Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Jalan Ni Bapa Aku Punya" - Wanita 'Selfish' Basuh Kereta Tengah Jalan

12-2-2020 10:18 AM Komen: 91

Tular di media sosial mengenai seorang wanita yang membasuh keretanya di tengah jalan sehingga menghalang pengguna jalan raya lain melaluinya.

Sebaik diminta memberi laluan, wanita tersebut berdegil dan mengatakan jalan raya itu milik bapanya. Amboi, kak!


Loading FB Post...

Video ini dikongsi lebih 5,000 kali dan ramai netizen menyelar tindakan mementingkan diri wanita tersebut.


Kredit Foto - Facebook Gambar Accessories & Spareparts Motor

Malah, ada di antara komen yang berkongsi info bahawa kereta sama pernah dtularkan pada September 2019 di mana pengadu mendakwa pemandu Myvi itu sengaja membrek secara mengejut di hadapannya. 


Kredit Foto - Facebook Gambar Accessories & Spareparts Motor

Macam ada masalah, je kan? Mental kah? Apapun sikap sebegini mengundang pergaduhan dan bahaya pada pengguna jalan raya lain dan juga diri sendiri.

Malang tak berbau, tapi kita mampu mengubahnya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
4
Terkejut
3
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 91
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Mr_fried 23-2-2020 10:08 PM
Alah nak bagi alasan depresion ..
Yang nak lalu pun depress jugak
Jalan tu bukan setakat bapak dia punya sekali atuk nenek monyang tok njang dia punya

Lain-lain Komen

Quote Boomibulat 12-2-2020 10:22 AM
Kenapa pemilik myvi ramai yg bermasalah..?tanya je
Quote firdAwAni 12-2-2020 10:29 AM
Depresi jgk ka..
Quote JunkMail 12-2-2020 10:30 AM
Sakainya akak ni...ni saja nak buat org marah ke apa?
Quote epal21 12-2-2020 10:36 AM
Boomibulat: Kenapa pemilik myvi ramai yg bermasalah..?tanya je

Myvi ke uols? Nampak mcm perodua aruz. Acik yg ni sesuai dibody shamekan sebab bampak diapun shameless.
Quote LostStar 12-2-2020 10:38 AM
eii malunya.. islam berperangai sebegini.. mungkin dia bukan melayu .. asal jongos Indon (husnazon)
Quote Boomibulat 12-2-2020 10:43 AM
epal21 replied at 12-2-2020 10:36 AM
Myvi ke uols? Nampak mcm perodua aruz. Acik yg ni sesuai dibody shamekan sebab bampak diapun shame ...

belakang aruz mcm ni

ni belakang myvi


Quote ms.koala 12-2-2020 10:45 AM
memalukan la mokcik nih. sawan ke apa {:nose
Quote epal21 12-2-2020 10:48 AM
Boomibulat replied at 12-2-2020 02:43 AM
belakang aruz mcm ni

ni belakang myvi

Oh ye ke? Nampak macam tinggi pulak kereta dia tu. TQ uols. Sebab ada org fb kata dia pakai kereta mahal,tu yg iols confuse.
Quote Kurex 12-2-2020 10:50 AM
woi gemuk! kau sorang je dah halang jalan tau!

hari tu tengah cari barang dekat nsk, aku berdiri tepi lorong. datang debab ni dekat lorong sama dia herdik aku halang jalan uols! dngan tak mintak laluan.

padahal ada ruang besar memandangkan aku memang kecik. aku body shaming je dia dekat situ

ada sorang gemuk tu perli aku jalan melenggang, aku jawab je "sebab aku kurus la aku melenggang, kau tak boleh lenggang sebab kau gemuk, nanti paha melecet. kalau kau kurus macam aku mesti kau nak melenggang jugak kan? "

aku berani body shaming sebab dulu aku agak berisi.. dari kurus jadi gemuk, lepas tu kurus balik
Quote confessorlady 12-2-2020 10:54 AM
ko ni gemuk dan hodoh perangai level pprt. Dah kenapa kau basuh kete tengah jalan!
Quote Boomibulat 12-2-2020 10:54 AM
Kurex replied at 12-2-2020 10:50 AM
woi gemuk! kau sorang je dah halang jalan tau!

hari tu tengah cari barang dekat nsk, aku berdiri  ...

Bravo kurexpastu kau kena bling kasut dgn dia tak..?
Quote confessorlady 12-2-2020 10:54 AM
Kurex replied at 12-2-2020 10:50 AM
woi gemuk! kau sorang je dah halang jalan tau!

hari tu tengah cari barang dekat nsk, aku berdiri  ...

hahahaha... org gemuk hati memang ada taik
Quote husna_amal 12-2-2020 11:02 AM
Rupanya memang dah dasar langsi perangai tu.
Quote aderaderker 12-2-2020 11:04 AM
Bahayanya orang mental macam ni boleh drive kat jalanraya.

And common sense dia tersekat di celah-celah lemak yg menebal tu kut...

#donebodisheming
Quote KIM.K 12-2-2020 11:05 AM
Mental illness bawak memang gini. Driver lain takut. Ikut la angin dia nak melampau ke or nak bawa aman2 tanpa drama

Lain kali kau lempang je geng mental illness di jalanraya ni. Jangan kasi can k, nanti lagi dia naik bulu. Layan macam org normal. Kat balai settle lain coz these people kena amik kad oku
Quote leylapple 12-2-2020 11:05 AM
akak nie depression jugak ke?

bahaya lah org2 mcm nie..selain dari pemandu mabuk, org2 depression pun bahaya memandu di jalanan...

semalam baca pakcik umo 60an berbunuhan masa beratur nak isi NGV...

gosh, kalau tak penyabar dan ada masalah mcm nie, naik ajer lah grab
Quote mofisa 12-2-2020 11:16 AM
Sah depression. OK boleh dimaafkan. Lagipon perempuan tu kan. Mereka sentiasa betul. Mohon move on semua.
Quote Themilo 12-2-2020 11:17 AM
percaya la cakap meols, sehari dua lepas ni akan keluar la cerita sedih yang akak ni depression, baru kena kick dari group whatsapp, kematian kucing, kehilangan kad atm bla bla bla..

same goes to akak yang menggila bila kereta nak kena towing tu.. kalau meols jadi penguatkuasa, memang meols tumbuk sedas tepat kat muka dia. apa hak dia nak buat perangai macam babi, walaupun lepas kena cerai, anak baru meninggal etc etc..
Quote Mfzg89 12-2-2020 11:18 AM
Boomibulat replied at 12-2-2020 10:22 AM
Kenapa pemilik myvi ramai yg bermasalah..?tanya je

dream come true.. dapat beli myvi ni ibarat cita2 kot nk beli ferrari tercapai..

Lihat semua komen(91)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.272181s Gzip On
To Top