Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Memalukan! Belum Seminggu Pintasan Saloma Dibuka, Dah Kotor!

12-2-2020 02:07 PM Komen: 33


Pintasan Saloma, tarikan terbaharu warga Kuala Lumpur yang menghubungkan antara LRT Kg. Baru dengan KLCC mula dicemari mentaliti kelas ketiga.

Manakan tidak, baru sahaja dibuka 5 Februari lalu kini sudah kotor dengan tumpahan air dan lain-lain.

Twitter

Turut kelihatan 'straw' yang tidak dikutip menjelaskan lagi yang kita masih belum bersedia menjadi negara maju. 

Foto - Twitter

Insiden ini membuatkan jejantas tersebut kelihatan tidak terurus sekaligus memalukan imej Malaysia di mata orang luar.

Adalah meloyakan apabila lokasi ikonik kini tercemar hanya kerana sikap segelintir warga yang tidak bertanggungjawab ini. 


Twitter

Sudahlah sebelum ini Tasik Titiwangsa turut menjadi mangsa kepada pencemaran, kini Pintasan Saloma pula menjadi mangsa. Sampai bila ini akan berakhir.


Twitter

Ada yang menyatakan fenomena ini akan kekal berterusan jika tiada pemantauan dari pihak berkuasa. Dengan itu, lakukan sesuatu supaya ia kekal terjaga. Kita tidak mahu tragedi ini berulang hingga akhirnya sukar memantaunya. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
4
Sedih
4
Lawak
2
Bosan
4
0
0
Komen: 33
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Mr_fried 23-2-2020 11:30 PM
Masalah mentaliti kat malaysia ni mmg takkan berakhir dah 2020 dah ni ..

Lain-lain Komen

Quote paiayam 12-2-2020 02:20 PM
Seperti yang dijangka, infra secanggih dan secantik mana pun kalau dapat kat rakyat malaysia mmg hancorr. Nothing new {:run

Dan kemasukan warga asing pun menyumbang juga. Masalah attitude.
Quote Boomibulat 12-2-2020 02:23 PM
I syak ni kje warga indon  kje cleaner KLCC yg sewa bilik kat Kg Bharu..
#donebersangkaburuk
Quote MsKathryn 12-2-2020 02:33 PM
Hnmmm selamanya x akan berubah..
Quote RumiMenari 12-2-2020 02:34 PM
Ramainye org.. patut aa kotor.. yang penting OOTD mesti nampak vasssss
Quote LostStar 12-2-2020 02:35 PM
ni la masalah malingsia.. perangai sama dgn yingdongsia..
Quote bondeh 12-2-2020 02:37 PM
buat maciam pintasan pavi-klcc ada guard... pernah jalan situ, ingatkan sampah (meolls rengsa dgn tempat ada sampah ahaks) meolls benti, g kutip tgk2 rm5.... bagi kat gelandangan jamek....
Quote keds 12-2-2020 02:42 PM
Letak guard.....
Quote any42 12-2-2020 02:47 PM
tmpt tumpuan org gni bkn mslah bsepah smpah je sat g ad la pminta sdekah dtg sewa free amik lot 3x2ft sorang spnjang laluan tu.
Quote husna_amal 12-2-2020 02:48 PM
kadang2 yang pengotor tu bangsa asing yang berada kat sini..
Quote Sangkar_Emas7 12-2-2020 03:30 PM
Tengah ramai...org excited lg. Biasa laaa....
Quote ReginaGeorge 12-2-2020 03:33 PM
Ni mesti warga asing ni, kita rakyat Malaysia tak mcm ni. Kita pembersih. Zero pengemis, zero putung rokok, zero sampah!

#donepembaris
Quote Artemesiaa 12-2-2020 03:50 PM
Dah tumpahkan air tak reti2 nak tolong lapkan semula ke selfish sungguh perbuatannya tu
Quote noor2 12-2-2020 04:00 PM
Jakun beno. ....
Quote kaishi 12-2-2020 04:07 PM
Aku tak rasa malaysian yg perangai batak sgt camni, lg2 sejak kes corona ni, aku klu g mcD nampak yg lps makan clearkan meja mostly malaysian, europe yg helok2,

Biasanya mereka2 yg sedia maklum dr negara pengotor, malas nak tulis

#donebackup
Quote Kurex 12-2-2020 04:23 PM
letak guard dekat situ
Quote manehnya 12-2-2020 04:23 PM
Baru seminggu, pas setaun bleh isap Pam plak KT atas tu berjemaah
Quote sarah82 12-2-2020 04:47 PM
Dlm keadaan bimbang wabak nCov menular.. Ramai noo.. Elakkan berada di tempat rama org
Quote palmolive 12-2-2020 04:51 PM
ni kalo dibiar, warga asing jual sayur kt tepi pasar borong selayang pun lepak sini
Quote confessorlady 12-2-2020 06:45 PM
tak payah berangan nak maju. rakyat level otak marhaen..

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.108893s Gzip On
To Top