Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pengguna Twitter Tampil 'Backup' Doktor, "Mesti Ada Kisah Lain Kenapa Dia Marah"

20-2-2020 01:45 PM Komen: 20
Masih lagi berkisar tentang kisah seorang doktor yang dikatakan menengking pesakitnya yang tular di media sosial baru-baru ini. 

Tidak mahu memburukkan lagi keadaan, seorang pengguna Twitter tampil menerusi satu hantaran yang menceritakan bagaimana dia mendapat layanan yang sangat baik daripada doktor itu. 

Foto: Facebook
Masa tu aku pergi KK Seremban sebab demam teruk. Kebetulan pagi tu sistem nombor bermasalah. Doktor terpaksa jerit panggil nombor giliran. Waktu doktor ni panggil, suara dia seriau dengar, katanya.


Ujarnya lagi, dia sudah berasa takut dengan situasi itu memandangkan cara doktor memanggilnya dengan cara menjerit.

Namun, sebaliknya terjadi apabila dia mula berhadapan dengan doktor itu sendiri. 

Bila nombor aku dipanggil, aku jalan menuju ke bilik sambil dalam hati dok kata harap-harap doktor lain. Aku ketuk pintu dan ucap selamat pagi. Sekali terkejut sebab doktor itu.

Bila aku dah ucap selamat pagi tu, dia jawab dengan nada suara yang bukan macam dia panggil nombor tadi. Aku terkejutlah. Kemudian dia tanya sakit apa. Aku terangkan semuanya jadi dia suruh ambil ujian darah. Dia cakap baik-baik je, katanya.


Nyata, ia cerita berbeza daripada apa yang ditularkan oleh pengguna lain sebelum ini.

Malah, di ruangan komen ada yang turut berkongsi kisah bagaimana doktor Cina tersebut begitu baik dalam menjalankan tugas. Mereka juga mengandaikan ada 'kisah' lain di sebalik mengapa doktor itu naik angin sebelum ini. 

Apa pula pendapat anda? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 20
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote zie_indah 23-2-2020 01:12 AM
Nak cepat masuk kat emergcy tu bg no ic terus tnpa beratoq kne da pnyakit la dlu nama dia pyakit asmalelah haaaa spjg16 thn ni ku xyah tunggu lama terusss ja tp nak ke kome de asma xyahlah penat kome kalo de asma

Lain-lain Komen

Quote munchkin 20-2-2020 01:59 PM
He was attending to emergency case. Dog bite. Depa kata kena buat report ke veterinar ke macam ntah. Itu yg kelam kabut. Si soy sauce ni tak menyabar.
Quote shernazz 20-2-2020 02:14 PM
munchkin replied at 20-2-2020 01:59 PM
He was attending to emergency case. Dog bite. Depa kata kena buat report ke veterinar ke macam ntah. ...

Ooo itu ke cerita sebenarnya..
Tapi yang salah ubat tu mcamna.plak?
Katanya diberi ubat cirit
Quote KIM.K 20-2-2020 02:31 PM
Insaflah wahai golongan B40
Orang lain tunggu 1.5jam nak jumpa Dr sebab cirit birit. Diorrhea ni unpredictable, mau tercirit kat waiting room tu
Lain kali pegi klinik swasta cepat sikit
Quote MadameOnion 20-2-2020 02:32 PM
aku #teamdoktorcainis kali ni.. pegi mamp  #teamkellyng
Quote munchkin 20-2-2020 02:36 PM
shernazz replied at 20-2-2020 02:14 PM
Ooo itu ke cerita sebenarnya..
Tapi yang salah ubat tu mcamna.plak?
Katanya diberi ubat cirit

Itu dah salah lah.

Tapi dia tengah attending emergency case. Tunggulah sekejap. Dia pun kata after this patient  (dog bite) i will see you. Dog bite is an emergency case.
Quote shernazz 20-2-2020 02:39 PM
munchkin replied at 20-2-2020 02:36 PM
Itu dah salah lah.

Tapi dia tengah attending emergency case. Tunggulah sekejap. Dia pun kata a ...

Normal la.dalam.klinik dan.hospital
Emergency case akan di attend dulu
Kalau dh explain tapi depa.dok fefeling vip..xboleh kata apa la...nak katok.kapla pung ada
Quote DahliaTulip 20-2-2020 02:39 PM
aku kalau pergi klinik kerajaan (tak kisah, hospital ke, klinik desa ke, klinik kesihatan ke) mmg dah set mind jiwa mental n akal supayan sabar menunggu n jgn expect layanan 1st class mcm swasta. Memahamkan diri, doctor ramai patient n patient mmg ramai. Video ni mesti jenis org tak sabar, doc pon ade emosi jugak n die manusia. klo dh di push2 siap rakam bagai mmg ptt die melenting.

nak cepat layanan 1st class.ko pg swasta.puas hati. pg klinik kerajaan jgn aspect mcm2.walaupun tu 'customer always right'.
Quote AbukRokok 20-2-2020 02:46 PM
munchkin replied at 20-2-2020 01:59 PM
He was attending to emergency case. Dog bite. Depa kata kena buat report ke veterinar ke macam ntah. ...

takut sgt nak sebut keling
tah apa yg dia takut sgt ntah
padahal senang je nak sebut

k.e ke
l.i.n.g ling

keling

Quote sharlenetexas 20-2-2020 02:47 PM
Doktor zaman mak bapak aku lagilah mulut hansuang. "Kenapa datang klinik? Tak tunggu mati dulu." Cuma zaman dulu takde media sosial. Kalau tak dah lama viral doktor hampeh ni. Ni kt klinik swasta ye. Bukan gomen
Quote munchkin 20-2-2020 02:52 PM
AbukRokok replied at 20-2-2020 02:46 PM
takut sgt nak sebut keling
tah apa yg dia takut sgt ntah
padahal senang je nak sebut

Hhahahahaha.

Soysauce cukuplah.
Quote munchkin 20-2-2020 02:53 PM
sharlenetexas replied at 20-2-2020 02:47 PM
Doktor zaman mak bapak aku lagilah mulut hansuang. "Kenapa datang klinik? Tak tunggu mati dulu." Cum ...

Hmmm betul lah st. Doktor dulu2 ada gurau "dah tak lama" dengan relative i.  gurau kasar. Tapi doktor tu pergi dulu. Alfatihah.
Quote ladybugz 20-2-2020 02:56 PM
So far, pengalaman i yg berulang alik regularly kat klinik kesihatan mmg sgt baik dr segi layanan doktor. Kalau hospital lain cerita. Mmg teruk skit layanan di hospital. Esp bhagian emergency. Tp faham sbb diorg sibuk n letih n some doctors x tido k duk rawat patients yg x putus2. Kalau klinik kesihatan mostly sgt baik dan terkejut sbnrnya doktor baik mcm tu. Esp yg pertengahan usia like 35-45. Yang swasta plak byk annoying skrg terutama klinik kecik2 tp org yg ramai.

Cuma yes.. masa menunggu sgt2 la lama. Tp i rasa worth it utk org yg ade masa utk menunggu. Sbb u just bayar rm 1-2 n u dpt consultation plus buat mcm2 test plus ubat ubatan. Mcm i with appoinment pun pukul 7.40am sampai dekat pukul 12pm baru selesai semua. Bawak jela roti2 atau ape2 yg nk dibaca atau kunyah2. Relax2 jela.

Tp i pernah x suka dgn yg ambil darah i kat klinik kesihatan punyela kasar pakcik tu n muka masam dan cakap mcm nk bergaduh. Aduhai
Quote nazzse 20-2-2020 03:31 PM
ladybugz replied at 20-2-2020 06:56 AM
So far, pengalaman i yg berulang alik regularly kat klinik kesihatan mmg sgt baik dr segi layanan do ...

yes betul..i salah seorang yg skeptikal denga hospital/klinik gomen ni. But this pas few weeks, i ulang alik klinik private, ya rabbi rasa nak hemuk staff & doc sana, check tak sampai 5 minit, caka 20 patah tak sampai caj beratus, tak sembuh2 jugak i. Last2 I g klinik gov, baik giler weh doc2 sana, checkup pun lama, misi2 muda pun mesra je even dentist gov baik nye la, siap ajar mcm2. So I rasa berbaloi walau tunggu lama dgn servis mcm tu.

Syabas KKM
Quote husna_amal 20-2-2020 03:42 PM
Saya cuma pergi hospital kerajaan, buat masa ni takde lagi pengalaman buruk kat sana. Pasal tunggu lama tu biasa lah, kan ramai pesakit lain tunggu giliran.
Quote codenamedream 20-2-2020 04:03 PM
shernazz replied at 20-2-2020 02:14 PM
Ooo itu ke cerita sebenarnya..
Tapi yang salah ubat tu mcamna.plak?
Katanya diberi ubat cirit

Yg salah ubat tu probably glitch.  
KK Seremban pakai computerised system. Maybe Dr ni terclick pt OLD medication from previous visit.  System berkomputer ni kadang bukan lightning speed.  Kadang lagging yg melambatkan kerja.  Ada jugak sistem yg x boleh endorse untuk byk patient at same time.  Dia kan tgh tgk pt Dog Bite.  

#DoneDefend
Quote saviour_09 20-2-2020 04:10 PM
dasar punde
skrg mana2 klinik pun sama je lemb kalo ramai org la ngok
atas ko pulak nak sabar ke tak
ur call

ni ko menggelupur nak cepat
doc tu pun tgh ada emergency
nampak dia start marah, ko pun cepat2 rekod
play victim
Quote Gingerly 20-2-2020 05:17 PM
Ingatkan ada yg nak carut doc itew lack empathy serta bad tempered .. atau nak kata doc dah lama tak menutowh.. Be mindful of thou disparaging criticism. Heh. Ada segelintir buta hati tak fhm tugas under pressure..
Quote chandrahusin 21-2-2020 10:48 AM
semua mengada2 nak rakam segala skrg ni
aku bertahun2 teman arwah mak
semua hospital pun arwah pnh admitted
Alhamdullillah, dr hospital kerajaan smpai ke swasta
layanan terbaik
ada kurang sini sana tu abai je lah
cuma hospital kerajaan mmg tunggu amat lama
smpai arwah mak aku dulu dh tak nak pegi hospital sbb penat menunggu
tapi sbb arwah mmg ada kes yg dh kena refer hospital kerajaan
hadap jugak lah
Quote jazaa100 21-2-2020 02:44 PM
AbukRokok replied at 20-2-2020 02:46 PM
takut sgt nak sebut keling
tah apa yg dia takut sgt ntah
padahal senang je nak sebut

Sayang 298 point terbang le tu....

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top