Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Beli Toyota Camry, Honda Accord Dah Tak Sesuai Untuk Kegunaan Rasmi

14-2-2020 01:26 PM Komen: 27
Datuk Dr Sahruddin Jamal hari ini mengesahkan Honda Accord sedia ada tidak lagi sesuai digunakan sebagai kegunaan rasmi Menteri Besar dan barisan EXCO negeri.

Untuk itu, Johor akan membeli 15 Toyota Camry bagi menggantikannya.


Kredit foto: IG

Memetik Harian Metro, semua Toyota Camry kerajaan Johor itu mula digunakan pada 12 Februari lalu, menggantikan Honda Accord yang sudah melebihi perbatuan antara 350,000 hingga 400,000 kilometer.

Langkah penggantian kereta rasmi kerajaan Johor dibuat selepas menerima pandangan dan nasihat daripada Kejuruteraan Jabatan Kerja Raya (JKR), katanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
0
1
Komen: 27
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote chicozinn 17-2-2020 11:30 AM
Kak-Leen replied at 17-2-2020 08:08 AM
Membangun sangat.. Benda basic mcm jalan raya tu masih di takuk lama..

tau xpe..jalan kat benut-rengit cam baru lepas gempa bumi sampai terbelah kiri kanan pun da bertahun dari zaman bn smpai zaman ph cmtu gak..

Lain-lain Komen

Quote CatMiow 14-2-2020 01:47 PM
Mcmna la rakyat nak bangga dengan kereta jenama dri malaysia,  kalau pemimpin pun guna kereta jenama luar negara.
Quote krustykrab 14-2-2020 01:52 PM
Kete tu kalau diservis ikut schedule blh je guna lama...dasar penghabis duit
Quote Kurex 14-2-2020 02:32 PM
anak muda kata kit seeyal ni dah berubah dan modern, jadi dia dah berubah.. - anak muda lepas pru14.. sekarang ni anak muda tu tagih like dekat page najib kalau dapat like sekian2, dia nak pakai stoking biru
Quote abangbikerz 14-2-2020 02:45 PM
Jkr bagi nasihat ttg kete?? Wtffff
Quote lil_honey 14-2-2020 02:48 PM
errmmm..senang jd orang besar nih..nak pencen tu nnt beli la kete tu dr kerajaan dengan harga yang jauh lebih murah.
Quote tobby 14-2-2020 02:56 PM
bila dah jd kerajaan ada je cara nak menghalalkan apa yg dulu mrk keji
Quote mamakcool 14-2-2020 03:00 PM
Duit utk pasir gudang crisis.tada..semua penduduk merana...bili toyota ada meh
Quote MissVixen 14-2-2020 03:03 PM
Fortuner pun total lost sebab pemandu kerajaan ni tak jaga kereta. Baru beli pulak tu. Kereta company memang pekerja pakai lanyak je. Bodoh dan selfish.
Elok bagi kereta murah je. Saga ke apa. Takde la rugi sangat kalau puak ni jaga maintenance pun malas.
Quote chicozinn 14-2-2020 03:35 PM
ni lagi sekor katun xlayak jadi mb johor..dan2 cukai tanah n cukai pintu kat johor naik sampai 40% terus nak beli keta baru ea???watdehek
Quote husna_amal 14-2-2020 04:38 PM
Kerajaan sibuk kata takde duit siap cut budget tahunan. Tapi membazir bende yang tak perlu.
Quote Rogue98 14-2-2020 06:40 PM
Kerajaan sepenggal PH ni mana layak dapat kereta baru. Prestasi pun terukkkk....
Quote tobby 14-2-2020 07:10 PM
teringat kata2 yg terkenal suatu tika dulu "Wal haram mu,  Wal halal ku".   haram buat kamu,  halal buat aku.   

Dulu mrk keji BN,  skrg PH buat apa yg mrk keji dulu
Quote giyomi 14-2-2020 07:51 PM
prestasi kelaut tapi kete nak klas...puiii
Quote lostnfaun 14-2-2020 07:59 PM
Kalau kira mileage kereta memang la sebab diorg pakai kete 24jam. Tapi kalau jaga elok & follow maintenance bole guna lagi tue.. Honda accord nie pun takde la lama sgt beli zaman khaled rsnya..
Quote lostnfaun 14-2-2020 08:01 PM
chicozinn replied at 14-2-2020 03:35 PM
ni lagi sekor katun xlayak jadi mb johor..dan2 cukai tanah n cukai pintu kat johor naik sampai 40% t ...

Tahun nie dua cukai sekali.. tak agak betul..
Quote pokaibanktokyo 14-2-2020 08:12 PM
Apa kelas bawak honda, toyota . Beli peugeot , volkswagen lagi bagus
Quote creep_bite 14-2-2020 08:16 PM
Ok laa tu negeri kayaa...
Quote lostnfaun 14-2-2020 09:02 PM
pokaibanktokyo replied at 14-2-2020 08:12 PM
Apa kelas bawak honda, toyota . Beli peugeot , volkswagen lagi bagus

Johor ada audi tau...hehe

Tapi mcm dah takde nmpk audi tue sejak tukar kerajaan..
Quote chicozinn 15-2-2020 12:04 AM
lostnfaun replied at 14-2-2020 08:01 PM
Tahun nie dua cukai sekali.. tak agak betul..

Tau xpe..alasan 5 tahun skali kena buat kenaikan sbab johor makin lama makin membangun jadi cukai2 b4 this murah sgat kekdahnya..hmm

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.161816s Gzip On
To Top