Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Ni Marketing Hina!" - Ejen Jadikan Pemergian Abam Sebagai 'Modal' Jual Produk

11-2-2020 10:37 AM Komen: 49

Kredit foto: Facebook Abam Bocey

Menangguk di air keruh. Begitulah perumpaan yang boleh disamakan dengan sikap segelintir pihak yang sanggup menjadikan pemergian Allahyarham Abam Bocey sebagai modal melariskan produk mereka.

Tular di media sosial beberapa ejen insurans berderu-deru mengambil kesempatan di atas kematian Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan untuk melariskan jualan dan perkhidmatan mereka.




Kredit foto: Facebook

Warganet melahirkan rasa berang dan bengang serta menyifatkan tindakan mereka ini sebagai tidak menghormati ahli keluarga Allahyarham Abam. Tak sensitif langsung!



Kredit foto: Facebook

Tiada siapa pun melarang mereka ini untuk menjual produk masing-masing. Tapi, patut ke buat macam ni?


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
3
0
0
Komen: 49
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Xim 15-2-2020 09:38 AM
Kalau la aku menteri , aku akan pastikan marketing yg mcm ni akan dibanned . Sbb biadap sgt2

Lain-lain Komen

Quote Kurex 11-2-2020 10:38 AM
semalam pun ada sekor dok promote insurance guna arwah abam.. bodohhhh
Quote AbukRokok 11-2-2020 10:43 AM
kau amik insurance belum konfirm2 ko berjaya claim nti ada ada je la alasannya nti
Quote wanokakaka 11-2-2020 10:44 AM
jgn la guna marketing mcmnie. apa la agen2 ni
Quote polluxsstar 11-2-2020 10:57 AM
x baik la agen guna gambar n isu org yg terkenal meninggal tiba2 utk iklan. sabar2 jap x boleh ke. mmg la kerja ko jual insuran melibatkan kematian, kecacatan semua tu tp jgn laa ambil kesempatan sampai x fikir perasaan family si mati.
Quote PintuKayu 11-2-2020 10:59 AM
kejam gila namanya orang tengah bersedih kut
Quote cikatilia 11-2-2020 11:04 AM
celaka betul ambik kesempatan
moga drop la sales kalian
Quote Boomibulat 11-2-2020 11:04 AM
Nanti nak claim mcm2 ko punya alasan..
Quote Mfzg89 11-2-2020 11:04 AM
agen insurans sembang taik kambing pn leh jadi kacang.
Quote Nana_Man 11-2-2020 11:07 AM
Babi btl lah buat marketing mcm ni.
Quote salmon-suki 11-2-2020 11:10 AM
Ada terbaca kt ig,macik bawang ni kutuk arwah sbb gemok,tu y mati..mmg hodoh sgt bahasa makcik bawang tu..

Y tak cerdiknya,socmed dia elok ltk pic family..mmg dasar macik bawang bodoh..utk y suka amek kesempatan atas kematian org lain,semoga dorg mati dlm hina!
Quote coolie83 11-2-2020 11:11 AM
yang jual insurance yg sewaktu dgnnya tu sila take note...
Quote sarah82 11-2-2020 11:15 AM
Aku mmg pangkah ejen2 insuran sbb mcm ni la
Quote meow_tompok 11-2-2020 11:16 AM
pakej insurance ni beli direct je kat company tak bole ke, bayar commission derang ni je pun dah berapa persen habis kat situ

Quote MadameOnion 11-2-2020 11:17 AM
binatangnya perangai..awat tak guna gambaq bapak sendiri je? kurang ajaq..
Quote MadameOnion 11-2-2020 11:18 AM
meow_tompok replied at 11-2-2020 11:16 AM
pakej insurance ni beli direct je kat company tak bole ke, bayar commission derang ni je pun dah ber ...

nak tnya soalan yg sama jugak..lepas tu bila nak kena admit spital, call tak jawab..watsapp blue tick saja..jibaokkk
Quote giyomi 11-2-2020 11:37 AM
Edited by giyomi at 11-2-2020 11:39 AM

boo to those insurance seller lahanat terlibat mengambil kesempatan keatas kematian dan kesusahan org lain.
Quote ally9970 11-2-2020 11:42 AM
Typical insurance agent...bila time nk jual insurance, punyalah concern kesihatan kita, future income kita, nak tolong kita bagai...padehal sebenarnya nakkan sales jer
Quote RumiMenari 11-2-2020 11:43 AM
Wowwwww.... Mmg berkiblatkan duit betul..
Quote Cassieopeia 11-2-2020 11:54 AM
agen mcm ni tau amik kesempatan je...nti waktu nk claim mcm2 alasan. tu belum yg menipu mcm2 hal lg..

Lihat semua komen(49)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.211774s Gzip On
To Top