Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Kereta Tak Boleh Start? Jangan Panik, Cuba Tips Ni Dahulu

19-2-2020 12:08 PM| Komen: 8

Kredit Foto - Google : Gambar Hiasan

Siapa yang pernah berhadapan dengan situasi kereta tak boleh nak start, mesti faham macamana paniknya rasa, kan? Hampir semua orang yang mempunyai kereta sendiri mesti pernah menghadapi masalah ini.

Masalah ini memang adalah satu mimpi ngeri terutama bagi pemandu yang nak ke tempat kerja, menghantar anak ke sekolah atau mempunyai urusan perniagaan.

Lebih-lebih lagi kalau kereta tak boleh start pada lampu isyarat. Jangan risau. Korang boleh cuba langkah asas ni terlebih dahulu. 

Seorang pengguna Tw!tter tidak lokek berkongsi ilmu mengenainya. Baca lanjut.













Kredit foto:  Twitter Afro Jack

Mudah tak? Harap perkongsian ini dapat membantu anda tidak panik dan berjimat-cermat.- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 8
Komen

Previous : Kurangkan Atau Anda Akan Menyesal Seumur Hidup!

Next       : Lelaki Ini Buat 'Gold Digger Test' Ke Atas Bakal Tunang Dan Hasilnya Sangat Mengejutkan!

Komen Terbaru

Quote Scheherazade 24-2-2020 08:17 PM
Baguih tips ni tapi aku tak reti jugak

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 19-2-2020 12:28 PM
Tips menarik tapi kalau tak ok juga elok call workshop
Quote husna_amal 19-2-2020 04:07 PM
Proton ni bateri yang dia guna macam kualiti rendah. Lebih kurang setahun je tahan.
Quote abas8888 19-2-2020 07:07 PM
husna_amal replied at 19-2-2020 04:07 PM
Proton ni bateri yang dia guna macam kualiti rendah. Lebih kurang setahun je tahan.

la ya ka..aku punya saga punya bateri yang original memang ok..siap tanya kat kedai tak jual ka ini bateri..tak silap dua tahun ke tiga tahun dulu..kalau cap ayam selalu tahan setahun je cukup2..
Quote Ladybird910 19-2-2020 08:45 PM
Cm susah je..baik call free hotline..biar dia y pening.ehehe
Quote Gingerly 20-2-2020 05:27 PM
Kalau i mula2 skali cek wiring.
Quote Cyempaka 20-2-2020 06:33 PM
Susahnya.  Kalo aku
No 1 menggelabah
No 2 call sana sini merempan
No 3 baru call mekanik

Quote supernaturalee 23-2-2020 09:09 AM
Cyempaka replied at 20-2-2020 06:33 PM
Susahnya.  Kalo aku
No 1 menggelabah
No 2 call sana sini merempan

Haha

Kan dah xsusah

Quote Scheherazade 24-2-2020 08:17 PM
Baguih tips ni tapi aku tak reti jugak

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top