Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Guna Poket Doraemon, Makcik Dan Anak Kantoi Mencuri 1 Troli Di Pasar Raya

18-2-2020 10:41 AM Komen: 24


Baru-baru ini, tular di media sosial sebuah video seorang wanita dan anaknya ditahan kerana mencuri di pasar raya.



Barang-barang yang dicuri pula adalah seperti gel mandian, ubat gigi, tin sardin, tin sotong, deodorant, syampu dan banyak lagi. 

Lebih mengejutkan, barang-barang tersebut disembunyikan dalam seluar yang dipakainya. Begitu banyak barang yang disimpan dan apabila dikeluarkan, penuh satu troli. Macam poket Doraemon!

Netizen menganggap perbuatan wanita itu bukanlah terdesak kerana barangan yang dicuri jelas sekali melebihi keperluan.







Seorang pengguna Twitter tampil menjelaskan, dia pernah membeli barangan yang dijual wanita terbabit yang dijual dengan harga murah. 





Malah, ada juga netizen yang mengenalinya.


Ada juga netizen yang mempertikaikan mengapa video ini ditularkan.




Akan tetapi, jika tidak didedahkan perbuatannya, ramai lagi yang akan tertipu membeli barang curi dan makcik ini akan terus melakukan aktiviti tidak bermoral ini.


Kredit foto: Twitter @dylawok

Dah terkantoi macam ni, moga makcik insaflah. Nak berniaga, biarlah ikut saluran yang betul dan dari sumber yang halal. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote lasagna 19-2-2020 09:19 AM
wow magic tul suar hakaq ni wehh. btul2 doraemon.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 18-2-2020 10:50 AM
tak berbau ke letak dekat bahagian poen?
Quote Victorioussss 18-2-2020 10:54 AM
Sian akak ni
Mungkin dia mencurik sbb kesempitan hidup. Curik banyak2 tapi dia bkn nk makan sardin tu. Walaupun kelaparan dia just nk jual balik


Dpt duit dia nk gi makan tony romas
Dia lapar steak
Quote rosasen 18-2-2020 11:17 AM
ada org kenal dia jual2 brg...jual kt bonet lg.. maksudnya dh slalu mencuri la ni>?
Quote RatuDunia94 18-2-2020 11:30 AM
Ayooooo... satu troli tu ke sheols simpan kat curi?? Sabun LifeBoy tu berat lah jugakk n besar nk simpan celah pepet.. ke sheols curi sardin n berus gigi jah??


Amboi senang hidup acik ekkk??
Quote saviour_09 18-2-2020 12:05 PM
aku lagi kesian kan anak tu lagi dari mokcik ni
kecik2 lagi dah hadap life macam tu
mana hala tuju dia esok dah besar
kalo tak ke situ jugak

sudah2 la mokcik
zaman remaja jahiliah kita dah habis
Quote husna_amal 18-2-2020 12:06 PM
entah dah berapa lama lah mencuri ni? bukan kaya curi barang macam ni lepastu hasil tak berkat dan haram
Quote pokaibanktokyo 18-2-2020 12:46 PM
Di mana tuh ?
Quote RumiMenari 18-2-2020 12:55 PM
Siapa2 yg pernah beli sardin dgn acik ni mesti terbau2 celah kangkang skrg ni... Wekkkkkkkk!!!
Quote Artemesiaa 18-2-2020 12:57 PM
Nampak macam mencuri untuk meniaga tampa modal mesti dia dah selalu buat tapi belum tertangkap sampai yang ni
Quote tomiko_haza 18-2-2020 01:03 PM
lebih baik akk pegi kutip sayur2 kg tu buat jual kt psr malam kak..walpun penat and tak seberapa tapi berkat kak..

semoga dipermudhkan lah urusan akak and anak akak..
Quote johan-adx 18-2-2020 01:50 PM
nk tau negara tu ekonomi bagus ke tak..tgk pada indeks jenayah dan kecurian kecurian..
Quote mieymiey 18-2-2020 02:03 PM
Muat pula segala sabun tu dalm poket celah kangkang dia?
Quote tipuware 18-2-2020 02:20 PM
Aku kesiankan anak dia. Itu aje. Makcik tu lantak la
Quote Bholatchomel 18-2-2020 02:54 PM
macam mana dia jalan dengan  barang sebanyak tu... kesian anak dia
Quote fushimi 18-2-2020 03:31 PM
tin tin yang duk letak dalam suar dia tu tauke letak kat rak balik ke

eewwwwwwwwwwwwwww sangat

agaknya dah terkena puki makcik pencuri ni lagi mau letak rak ke
Quote natrahn 18-2-2020 03:51 PM
rosasen replied at 18-2-2020 11:17 AM
ada org kenal dia jual2 brg...jual kt bonet lg.. maksudnya dh slalu mencuri la ni>?

kan...sebab dengar tauke tu sebut barang selalu abis, tapi sales short...
Quote natrahn 18-2-2020 03:51 PM

batu pahat... makcik ni jual murah katanya..dari bonet je
Quote rosasen 18-2-2020 03:52 PM
natrahn replied at 18-2-2020 03:51 PM
kan...sebab dengar tauke tu sebut barang selalu abis, tapi sales short...

maksudnya dia mmg slalu curi kt situ la kan...
Quote CiliPadiSedap 18-2-2020 03:54 PM
Kurex: tak berbau ke letak dekat bahagian poen?

Poen bau ikan kering ke?

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top