Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Sebab Mulut Kecoh Dialah, Kita Tahu Balu Abam Sedih Begini" - Aliff Syukri Dipuji Bongkar Rahsia

20-2-2020 04:25 PM| Komen: 246




Aliff Syukri - Ali Puteh - Balu Abam

Cerita ini sangat panas sejak malam tadi lagi. Gara-gara lintas langsung usahawan kontroversi, Dato Aliff Syukri ke rumah balu Abam, Hidayah lalu bertanya pelbagai soalan, ia membangkitkan kemarahan adik Abam, Ali Puteh. 

Rupa-rupanya ia membongkar rahsia yang tidak diketahui umum iaitu kereta milik Abam ditarik Ali. Begitu juga dengan telefon bimbit dan duit peninggalan Abam semuanya di ambil oleh keluarga arwah. 

Ig
Ia menimbulkan pelbagai persepsi dan ramai yang memuji tindakan Aliff membongkar rahsia itu. Jika tidak, tiada siapa tahu nasib Hidayah dan anaknya Abam. 

Warganet kemudiannya mengingatkan kembali mengenai kisah Puteri Balqis yang pernah ditemuramah Aliff. Soalan mengenai apa yang hendak dilakukan dengan duit derma menjerat diri apabila ibu Balqis menyatakan mereka mahu bermain Forex. Kecaman bertalu-talu daripada warganet menyebabkan Balqis menutup akaun instagramnya. 

Twitter

Ekoran itu, rata-rata warganet turut memberikan kredit kepada Alif kerana dengan mulut kepohnya itu membuka sisi lain yang memilukan. 



Bagaimanapun, tetap ada yang tidak menyokong tindakan Aliff yang tidak sensitif dengan soalan terhadap Hidayah. 

Ig

Jadi, ada pro dan kontra dalam hal ini. Walaupun soalan mengenai perebutan harta sangat sensitif, terutamanya kubur arwah masih merah, namun dengan soalan itu juga ia mendedahkan perkara sebenar. Jadi, adalah juga gunanya Aliff Syukri ni. Macam wartawan Melodilah pula rasanya. - CARI 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
2
0
1
Komen: 246
Komen

Previous : Fendy Bakry Dan Ruhainies Tunai Umrah Bersama - Siapa "Fendy"?

Next       : Jadi Penyebab Keluarga Arwah Dan Balu Dihina, PU Amin Gesa Aliff Padam Video

Komen Terbaru

Quote emilyrose 28-2-2020 06:50 PM
Teh_90 replied at 21-2-2020 06:48 PM
setahu iols, klu simati ada anak lelaki, sdra simati tidak berhak ke atas harta tu.. titik

betul.. anak lelaki ibarat ‘stopper’ utk harta peninggalan bapa nya..

Lain-lain Komen

Quote Ladybird910 20-2-2020 04:33 PM
Yeay..first komen

So aku nk komen kt TT pic DTL yg semenggah xde ke..mcm gayah naw letak tgn kt leher gitu..

Second awat tanah kubur masih merah? Bkn ke tanah warna cukulat2 macam tuik kita tu je..hihi

Sekian..
Quote LostStar 20-2-2020 04:35 PM
Ali2.. tu la aniaya lagi balu dan anak buah ko..

Kerana harta org boleh bertikam!
Quote xAthenax 20-2-2020 04:40 PM
instant jer ko dapat Ali weh
seMalaysia dah tahu ko tu macam mana
tak perlu lah acah2  bayar hutang bagai, settle semua bagai
damage control korang tu fail
Kereta tu insurance cover lah weh
motip ambik? Bank card simpan buat apa?
cheapskate punya alasan
Quote MadameOnion 20-2-2020 04:40 PM
kerana mulut kecoh pondan riak ni jugak la netijen tak pepasal buat dosa kering mengata ali takpun mengata dayah....padahal kita taktau apa2 pun masalah keluarga depa
Quote margo20 20-2-2020 04:51 PM
Dayah nk kerja tak? Ofis area klang. Memerlukan org pandai account
Quote husna_amal 20-2-2020 04:53 PM
Meroyan habis ali ni. Posting ali kat ig tu je dah mencerminkan keperibadian dia. Boleh la boikot ali buncit ni lepas ni.
Quote Cari-Azza 20-2-2020 04:58 PM
Ladybird910: Yeay..first komenSo aku nk komen kt TT pic DTL yg semenggah xde ke..mcm gayah naw letak tgn kt leher gitu..Second awat tanah kubur masih merah? Bkn ke ...



Wah! Tq komen kita. Dah cari yang elok kat ig dia tapi takda yang tengok kamera dan sharp macam ni sis. Pastu yang tanah kubur tu kan perumpamaan. Ala2 ibarat atau pepatah gitue. Chill{:hooray
Quote ina_na 20-2-2020 05:00 PM
Tu la tag line abam tu dah btl.. Buat baik ramai syg.. Kan dah dpt.. Abg dia baik tlg org. Bl kn pe2 Allah dtg anta bantuan.. Tgk skrg ni pe dah jd.. Sampai aku yg langsung x ambik kisah psl abam dl pun dah join meroyan.. Mengigil aku bc Ali membinatangkan balu.. Pe hak dia membinatangkan balu..mmg patut kn lahar gan netizen.. Lps ni abis la Ali..
Quote Mfzg89 20-2-2020 05:01 PM
aku x suka gak si alep ni..tapi pe dia buat dah betul sgt.. korg p marah dia tapi dok bekap si ali yg sedap p "bintangkan" balu arwah.. rahsia terbongkar tu yg gelabah tetek tu..
Quote mamatz19 20-2-2020 05:04 PM
mcm dlm drama swasta lak .. patutnya di tolong balu arwah tu .. memudahkan kan dia uruskan anak dia, bukan orang lain, anak sedara dia gak .. huhu .. pelik betul .. agaknya nak sgt pakai vellfire tu kot ..
Quote Kurex 20-2-2020 05:05 PM
tetiba alep sokri dah jadi suci
Quote LembingDayanti 20-2-2020 05:11 PM
pasal apa aku nampak Ali ni dah ghuper Aiman Tino version ayah ayah ??
Quote Sazida 20-2-2020 05:15 PM
Bkn ke si ali tu dah menang, dpt duit,,dah kenapa nk bolot lg harta arwah abang dia? Ko kawen dulu pun entah2 abam yg support,, elok org tu pergi, ko nk amik harta dia pulak.
Quote DahliaTulip 20-2-2020 05:18 PM
Sazida replied at 20-2-2020 05:15 PM
Bkn ke si ali tu dah menang, dpt duit,,dah kenapa nk bolot lg harta arwah abang dia? Ko kawen dulu p ...

confirm lah abam support..mase interview dgn PU dalam rancangan ke agamaan pon. abam ade bgtau yang die support adek2 die kawin meriah2 lepastu buat kan rumah untuk mak die.
Quote DahliaTulip 20-2-2020 05:19 PM
Kurex replied at 20-2-2020 05:05 PM
tetiba alep sokri dah jadi suci

mcm kes balqis pon..alif dok interview br tau yg budak tu nak main forex hasil dr duit sumbangan. yg ni kes balu abam pulak. ade pro n kon si alif buat video ni. klo x...sampai skrg nitizen tak tau nasib balu abam.
Quote hasniey 20-2-2020 05:25 PM
Dlm kes ni ai solong tok lip.sbb dia la kita nmpk sapa ali putih ni.sedap2 binantang kan balu abg sendiri.org yg abg ko syg ko boleh hina mcmtu.jgn lupa diorg ada anak sama2.harta abam,hak diorg.
Quote msdummy.2018 20-2-2020 05:47 PM
xpyh nk duplicate benang xboleh ker ...nk jugak buka benang kan
Quote epuepy 20-2-2020 05:51 PM
Yes, go alip go. Pas ni bole la londehkan sape2 yg viral. Kes balqis x pasal2 org tau dia main forex. Ni plk kes Ali vs kak ipar. X pasal2 org tau Ali ni tamak nk Amik harta anak yatim.
Quote iolss 20-2-2020 05:56 PM
I sokong toklip aci kan... i xsuka kes songlap2 duit org ni.

Lihat semua komen(246)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top