Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Gemuk Tak Nak Cream" - Biadab! Pelanggan Kecewa Sikap Pekerja 'Body Shaming'

11-2-2020 11:49 AM Komen: 52

Tak professional!

Seorang pengguna Facebook telah meluahkan rasa kesalnya terhadap juruwang sebuah restoran terkemuka yang jelas sekali melakukan body shaming


Kredit foto:

"****** ****** Malaysia, mohon nasihatkan staff anda tidak memasukkan catatan yang tidak penting ketika mengambil pesanan dari pelanggan," 

"Saya minta no whipped cream untuk ice choc tetapi pesanan yang ditaip, 'gemuk tak nak cream'. Saya tertanya-tanya apakah 'mesej' itu ditujukan kepada saya atau kepada staff yang menyediakan pesanan itu," tulisnya. 

Malah, kakitangan restoran juga berbual dengan kuat bagaimana minuman itu dibuat oleh rakan sekerja mereka dan menyebut 'potong kaki'. 

"Bayangkan kalau pelanggan lain yang cerewet dapat resit seperti ini. Tak salah untuk bergembira di tempat kerja tetapi tolonglah profesional."  tambahnya lagi.

Tidak dibiarkan berpanjangan, difahamkan pengadu telah dihubungi oleh pihak berkenaan untuk siasatan dan tindakan selanjutnya. 

Kredit foto: Facebook

Warga maya kecewa dengan sikap pekerja yang tak abis-abis nak body shaming pelanggan.




Sebab sikap sesetengah pekerja sebegini, habis imej restoran terjejas teruk. - CARI 




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
5
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
5
0
0
Komen: 52
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sarah82 12-2-2020 09:53 AM
julielapadite replied at 11-2-2020 09:04 PM
Teringat daku setabak pantai hospital masa aku masuk layan aku mcm makcik-makcik kan mcm aku tak ret ...

Biasa la.. Aku selalu kena.. Jangan kata cashier starbuck.. Cashier kafe hospital pun aku kena mcm tu... Aku selekeh jadi ingat x ada duit.. Layan aku mcm x mo layan masa kira makanan aku.

Lain-lain Komen

Quote RumiMenari 11-2-2020 12:05 PM
Semoga Secret Recipe menaja kek & makanan secara percuma selama setahun utk adik ni... Jgn takat mintak maaf je...
Quote LostStar 11-2-2020 12:07 PM
GO! berani ea body shaming.. ingat orang gemok x jaga makan ke.. selera orang suka hati ler...
Quote Artemesiaa 11-2-2020 12:10 PM
Tak baik menghina orang silap2 diri sendiri pulak jadi macam saiz nya tu satu hari nanti
Quote paz 11-2-2020 12:11 PM
Elok lah orang tu sedar diri tak nak cream. Dari macam tukang amik order tu tak sedar diri kurang ajar.
Quote Kurex 11-2-2020 12:12 PM
ek elehhhh kau pun gemuk sebab kuat makan, acah sentap body shaming..  puihh
Betul tak @KIM.K
Quote Zack8hunter 11-2-2020 12:17 PM
kalo sedar gemuk boleh try excercise utk turunkan berat, yg jadi isu bila otak senget/adab ke laut, sampai bila2 la jadi tak sedar diri..
Quote sarah82 11-2-2020 12:20 PM
Pekerja SR lupa kot.. Kalau pelanggan x masuk beli.. Boleh tutup SR dan depa x ada kerja.

Gemok boleh kurus, tapi adab tak ada badan mengalahkan supermodel pun tak guna.
Quote Ladybird910 11-2-2020 12:28 PM
Dah agak dah semalam mesti kes melibatkan SR..
Quote MadameOnion 11-2-2020 12:28 PM
nasib baik la ada pelanggan gemok nak masuk jugak secret recipe..boleh bayar jugak gaji kau..kawan aku yg acah2 kurus tu hari2 mentekedarah rumput je bawak dr rumah..ayaq  pulak potong lemon boh dlm botoi dok top up la smpai petang..detox kaedahnya..
Quote MissLana 11-2-2020 12:31 PM
pernah kerja SR after SPM dulu2, sgt busy and company sgt kedekut. maybe the staff not happy at the workplace so mls lyn customer yg fussy taknak tu taknak ni. Hahahaha tp for me printed the receipt like that mmg sgt rude tau! Membahan senyap2 je dah la
Quote fifie_olin 11-2-2020 12:35 PM
bangang je buat keje
Quote PintuKayu 11-2-2020 12:42 PM
Kadang2 yg kurus pun ada tak sedaq diri suka makan benda2 manis ni.. dah sis tu xmaw cream tulis no cream dah lahhh.. kalau i pun i terasa taw nangis terus
Quote natrahn 11-2-2020 12:51 PM
MadameOnion replied at 11-2-2020 12:28 PM
nasib baik la ada pelanggan gemok nak masuk jugak secret recipe..boleh bayar jugak gaji kau..kawan a ...

Kah kah kah...kesiannya dia...
Quote bondeh 11-2-2020 01:42 PM
boleh tak nak bgtau yg generasi Y2K nih jadi promoter takde adab, keje sebab duit then melawa borak2 dgn promoter jantan gatal bijik.

aku elok2 tanya nak baju yg display (jaman aku jadik promoter tgk display dulu baru tanya customer nak size apa) aku tanya adik ini ada size? chikaro pprt tuh jawab hah tgk yg dlm raga. sepantas kilat aku jawab kepala hotak ko jadi promoter camnih.

....dan dah lingkup Parkson kat mytown....
Quote addved 11-2-2020 01:45 PM
Biadapnya bahasa
Quote epal21 11-2-2020 02:16 PM
Starbucks pun sama. Iols minta frapp no cream sebab kalau dgn whip cream akan jadi terlalu manis utk iols. Dah tulis kat cup tu no cream tapi si barrista buta huruf nak juga letak cream. Nasib i sempat stopkan. Tapi dia buat muka kelat pulak. Dia yg cuai.
Quote epal21 11-2-2020 02:19 PM
bondeh replied at 11-2-2020 05:42 AM
boleh tak nak bgtau yg generasi Y2K nih jadi promoter takde adab, keje sebab duit then melawa borak2 ...

Doa insan teraniaya. Hehe. Diorang ni tak fikir panjang. Tak fikir ke kot2 uols mystery shopper. Kdg2 mall hire mystery shopper utk tengok staf diorang.
Quote renko 11-2-2020 02:25 PM
pastu kena buang keje
merempan sana sini
acah2 kena tindas
sendiri macam sial perangai setinggan
Quote saviour_09 11-2-2020 02:29 PM
duduk dlm fnb ni ko tau la sendiri
customer NOT always right!

tp sampai dalam resit pun ko nak body shaming
kuangajooo la tu

yg baru ni viral
staff baru kena body shaming pun secret recipe jugak
sampai menangis2 budak tu

revise la balik staff management korang macam mana
sebelum melingkup

the power of viral ni
merangkak oiii

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090674s Gzip On
To Top