Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Malas Kerja, Wanita Buat Laporan Palsu Konon Disamun

14-2-2020 11:25 AM Komen: 21
Angkara malas masuk kerja, wanita membuat laporan palsu kononnya disamun.

Menurut BERNAMA, operator kilang berusia 28 tahun itu mendakwa dia kehilangan dokumen peribadi termasuk wang tunai RM150 selepas beg duitnya disamun awal pagi semalam.



Katanya, dia disamun dua lelaki menaiki sebuah motosikal ketika dalam perjalanan ke tempat kerja di Jalan Permatang Nibong, Kubang Semang kira-kira jam 6.40 pagi.

Wanita itu mendakwa sebuah motosikal dari arah belakang telah membunyikan hon dan meminta dia berhenti sebelum dua lelaki terus mengambil dompetnya yang berada dalam raga motosikal ditunggangnya sebelum mereka terus memecut laju (motosikal), kata Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT) ACP Nik Ros Azhan Nik Abdul Hamid.

Siasatan awal mendapati wanita itu pernah membuat tiga laporan polis sebelum ini dan semua jalan ceritanya hampir sama.

Wanita itu kemudian mengaku membuat laporan palsu kerana enggan pergi kerja. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
3
0
0
Komen: 21
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ikanmasin 17-2-2020 04:55 PM
tahap malas giler lah ko ni minah..org lain susah pyh
cr kerja ko pl demand pemalas,bg jer lah kerja tu kat
org lain..

Lain-lain Komen

Quote Mfzg89 14-2-2020 11:54 AM
festime , seken time tu x kantoi ke? motif dia buat report palsu knp? ingat boleh dapat income ke?
Quote FailFish 14-2-2020 11:55 AM
pergi klinik ambik mc lagi senang
ni apa level dia punya bodoh
Quote renko 14-2-2020 12:00 PM
pundek pemalas
xpayah kerja la sakai
membuta jela
Quote makneng 14-2-2020 12:09 PM
Ko resign je la dekkk.. Ramai lagi boleh ganti tempat ko.. Jgn buang masa sendiri and masa org lain juga!
Quote Artemesiaa 14-2-2020 12:11 PM
Banyak sangat dramanya sendiri jugak yang susah nak kena menjawab sana sini
Quote gigahertz 14-2-2020 12:16 PM
renko replied at 14-2-2020 04:00 AM
pundek pemalas
xpayah kerja la sakai
membuta jela

takut jenis tido lambat bangun pun lambat
Quote Foxey 14-2-2020 12:22 PM
Kalau dah malas keje, baik berenti je. Buat report polis rajin pulak. Kang one day betul2 kena samun, nyesal pun tak guna
Quote Ratutulip 14-2-2020 12:23 PM
mcmni punya manusia pun ada
Quote Gingerly 14-2-2020 12:24 PM
Pekerja terbaik rewarded percutian istimewa, semua kos ditanggung.  Pekerja saiko terburuk kaki ponteng selayaknya diberi makian percuma pabila beratus kali diberi muka dan peluang. Plus pakej masuk lokap. Baran bos ada reason ya cai{:smile
Quote prettyuglybabe 14-2-2020 12:26 PM
bila kilang buang pekerja dok meroyan
Quote sukacactus 14-2-2020 12:34 PM
Berapa IQ dia ni
Org kalau nak menipu kena bijak tau
Kalau xbijak, sila jujur shj
Quote Ladybird910 14-2-2020 01:16 PM
FailFish: pergi klinik ambik mc lagi senangni apa level dia punya bodoh

Mc kena byr..report polis x..plus org kesian blh bg duit lg.kekeke
Quote ArvindArvind 14-2-2020 03:09 PM
Level bodoh camnie pun Ade ke
Quote mieymiey 14-2-2020 03:11 PM
3x tu dia guna pakai jalan cerita yang sama.
Quote saviour_09 14-2-2020 03:19 PM
1st time aku jumpa report palsu sebab malas kerja
biasa nya sebab ic hilang kecuaian sendiri
kalo gi jpn mau kena denda
lagi2 kalo dah 2,3 kali

gila ah minah ni

kerja hilang, ko kena tuduh kat court
ada rekod sabitan

selamaatttt
Quote merrissa 14-2-2020 08:52 PM
Ak rs dia jatuh cinta dgn pak polisi hehhehe
Quote cahaya_almas 17-2-2020 03:37 PM
Ramai lg yg tk dpt.keje....jd yt bkerja tu jgn mls2.tau...ingaran tuk diri sendiri jgkkk...huhu
Quote akakdendeng 17-2-2020 03:39 PM
mcm ni punya org pun ada
Quote any42 17-2-2020 04:34 PM
punya la rmai org mnganggur yg elok2 ad kje xnk kje plak.  -..-'

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.183137s Gzip On
To Top