Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Rumah Mewah Jadi Aset Ke-10, Mila Jirin Dituduh Riak Dan Menunjuk-Nunjuk

17-2-2020 11:57 AM|Oleh: Saiful| Komen: 261

Mila Jirin berkongsi berita gembira apabila dia berjaya memiliki aset ke-10 di Johor Bahru.

Syukur katanya, dengan berkat usaha dan rezeki yang tak putus dalam perniagaan, dia berjaya memiliki baglo mewah itu.


Penyanyi lagu Aku Lebih Tahu ini turut memuat naik gambar di Instagramnya dengan kapsyen,

"Alhamdulillah dah ada rumah di Johor Bahru. Aset kami yang ke-10 di JB insya-Allah. Lepas ni 4 hari Puchong, 3 hari di JB lah ye encik suami. Tak pun kita main osom-osom yer. Lepas ni nak ke pejabat di JB boleh naik basikal saja."



Niatnya nak berkongsi kegembiraan, namun disalah sangka apabila dituduh riak dan menunjuk-nunjuk pula.

Ada netizen yang tak puas hati! Akaun @nisawhitby menulis,

"Memang bagus berjaya banyak duit tapi kena peka terhadap tanggungjawab kemasyarakatan juga. Rumah ke 10? 

"Lagipun Islam melarang umatnya berlebihan. Tiada apa nak dibanggakan sebenarnya bila tamak sampai ada 10 rumah sedangkan ramai di sekeliling anda satu rumah pun tiada malah yang duduk bawah jambatan pun masih ada."

Foto: IG
Namun ada ramai lagi yang mengucapkan tahniah dan menjadikan sebagai idola dan inspirasi.

Tahniah Mila Jirin! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
4
0
0
Komen: 260
Komen

Previous : "Rasa Terhina Kan?" - Kemelut DSV Dan Diva AA, Aishah Jadi Batu Api?

Next       : Perlu 10,000 Tanda Tangan, Cukup Ke Lancar Petisyen Je Untuk Boikot Sajat?

Komen Terbaru

Quote kiyudi 24-2-2020 09:45 AM
alah depa dengki ngan mila

u go girl!

Lain-lain Komen

Quote Carcosa 17-2-2020 12:01 PM
Dia ni business apa ek smp kaya raya gini? Sapa tau? *kepohchi mode*
Quote Themilo 17-2-2020 12:04 PM
tak relevan lagi dalam industri
Quote bellaa 17-2-2020 12:08 PM
Carcosa replied at 17-2-2020 12:01 PM
Dia ni business apa ek smp kaya raya gini? Sapa tau? *kepohchi mode*

bizmilla katering & wedding hall kat one city.. pakej serendah 20k u. kalo tiap minggu sabtu ahad wedding, pejam mata dah dapat 160k sebulan..
Quote chinta89 17-2-2020 12:09 PM
aku tak rasa mila ni nk menunjuk2. yg menunjuk tu mcm nek ta, dsv, alip sukeri etc.

kalau x suka tgk kekayaan n kesenangan yg org share, x pyh tgk. aku ni bukan penyembah golongan kaya, tp dlm posting ni melampau kau nk sibuk2 bcakap psl agama lebih2, better kau sound je pemimpin2 yg berperanan atasi kemiskinan dan rakyat yg tak ada rmh.

mana kau tau mila ni x wat amal jariah bagai?

aku ni lama gak syp dlm porem sb bz tp skg log in sb geram. huh.


entah2 korang yg ada rmh sebijik je, hari2 gigih up gmbr anak duk tepi sofa la, anak tgh tido tertiarap nmpk perabot baru la, nmpk gelang emas koko la... kan?

Quote irsa 17-2-2020 12:10 PM
Wowww... Menjadik betul business catering sheols ya!
Quote Carcosa 17-2-2020 12:10 PM
bellaa replied at 17-2-2020 12:08 PM
bizmilla katering & wedding hall kat one city.. pakej serendah 20k u. kalo tiap minggu sabtu ahad  ...

Perghhhhh. Pandai dia cari lubuk business yach!
Quote Itzy 17-2-2020 12:11 PM
Melayu kalau tak dengki memang bukan nama melayu. Bangga support la sikit bangsa kita mampu berjaya, bukan asyik nak condemn saja.
Quote dejure 17-2-2020 12:11 PM
Themilo replied at 17-2-2020 12:04 PM
tak relevan lagi dalam industri

Duit dah banyak watpe nk pikir lg pasal menyanyi baik focus pd business je..
Quote RatuDunia94 17-2-2020 12:11 PM
Walopon sendu tp masyuk.. why not kan..
Quote munchkin 17-2-2020 12:14 PM
Smart this girl!!.
Quote KekDurian 17-2-2020 12:15 PM
bellaa replied at 17-2-2020 12:08 PM
bizmilla katering & wedding hall kat one city.. pakej serendah 20k u. kalo tiap minggu sabtu ahad  ...

Kt kajang sblh kpj kajang pun ada..so 160k x2 yach..deco wedding hall dia pun ok..ada kwn2 yg buat kt hall2 camni dlm gmbr nmpl kosong sgt..bizmilla punya deco dlm gmbr nice bg i
Quote Itzy 17-2-2020 12:15 PM
chinta89: aku tak rasa mila ni nk menunjuk2. yg menunjuk tu mcm nek ta, dsv, alip sukeri etc.kalau x suka tgk kekayaan n kesenangan yg org share, x pyh tgk. aku ...


Betul tu. Lantak mereka la nak menunjuk ke apa, tu harta mereka. Tak suka jangan tengok. Busuk hati betul2 melayu2 yang dok dengki sakit hati komen macam2 dekat melayu yang dah berjaya. Melayu hairan kenapa bangsa sendiri susah nak succes kerana ada manusia2 haprak yang begini suka dengki caras jatuh menjatuhkan bangsa sendiri. Tak suka jangan tengok, back to basic hidup kerana Allah Taala, baru hati senang. Takde sakit jiwa dengki tengok harta orang lain. Jadikan mereka semua ni sebagai inspirasi, nak jadi idola tu aku suka buat nabi muhammad sebagai idola kerana baginda adalah peniaga jujur yang paling berjaya, memang susah nak jumpa peniaga yang boleh jadi seperti nabi muhammad.
Quote tintalangit 17-2-2020 12:18 PM
chinta89 replied at 17-2-2020 12:09 PM
aku tak rasa mila ni nk menunjuk2. yg menunjuk tu mcm nek ta, dsv, alip sukeri etc.

kalau x suka  ...

Yang netizen pun mencapub tak ingat dunia..
Mila tu cakap aset ke 10. Tak semestinya rumah ke 10. Aset ni ada macam2 tafsiran...

By the way meols suka lagu2 Mila...  
Quote @Phoenix 17-2-2020 12:18 PM
last week i pergi wedding di one city, semua hall2 yg dia ada kat situ full uuu..bagus dia ni, pandai business. Dari melayan netizen yg meroyan sebab jeles dgn kekayaan orang, baik move on n on n on ..

salute to her
Quote Lavender85 17-2-2020 12:20 PM
Suka tgk makin ramai melayu yg berjaya... Tahniah Mila
Quote bellaa 17-2-2020 12:21 PM
KekDurian replied at 17-2-2020 12:15 PM
Kt kajang sblh kpj kajang pun ada..so 160k x2 yach..deco wedding hall dia pun ok..ada kwn2 yg buat ...

cuba baca artikel atas.sheol ada outlet lain kat johor pulak dah

nampaknya.. 160k darab kuasa 3

Quote babyhubby85 17-2-2020 12:23 PM
Satu je awat buruk rumah tu
Quote djzara81 17-2-2020 12:26 PM
Umah Mila kt Reflexion Puchong, 3 stories with pool at 3rd floor. Rege umah kat 2mil. Pnh terserempak Mila & hubby & kid kt pasr ramadhan area tmn umah aku. Sempoi mila ni, pakai jubah hitam berkedut2 x gosok. Org pon mayb x cam sbb dia nmpk bese2.
Quote KIM.K 17-2-2020 12:26 PM
Tahniah mila and suami..menjadi betul bisnes mila. Mesti dah study betul2 bisnes wedding sebelum mula

Lihat semua komen(261)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top