Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Ludah Pintu Malam-malam, Nak Sebar Koronavirus Pada Orang Lain Ke?

Oleh: LilRose|10-2-2020 05:12 PM Komen: 85
Warganet China mengecam tindakan wanita dipercayai sengaja menyebarkan wabak koronavirus di Wuhan.

Menurut laporan Shanghaiist, tular video seorang wanita meludah pada tombol pintu di sebuah unit apartment.


Kredit foto: Shanghai.ist

Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) pada malam Sabtu menunjukkan wanita itu terhendap-hendap di hadapan sebuah unit apartment tersebut sebelum meludah pada tombol pintu berkenaan.

Sejurus rakaman itu diserahkan kepada polis, sepasukan anggota Hazmat tiba untuk melakukan proses sanitasi kawasan tersebut.

Bagaimanapun, tidak dapat dikenal pasti sama ada suspek dijangkiti wabak berkenaan.

Namun, komuniti di kawasan berkenaan telah melaporkan 30 kes yang telah disahkan, di mana 90 individu menunjukkan simptom seperti demam.



Sementara itu, kerajaan Hubei memberi amaran kepada mana-mana individu yang didapati dengan sengaja menyebarkan wabak koronavirus akan berdepan hukuman jenayah dan dipersetujui pengguna Weibo.

"Saya rasa orang macam ni patut ditembak.

"Teruk! Adakah dia cuba membalas dendam terhadap masyarakat? Dia mesti dihukum dengan berat," antara komen warganet. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
8
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 85
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote AliyaSophia88 12-2-2020 09:47 PM
applemy replied at 11-2-2020 11:27 AM
Sorry la, ai ada pengalaman kena demam berpunca dari akak melayu pakai tudung harga gaji sebulan.. a ...

Sound je sis org pengotoq camni, bersin tak reti tutup mulut habis ayaq liuq beterbangan..

Lain-lain Komen

Quote keds 10-2-2020 05:19 PM
Konsep dia agaknya kalau dia sakit semua wajib sakit kot....
Quote munchkin 10-2-2020 05:22 PM
Saya rasa orang macam ni patut ditembak

Yes. Tembak mati sebab akan menyusahkan org lain. Tembak mati.
Quote sarah82 10-2-2020 05:24 PM
Busuknya hati.. Sebab ang sakit.. Terus ang nak org lain sakit.. Tangkap dan tembak bagi mampos baru sesuai.
Quote violetungu 10-2-2020 05:31 PM
Lahanat punya perangai..dah nak mati mati sorang3 dah la.penyakit hati sungguh.
Quote slavehunter 10-2-2020 05:39 PM
Gila la perempuan ni.
Quote noor2 10-2-2020 05:50 PM
Ada banyak video tunjuk masyarakat cina ni ludah pada barang2 di supermarket. ..di butang lift. ..niat mereka nak bagi orang lain dijangkiti kerana mereka mmg tertekan menghidap penyakit maut ni. ...kira dah hilang kewarasan ....
Quote Kurex 10-2-2020 05:58 PM
sangat pentingkan diri leluhur ni
Quote namr 10-2-2020 06:09 PM
Konsepnya kita mati sama2
Quote salmon-suki 10-2-2020 06:09 PM
Sbb tu org x bersimpati lgsg dgn set2 ni! Perangai hampeh! Elok laa pupus drpd dunia ini
Quote R2D2 10-2-2020 06:11 PM
org mcm ni kita nak sambut sebagai pelancong?
Quote InVendeTTa 10-2-2020 06:12 PM
Banyak aku tgok video2 ni dr leluhur komunis tu.

Ade tu x dpt ubat dia batuk2 kat nurse
Ade tu spread batuk2 kat button lift

Something wrong sgt otak sesetengah org di sana
Quote Artemesiaa 10-2-2020 06:12 PM
Sakit mental macam tulah perangainya
Quote Meiizu 10-2-2020 06:13 PM
tadi tgh2 jln kat mall..tengah lapang dlm mall tu haaaa ada couple tua cainis, yg lelaki kentut burppburrppp byk kali. vongokkkkkk malas aku nak husnozon dgn puak diorang ni .
Quote KIM.K 10-2-2020 06:25 PM
Sejenis sihir tuju2 yach!
Quote neo_5050 10-2-2020 06:29 PM
Dia amalkan konsep sharing is caring!
Quote any42 10-2-2020 06:39 PM
eeeee geram plak tgk.
Quote Bergosip 10-2-2020 06:44 PM
Jahatnya. Dengan sengaja sebarkan virus dekat rumah orang lain. Tak berhati perut. Memang patut dapat hukuman jenayah.  
Quote ReginaGeorge 10-2-2020 06:50 PM
Bodoh, patut kena tembak betina ni!
Quote vee_zara 10-2-2020 07:20 PM
Jenis dah kena penyakit pun masih perangai pentingkn diri puak2 ni. Btul2 perangai mcm babi.

Lihat semua komen(85)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.381342s Gzip On
To Top