Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Orang Kaya Ambil Kesempatan!" - Kenapa Ali Puteh Maki Balu Abam, Aliff Syukri?

20-2-2020 10:26 AM|Oleh: Ct Cheery| Komen: 2710

Masih panas! Belum reda lagi kesedihan terhadap pemergian pelawak Abam Bocey, muncul pula krisis dalam keluarga arwah.


Kredit foto: IG aliputeh89

Ianya menjadi tanda tanya selepas adik arwah, Ali puteh memuat naik posting berbau makian di Instagram.

"Bila balu arwah Abam berhati binatang!"

Kapsyen tersebut telah menimbulkan tanda tanya dan rasa terkejut ramai pihak. Berdasarkan komen yang ditinggalkan Ali, dipercayai persengketaan itu terjadi berkaitan harta.

"Baru seminggu meninggal, segala harta yang dikejar. Aku akan buka segalanya. Allah itu maha besar," kata Ali.

Walau bagaimanapun, Ali kemudian memadam posting berkenaan dari IGnya.


Kredit foto: IG aliputeh89

Tidak lama selepas dipadam, Ali puteh memuat naik satu lagi status bengang terhadap usahawan terkenal Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman kerana mengambil kesempatan dan bertanyakan soalan tidak sepatutnya kepada balu Arwah.

Untuk maklumat, Aliff hadir ke rumah mentua Abam di Sabak Bernam untuk memberi sumbangan kepada balu Arwah. 

Aliff juga ada membuat video live di saluran YouTube untuk menyampaikan sumbangan tersebut dan bertanyakan beberapa soalan kepada balu Arwah mengenai harta peninggalan. 


Kredit foto: IG aliputeh89

Rentetan isu yang dibangkitkan dalam rakaman tersebut, kedua-dua Aliff dan Ali puteh dihentam netizen.




Kredit foto: IG aliputeh89

Orang ramai mengharapkan keluarga arwah Abam dapat mencari penyelesaian terbaik untuk masalah ini, sekali gus nasib isteri dan anak arwah juga terbela.  - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 2710
Komen

Previous : Umum Hamil, Eyra Hazali Minta Maaf Pernah Menafikan

Next       : "Janganlah Main Ambil Hak Cipta Orang" - Baru Je Dilancarkan, Lagu Tokti Dimuatnaik Secara Haram

Komen Terbaru

Quote lonely_surina 21-2-2020 10:18 AM
sambung di thread satu lagi.. tQ

Lain-lain Komen

Quote Jiddin 19-2-2020 09:14 PM
http://www.sinar.kini.blog/2020/02/19/bila-balu/
Quote Fly_over 19-2-2020 09:15 PM
arghhh sakitnya hati aku..
Quote Jiddin 19-2-2020 09:17 PM
FB post maybe kena report. Dah tak available chuols. Sorry.
Quote dudaberhias 19-2-2020 09:19 PM

Quote Jiddin 19-2-2020 09:20 PM
Edited by Jiddin at 19-2-2020 09:26 PM

IMG_20200219_211940.jpg

Bagi aku, kata2 Ali Putih ni agak keras.
Sepatutnya, Ali kena jaga Hidayah.
Abam pernah cerita Hidayah orang yg lurus.
Abam kata, kalau dia suruh Hidayah tolak kereta, dia akan tolak tanpa tanya sebab. Aku risau Hidayah diperguna orang.....sejenis lurus.

Bila Hidayah diam masa Abam meninggal, I thought it was the best. Kdg takut reporter manipulate kata2 balu Abam ni. I sincerely hope Hidayah di pihak yg benar dan jujur dan dilindungi. She's in a fragile conditions right now.
Quote dudaberhias 19-2-2020 09:21 PM

Quote dudaberhias 19-2-2020 09:22 PM
Inilah masalahnya bila pondan non educated jadi kaya dan bertanya soalan pada orang yang iq lagi tinggi dari beliau...
Quote Sachacha 19-2-2020 09:23 PM
Belut ni dah jawab kat ig dia..geram pulak baca..sorry tak reti nak tepek gambar
Quote dudaberhias 19-2-2020 09:26 PM
bila nak boikot belut ni punya youtube, social media, produk semuanya?
Semestinya produk dia lah BMF yang iols takkan sokong sesen pun...
dah kaya pun masih tamak nak views youtube... baik melingkup dan merempat je...
Quote otai_g 19-2-2020 09:26 PM
apa kaitan dgn alip syukri ni? Apsal dia tiba memunculkan diri?
Quote dino 19-2-2020 09:28 PM
dudaberhias replied at 19-2-2020 09:26 PM
bila nak boikot belut ni punya youtube, social media, produk semuanya?
Semestinya produk dia lah BM ...

jgn tgk bideo pondan tu bleh tak
die jd gitu sbb ade org follow
Quote RumiMenari 19-2-2020 09:28 PM
Ponen tu mmg tau la prangai cm tu.. Motif ali menggelupur hembus kakak ipaq kat sosmed??? Kata rumah seminit je dah sampai, gentle la bro jumpa depan2..  
Quote hazmireen 19-2-2020 09:29 PM
entahlaa zaman sekarang manusia dgn duit memang gini. Tak tahu laa nak cakap ape... Kalau betul keluarga arwah buat gitu, semoga Allah memaafkan mereka kerana aniaya isteri dan anak arwah. Kalau isterinya buka aib keluarg arwah atau fitnah, semoga Allah memaafkan dia. Kesian Arwah, apa yg dia potray psl keluarga masa hidup lain dgn apa yg terjadi masa dia dah meninggal. Banyak je kes bila ahli keluarga yg kaya meninggal sibuk yg hidup nak tuntut harta ikut agama. Habis isteri dan anak anak arwah terabai. Part  tuntut harta nak plak ikut agama cer part yg wajib adekeeee??
Nota Kaki: nanti ada plak religion rider yg jual insurance mulaa mensensasikan kes ni dgn pentingnya wasiat dan hibah  dunia akhir zaman!!!
Quote BicaraHatiku 19-2-2020 09:29 PM
Aduihhh ... dunia-dunia. Kubur masih merah dah tarik rambut?
Quote shida81 19-2-2020 09:30 PM
Ak lebih berminat nk tau knp si Ali gelabah nk mampus....
Quote dudaberhias 19-2-2020 09:30 PM
dino replied at 19-2-2020 09:28 PM
jgn tgk bideo pondan tu bleh tak
die jd gitu sbb ade org follow

Iolss terklik jugak tadi chuolsss semata2 nak share dekat sini. Kikiki, tapi bukan dari yt dia soo selamat untuk forumer2 klik
Quote Didi_dido 19-2-2020 09:31 PM
Ali puteh tu dh kenapa panggil akak ipar tu binatang? Bahasa elok sikit bole?
Quote KekDurian 19-2-2020 09:32 PM
Tp wife bole dpt hak kan? Nak2 ada anak lelaki..tgk vid tu napala x baringkan je anak tu, sakit tengkuk tido camtu
Quote menjad 19-2-2020 09:33 PM
Kuang ajo ea ali... Binatang pulak dia guna ... Xsama mcm abam pangai nya... Baru seminggu jer abam pegi...

Lihat semua komen(2710)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top