Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Isteri Takdalah Marah Poligami Kalau Suami Boleh Tunaikan Hak, Tapi Yang Merentan Ni Kenapa?"

10-2-2020 04:13 PM Komen: 8

P

Isu poligami memang panas. Apatah lagi ada yang berpoligami tetapi tidak mengamalkan kesaksamaan dalam sunnah Nabi itu.

Ianya dibangkitkan oleh pengguna Facebook yang berpendapat bukan sengaja wanita menolak poligami. Ini kerana kebanyakan suami hanya mahu beristeri tetapi tidak menunaikan hak sepatutnya. 
FB

Perkongsiannya mengenai komen-komen lelaki di portal poligami ini mendapat banyak respon warganet. 

Status mengenai cara-cara berpoligami dengan betul menjadi tempat golongan lelaki ini melampiaskan kemarahan mereka. Seolah-olah apa yang ditulis sebagai hak itu didakwa sebagai mengada-ngada. 

Google

Menurut Nor Asmarina lagi, dia bukanlah anti poligami. Tetapi anti lelaki yang tidak tahu mana satu kewajipan ke atas mereka. 

"Kalau dia tak mampu tapi dia tahu kewajipan, dia ada usaha dan dia tak menyangkal benda yang memang wajib atas dia sebagai suami dan lelaki itu baru betul. Ini dah la tak mampu sangkal pulak hukum yang wajib."

Fb

Bagi Nor, bukan hanya lelaki kaya boleh berpoligami tetapi hanya lelaki yg memimpin dengan baik dan sentiasa faham kewajipannya sahaja yg layak. Bukan jenis lelaki yg utamakan nafsunya dan melaungkan sunnah. 

Gambar hiasan-google



Hakikatnya, lelaki di Malaysia memang cetek ilmu mengenai poligami. Bagi mereka berkahwin lebih itu sunnah tetapi hak dan tanggungjawab diabaikan. - CARI 

Jadi, anggaplah teguran membina ini sebagai panduan dan bagi lelaki yang mahu beristeri lebih perlulah menimba ilmu ya tak. 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 8
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote confessorlady 12-2-2020 10:57 AM
aku ni sebagai bini kalau aku rasa laki aku mampu aku ok je. Tapi aku pastikan pompuan tu aku screen siap siap.. pangai level bitch aku xnakla.. kalau janda anak satu, anak dara tua yg hodoh.. aku ok je..

Lain-lain Komen

Quote cairel_azlie 10-2-2020 04:56 PM
Boleh caya ker?
Quote AbukRokok 10-2-2020 05:32 PM
kawin je cerai
kawin je cerai
\bini jadi janda
laki cari dara
lpas tu cerai lagi



apa beza dengan muntah?
Quote Artemesiaa 10-2-2020 06:10 PM
Yang bagi pendapat ni mesti seorang lelaki
Quote husna_amal 11-2-2020 09:48 AM
i ok je kalau lelaki lain nak berpoligami
Quote tipah89 11-2-2020 10:07 AM
i bukan anti poligami, yg penting bukan laki i
Quote leylapple 11-2-2020 11:01 AM
semalam dgr di sinar.fm... dalam pukul 7am lalu mcm tu lah...

kes laki tanggung ex bini, anak2 bersama 4 orang... dah cerai dari tahun 2016 sebab tak tahan dimadukan...

ex bini masa jadi bini pun x keja, so si somi tau bila dah jadi ex pun x dapat keja.. kalau tak keja mcm mana nak tanggung anak 4 org...

sehingga semalam dia tanggung lagi ex bini tu katanya.... cuma dia nak tau sampai bila lah dia nak tanggung sebab dia rasa tak fair pulak dgn bini baru sebab kan lebih elok duit tu utk tanggung family baru...

aku x sempat dgr apa ustaz tu reply...
Quote polluxsstar 12-2-2020 09:28 AM
I ok je laki I nk poligami. Yg penting dia x kawin kt Siam.
Quote confessorlady 12-2-2020 10:57 AM
aku ni sebagai bini kalau aku rasa laki aku mampu aku ok je. Tapi aku pastikan pompuan tu aku screen siap siap.. pangai level bitch aku xnakla.. kalau janda anak satu, anak dara tua yg hodoh.. aku ok je..

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092352s Gzip On
To Top