Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Yatt Hamzah Tegur Artis Bertudung Nampak Telinga Dan Leher, Ada Yang Terasa Ke?

14-2-2020 04:20 PM| Komen: 124


"Lebih sedih artis yang bertudung begitu hingga jadi ikutan."

Selebriti Yatt Hamzah kesal dengan stail bertudung yang menampakkan leher dan telinga semakin menular sekarang. Lebih menyedihkan ianya turut digayakan oleh artis-artis hingga jadi ikutan termasuklah drama masa kini yang menampilkan stail tersebut. 

Menulis di laman Instagramnya, Yatt turut meletakkan maksud ayat alQuran dalam surah Al-Ahzab yang menekankan betapa pentingnya muslimah menjaga auratnya.

Ig

Bagi Yatt, dia pernah berada di dalam situasi jahil, jadi dia tidak mahu wanita Muslimah berada di dalam keadaan sama. Apatah lagi dia juga mempunyai 4 anak perempuan yang akan membesar dalam situasi yang makin mencabar ini.
Ig

Bagaimanapun, teguran itu adalah kerana Yatt menyayangi semua wanita Islam kerana Allah. 

"Aku juga pernah lalai dan jahil, kerana itu aku tidak mahu perkara yang sama berlaku pada wanita lain."
Ig

Jadi, janganlah pula salah anggap dengan teguran Yatt Hamzah atau akan ada prasangka negatif dari artis berturban terhadap tegurannya? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 124
Komen

Previous : Cantik Tapi Lupa Pakai Seluar - Netizen Selar Cara Pemakaian Izara Aishah Di Majlis Baby Shower

Next       : Ozlynn Kantoi 'Mengamuk' Dalam Live Gaming Johan, Netizen Tuduh Kurang Ajar Dengan Suami!

Komen Terbaru

Quote makton 21-2-2020 07:26 AM
gambar dia dgn anak kat LWoT tu, bukan ke nampak atas pergelangan tangan. aurat jugak kan tu?

Lain-lain Komen

Quote Kurex 14-2-2020 04:29 PM
ni pun boleh bukak thread????
Quote bedahmulutpuaka 14-2-2020 04:31 PM
bukan retis je.. yg x bkn retis pon gigih pakai selendang tudung selit selit nampak rambut telinga..
Quote husna_amal 14-2-2020 04:32 PM
Setuju dengan pendapat dan komen kak yatt. Isu tutup aurat ni sangat penting bagi kita yang beragama islam
Quote jargon 14-2-2020 04:35 PM
Curang dan main2 mata brdetak2 dihati masa jd isteri org dosa x?
Quote beta_carotene 14-2-2020 04:37 PM
This is poyo n gedik
Quote barfi 14-2-2020 04:38 PM
Edited by barfi at 14-2-2020 04:43 PM

Bagi iolss biarlah.. dorang tahu je dosa tayang leher segala tu..

Cuma dorang pilih utk pikul dosa dan tayang leher jugak.
So biarlah mereka..

Nanti2 dorang dapat hidayah macam ko tempoh hari kepala melekat di sejadah tu, pepandai lah dorang pakai khimar sampai lutut tu..

Bila iman lemah, dorang bukak pakai singkat balik macam natasha hudson..
Begitulah circle hidup manusia haha iman naik turun..  
Quote airmineral 14-2-2020 04:42 PM
p la tegur sekali founder2 yg keluarkan fesyen tudung camtu dan turban2 sejambak
Quote kucingitam 14-2-2020 04:48 PM
ok je dgn teguran dia..
Quote shernazz 14-2-2020 04:48 PM
jargon replied at 14-2-2020 04:35 PM
Curang dan main2 mata brdetak2 dihati masa jd isteri org dosa x?

Terus iols nyanyi lagu ayda jebat..
Berdetak ahhhh
Quote meteorspeed 14-2-2020 04:48 PM
Kihkih dulu dia kawin ngan laki skrg nie berapa tahun bercinta n terus kawin hehe.. Tanya jer..
Kesimpilan cermin diri dulu ok.. Hehe
Quote bakingsoda 14-2-2020 04:50 PM
Edited by bakingsoda at 14-2-2020 04:51 PM
bedahmulutpuaka replied at 14-2-2020 04:31 PM
bukan retis je.. yg x bkn retis pon gigih pakai selendang tudung selit selit nampak rambut telinga.. ...


ni la hasil dari pengaruh retis kot, yg tak bertudung terus tu bukan la aku nak kate takpe tapi takde la dorang menyesatkan mcm rata2 retis berhijab ni. asal tutup kepala tu kira cukup syarat la, baju ketat, tek tersembul, leher nampak, telinga intai2 manja, anak rambut terkeluar terus jadi ikon muslimah masa kini. dr freehair baru start tutup sikit2 boleh terima lagi tapi yg dari labuh selabuh telekung sampai tinggal anak tudung pastu terus cabut sangat la bawa pengaruh buruk, pastu salahkan netizen.
Quote 3480 14-2-2020 05:02 PM
Xmau komen la ttg dia punya berdetak2 ting ketang keting n gedik dia tu. Nt tambah meluat plk Bab tudung tu betui la apa dia kata
Quote shania88 14-2-2020 05:10 PM
Kadang2 aku menyampah dgn golongan yg dulu terdedah sana terdedah sini tapi bila dah ensaapppp dokkk perli dan acah2 tegur kat golongan yg buka aurat dan tak tutup aurat dgn sempurma

dia dulu mse free hair org tegur2 dia mesti rse rimaskan kan
Quote helicornia 14-2-2020 05:12 PM
wpun tk suka dia tp apa yg dia ckp tu betul. kalau bertudung biar la ikit syariat baru dpt pahala klu tk sia2 dpt dosa pulak
Quote weezerfan 14-2-2020 05:14 PM
Alah.. Yg kau mekap sekati tu x pe pulak.
Quote AshkieLa 14-2-2020 05:21 PM
shania88 replied at 14-2-2020 05:10 PM
Kadang2 aku menyampah dgn golongan yg dulu terdedah sana terdedah sini tapi bila dah ensaapppp dokkk ...

betul.. walaupun ape yg dia cakap ade betul nya..
tapi lek2 buat hal sendiri dengan keluarga dahla.. mcm irma hasmie dgn diana amir tu.
kang org korek cerita2 zaman dahulu kala... tak pasal je.
Quote LadyCarefree 14-2-2020 05:30 PM
husna_amal: Setuju dengan pendapat dan komen kak yatt. Isu tutup aurat ni sangat penting bagi kita yang beragama islam



Dan ianya bersifat peribadi. Pilihan memasing
Quote LadyCarefree 14-2-2020 05:32 PM
shania88 replied at 14-2-2020 04:10 PM
Kadang2 aku menyampah dgn golongan yg dulu terdedah sana terdedah sini tapi bila dah ensaapppp dokkk ...

Khenzs? Pastu nk muntah dngan ayat sebab sayang. Blwerrkkkk saya sayang semua wanita Islam. Perkataan sayang nowadays dh jd toooooooo cheap
Quote LadyCarefree 14-2-2020 05:33 PM
helicornia replied at 14-2-2020 04:12 PM
wpun tk suka dia tp apa yg dia ckp tu betul. kalau bertudung biar la ikit syariat baru dpt pahala kl ...

Pakai tudung dapat pahala. Pakai tudung xbetul dpat dosa. Laaaaaaaaa pulok daaaaaah

Lihat semua komen(124)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089734s Gzip On
To Top