Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Kesian! Wartawan Diserang Budak-Budak Nakal Dengan Bola Salji Ketika Lintas Langsung

19-2-2020 11:25 AM|Oleh: Re.C| Komen: 11

Sumber Foto: Twitter

Wartawan Dara Hassan dari stesen Rudaw TV di Iraq ini sedang melaporkan mengenai cuaca sejuk bersalji di kawasan Sulaymaniyah, wilayah timur Kurdistan apabila sekumpulan budak-budak melontarkan bebola salji ke arahnya. 

Wartawan tersebut bagaimanapun langsung tidak menunjukkan tanda untuk membalas perbuatan nakal kanak-kanak terbabit mahupun menunjukkan riak tidak senang dengan situasi itu. 

Video klip siaran langsung ini telah menjadi tular di laman sosial. Respons balas netizen juga amat positif berbanding suasana negara  itu. Antara komen-komen netizen dalam bahasa inggeris,


  :"It's good to see Iraqis having fun again."
  :"Considering what we were seeing 15 years ago, throwing snowballs is a sign of major improvement."
  :"A lot of fun in snowball fights in winter wonderland season!
  :"I never heard of snow in Iraq! He is handling it well, given being hit with snow. LOL," a user remarked.

Ramai yang bersimpati dan empati terhadap rakyat Iraq kerana apa yang telah berlaku selama beberapa tahun lalu akibat peperangan. Sedikit keseronokan untuk kanak-kanak pasca perang dianggap suatu yang amat positif bagi memastikan generasi seterusnya bersatu-padu. - CARI




Rujukan : ndtv, indianexpress

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 11
Komen

Previous : Kurangkan Atau Anda Akan Menyesal Seumur Hidup!

Next       : Lelaki Ini Buat 'Gold Digger Test' Ke Atas Bakal Tunang Dan Hasilnya Sangat Mengejutkan!

Komen Terbaru

Quote Scheherazade 24-2-2020 08:42 PM
Mmg x patut la buat dia camtu

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 19-2-2020 11:32 AM
Sportingnya dia relax je
Quote shernazz 19-2-2020 11:32 AM
Takpe..tu nasib baik lagi
Ada wartawan siap masuk lubang
Ada yang kena.ombak besor
Ada yang jatuh bot...

Eh..tu jurukamera
Quote Kurex 19-2-2020 11:45 AM
kalau takde kamera, dah berambat dgn kayu
Quote AbukRokok 19-2-2020 11:51 AM
shernazz replied at 19-2-2020 11:32 AM
Takpe..tu nasib baik lagi
Ada wartawan siap masuk lubang
Ada yang kena.ombak besor


Quote gideoncross 19-2-2020 12:08 PM
Stupid kids.
Quote shernazz 19-2-2020 12:37 PM
AbukRokok replied at 19-2-2020 11:51 AM

Allahuakbar
Abe aziz jatuh bok
Quote violetungu 19-2-2020 01:35 PM
Haha depan kamera je tu baik xbalas..habis shot siapla budak2 tu
Quote husna_amal 19-2-2020 03:49 PM
kalau budak sini buat perangai macam tu habis dimakinya tak pun dilempangnya kat muka.
Quote Mr_fried 22-2-2020 12:37 PM
Selamba je budak budak ni
Iraq turun salji ??  Normal ke ni biar betik
Quote supernaturalee 23-2-2020 08:17 AM
Ni kuang hajo namanya
Org tua tu kot
Sape2 sekalipun
Org tu tgh buat kje
Main sesama korg sdh

Kecik2 dh tunjuk perangai suka berperang

Quote Scheherazade 24-2-2020 08:42 PM
Mmg x patut la buat dia camtu

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top