua komen(32)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 01:04 AM GMT+8 , Processed in 0.081538 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top