Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Kesukaran Hidup Buat Mawar Rashid Bekerja Sejak Usia 15 Tahun Lagi

11-2-2020 04:38 PM| Komen: 69



"Hidup kitaorang tak sempurna, takda ayah, tapi kitaorang sangat bahagia."

Tulis aktres Mawar Rashid di laman instagramnya. Dengan niat untuk berkongsi kesukaran hidup sejak kecil membawa kepada kejayaannya sekarang, Mawar tidak segan silu menceritakan memorinya.

Ig

Kesusahan hidup mereka sekeluarga bermula setelah peninggalan ayahnya, Allahyarham Dato' Wan Abdul Rashid. Walaupun ibu dan arwah ayahnya berpisah pada usia Mawar 5 tahun, tetapi pada usianya 12 tahunlah, segala-galanya menjadi lebih perit. 

Keperitan hingga tahap tiada tempat untuk berteduh menyebabkan adik beradiknya berpecah-pecah tinggal di tempat berasingan.

Ig


Kesukaran ini mendewasakannya. Sejak umur 15 tahun lagi Mawar berusaha mencari duit sendiri kerana tidak mahu membebankan ibu dan kakak-kakaknya.

Ceritanya lagi, semuanya dilakukan untuk membahagiakan ibu dan adik beradiknya.

Ig


Tidak hanya itu, Mawar turut mengajak pengikutnya yang mengalami kesusahan sama untuk bangkit demi mengejar kejayaan.

Perkongsian yang panjang lebar iaitu 3 post berturutan mendapat perhatian daripada warganet yang turut menyedari bahawa Mawar bangkit menjadi lebih berjaya.  Inspirasi itu membuka lebih ramai mata untuk turut berdikari seperti artis kesayangan mereka.

Ig


Ya, tidak semua memiliki awalan dan pengakhiran yang sama. Semoga yang sedang mengalami kesukaran saat ini dipermudahkan ya. - CARI 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 69
Komen

Previous : Fad, Achey Diselar Murahan Bila Rakam Video Ratapi Pemergian Abam

Next       : "Dah Tua, Tak Ada Otak!" - Chef Wan Bengang Dengan Video Jenaka Sebar Koronavirus

Komen Terbaru

Quote jijilaaa 14-2-2020 11:25 AM
ak mmg awal2 lagi dah ada mind set popuan2 indon..popuan2 siam ni kaki caras...lapaq nak jadi warganegara malaysia je

Lain-lain Komen

Quote buapakperut 11-2-2020 04:45 PM
ibunya cantik ,lagi cantik dari mamatinis dan mak retis, patutlah mawar cantik walaupun type asek guna singkatan. gambar last tu macam ada yang tak kena dengan pemakaian
Quote EvieWanKenobi 11-2-2020 04:52 PM
pemilik hotel mana?
Quote Perawankota 11-2-2020 04:57 PM
Tp ramai LG yg lebih susah kan
Quote shania88 11-2-2020 05:02 PM
Mesti mak mawar bukan isteri pertama kan
yela permpuan kelantan mcm mak mawar kan memg terkenal dgn caras mencaras dato2 org kaya

pastu dah meninggal si bapa
terkontang kanting la mak mawar( karma amek laki org)

mesti isteri first ayah mawar ni sejenis permpuan bijak
laki meninggal
madu kau hidup sendiri merempat
Quote NazRysha 11-2-2020 05:02 PM
mcm tak susah pun
Quote KIM.K 11-2-2020 05:05 PM
shania88 replied at 11-2-2020 05:02 PM
Mesti mak mawar bukan isteri pertama kan
yela permpuan kelantan mcm mak mawar kan memg terkenal dgn ...

Taknampak susah. Mungkin family jatuh jap few years
Quote epal21 11-2-2020 05:08 PM
buapakperut: ibunya cantik ,lagi cantik dari mamatinis dan mak retis, patutlah mawar cantik walaupun type asek guna singkatan. gambar last tu macam ada yang tak ke ...


Sebab tudung labuh sampai ke pusat tapi baju pendek nampak punggung kot. Anyways, mawar ni upkan status ni sebab nak promotekan biz family dia ni. Ada lah tu nak buat network marketing. Typical ayat dia "nak tolong org lain yg dlm kesusahan macam mawar dulu".
Quote epal21 11-2-2020 05:12 PM
shania88 replied at 11-2-2020 09:02 AM
Mesti mak mawar bukan isteri pertama kan
yela permpuan kelantan mcm mak mawar kan memg terkenal dgn ...


Mengikut kata mawar "segala harta yg mak dia usahakan diambil orang". So iols rasa hotel & restoran mawar tu maybe family arwah bapanya n ex madu maknya amik balik kot. Itu yg jadi susah sangat kot. Nak kecam lebih2 pun drp sebelah pihak aje kan.
Quote kiah_mai_pulak 11-2-2020 05:19 PM
oohhhh dah tu kita nk kena menggelabah tetek lah ni??
Quote keknaih 11-2-2020 05:28 PM
tak mcm susah punnn
Quote silampumeja 11-2-2020 05:52 PM
epal21 replied at 11-2-2020 09:08 AM
Sebab tudung labuh sampai ke pusat tapi baju pendek nampak punggung kot. Anyways, mawar ni upkan ...

yup...so typical... nak mencari agent la tu... macam yang kes tulisan di kotak viral tu je ayatnya.....ni modul zizan semang ni... absolutely correction.
Quote epal21 11-2-2020 06:08 PM
silampumeja replied at 11-2-2020 09:52 AM
yup...so typical... nak mencari agent la tu... macam yang kes tulisan di kotak viral tu je ayatnya ...

Itulah, mula2 ingatkan betul la dia nak berkongsi pengalaman. Hujung2 ada ayat marketing pulak. Iols allergic dgn ayat nak tolong bla bla.  Iols rasa family arwah ayah dia tak suka diorang sebab maknya org siam, jadi bini kedua pulak tu. Itu yg susah kot lepas bercerai.
Quote Lagubestbest 11-2-2020 07:32 PM
I ada story mcm ni. Husband punyala tua tapi dapat kawin 2nd wife awal 30-an. Buat banglo tepi rumah parents I, bayar cash. Tapi si husband tiba-tiba je mati time tido rumah tu. Dalam bulan sama kematian arwah, anak perempuan first wife hantar lori kargo angkut semua perabot dari rumah wife 2nd. Giler punya dendam ke ape.

Quote lee_sakura 11-2-2020 07:36 PM
produk apa dia jual plak ni
Quote addved 11-2-2020 07:49 PM
Biasa la artis, selalunya bila up cerita2 macam ni mesti "ada udang disebalik mee".
Quote buapakperut 11-2-2020 08:15 PM
epal21: Sebab tudung labuh sampai ke pusat tapi baju pendek nampak punggung kot. Anyways, mawar ni upkan status ni sebab nak promotekan biz family dia ni. Ada ...

macam ayat orang mlm hahaha
Quote nipskacang 11-2-2020 08:41 PM
shania88 replied at 11-2-2020 05:02 PM
Mesti mak mawar bukan isteri pertama kan
yela permpuan kelantan mcm mak mawar kan memg terkenal dgn ...

Takdela,  ayah die kawen lain mse mawar skolah rendah,  terus hidup seadanya,  tapi masih ade rumah lagi.  Lps arwah meninggal bru la rumah tu ditarik balik,  pastu berhijrah la diorg ke kl..
Quote rosevelvet 11-2-2020 08:50 PM
So, apa kejayaan mawar ni slps kesusahan yg dialami
Quote Lula2 11-2-2020 09:08 PM
Lagubestbest replied at 11-2-2020 07:32 PM
I ada story mcm ni. Husband punyala tua tapi dapat kawin 2nd wife awal 30-an. Buat banglo tepi rumah ...

Walaupun 2nd wife, dia ada hak..
Hiduplah dgn makan hak org mcm tu..

Utk tak ot.. i rasa mawar compare hidup dia sebelum dan selepas..so makin susah..
Bukan dia compare hidup dia dgn org dalam bersamamu tu so acik forum chill sikit tetek tu lagi2 kak kiah

Lihat semua komen(69)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090747s Gzip On
To Top