Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Hina Islam Di FB, Polis Siasat Pemilik Akaun Kelvin Cao

Oleh: Tukang Tulis|14-2-2020 11:47 AM Komen: 23
Hina Islam Dalam FB, Polis Siasat Pemilik Akaun Kelvin Cao

Pemilik akaun Facebook yang menggunakan identiti Kelvin Cao sedang disiasat polis berikutan memuat naik kenyataan berunsur menghina Islam.

Memetik laporan Sinar Harian, perkara itu disahkan Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman (Risikan dan Operasi), Datuk Mohd Roze Shaari.

Difahamkan, siasatan dijalankan Unit Siasatan Jenayah Terkelas Bukit Aman sejak 10 Februari lalu di bawah Seksyen 505(C) Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia Malaysia.

"Setakat ini, belum ada tangkapan dibuat dan usaha mengesan individu terbabit masih giat dilakukan," jelasnya.


Kredit foto: Facebook

Sebelum ini, tular kenyataan berunsur menghina Islam yang disiarkan dalam laman Facebook Kelvin Cao.

Kenyataan biadab tersebut turut menggunakan kata-kata lucah sehingga mencetuskan perasaan kurang senang dalam kalangan netizen.


Kredit foto: Facebook

Walau bagaimanapun, akaun berkenaan dipercayai tidak lagi aktif di Facebook.

Memang wajar Polis Diraja Malaysia (PDRM) bertindak tegas terhadap sesiapa sahaja yang cuba menggugat keharmonian masyarakat di negara ini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
8
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
1
Komen: 23
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote DARSITA 16-2-2020 08:04 AM


Lepas tgk video india kena pukul sbb pijak Al Quran aii mcm setuju jer kalau ada kumpulan lelaki yang berkerja sukarela mencari pelaku yang menghina Islam dan sekolahkan mereka dlm dua tiga jam. Melampau lampau pulak yang golongan pendatang ni.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 14-2-2020 12:07 PM
makin naik kepala
Quote pokaibanktokyo 14-2-2020 12:13 PM
Cina bangsa babu ada hati nak hina orang lain
Quote Mfzg89 14-2-2020 12:29 PM
tunggu masa je ni..
Quote Ina8895 14-2-2020 12:41 PM
Ada yang kata lahabau ni bukan cina. Bukak fake account guna nama cina.
Quote R2D2 14-2-2020 12:47 PM
dh byk kes mcm ni
keluar alasan account kena hack kononnya
mcm la tak boleh trace last akaun tu di access

trick satu lagi ialah delete account

maka senyap la kes
Quote chipsmoremore 14-2-2020 01:02 PM
ni cina kasi hantar wuhan... biar mereput bersama covind19
Quote Ladybird910 14-2-2020 01:50 PM
Haha..beria nk keja fake account ni..yg sajad dok persenda islam terang2 tu..korang bt dekkk je pehal{:thief
Quote pyropura 14-2-2020 02:16 PM
Harap diambil tindakan tegas.  Cuma kenapa Muhammad Sajjad yang menghina Islam di Mekah dianggap perkara kecil oleh mopeti Perlis?  
Quote saviour_09 14-2-2020 03:17 PM
bodoh darab 10
apa dia ingat pdrm & skmm tak boleh trace gamak nya
Quote dizekni 14-2-2020 03:29 PM
hempuk cukup2

besar sangat kepala
Quote biozipstar 14-2-2020 03:36 PM
selalu cakap melayu pun masih gaduh dgn melayu. buktinya, tulis pun siap shortform
Quote ifanonline 14-2-2020 03:48 PM
cina jinjang ni...

tapi melayu masih hisap buah pelir cina
Quote Sham143 14-2-2020 04:42 PM
Edited by Sham143 at 14-2-2020 04:45 PM

Actually bukan semua cina jahat..Ramai lagi yg baik.. Cuma sebahagian kecil aje yg mcm ni..mcm melayu dn india juga..ada yg baik dn ada yg jahat.. Semua manusia tu sama aje, cina, melayu n india semuanya makhluk Allah.. Jangan la sempitkan pemikiran.. Sikit2 nk main isu perkauman.. I hate racist..
Quote husna_amal 14-2-2020 04:48 PM
Sejak pakatan jadi kerajaan, bangsa dan agama bukan islam ni memang makin berani mempersendakan islam. Iye lah sebab ada backup dari bangsa diorang.
Quote munchkin 14-2-2020 06:43 PM
Diamlah bangsa pemakan kelawa
Quote mejaputih 14-2-2020 06:49 PM
Semoga dia kena covid-19
Quote bizsari 14-2-2020 07:42 PM
Cina?
pasti lepasnya
Quote ctaz 14-2-2020 08:10 PM
last2 minta maaf....
trus setel....

cam tak biasa....
Quote makadek 15-2-2020 09:16 AM
Fake acc diorg dpt detect tak

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.188125s Gzip On
To Top