Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Jangan Pandang Rendah Koronavirus" - Lelaki Tak Kisah Kena Gelak Cuci Taman Permainan

10-2-2020 01:41 PM| Komen: 21

Angka korban dunia semakin meningkat lebih 900 orang maut akibat virus Novel Coronavirus.

Malah negara jiran kita Singapura telah mengeluarkan kod amaran jingga hingga mencetuskan panik rakyat negara itu.

Foto: Facebook
Sementara itu, di Malaysia, seorang pengguna Facebook ini, Mustaqim Kumar Abdullah Sooria mengambil langkah drastik dengan membasuh taman permainan di Bukit Jelutong, Shah Alam, Selangor.

Menurutnya lagi, beliau juga tidak kisah diketawakan kerana niat murninya hanyalah untuk mengelakkan daripada wabak coronavirus ini tersebar lebih meluas, khasnya kepada kanak-kanak.

Loading FB Post...

Tindakan Mustaqim ini telah mendapat perhatian ramai dan rata-rata pengguna laman sosi@l memuji niat murninya ini. 



Kredit foto: Facebook Mustaqim Kumar Abdullah Sooria

Bagus kan buat Fardu Kifayah. - CARI 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 21
Komen

Previous : Kurangkan Atau Anda Akan Menyesal Seumur Hidup!

Next       : Ibu Bertemu Dengan Anak Yang Telah Meninggal Di Dunia VR

Komen Terbaru

Quote chicozinn 11-2-2020 11:25 AM
walaupun dia ni batak viral tapi utk kebaikan sejagat n bakal ade orang join buat benda yg sama so iollss xkisah n xkan kecam brader ni..

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 10-2-2020 01:46 PM
Kalau pakai water jet lg mudah
Quote seri_mawr 10-2-2020 02:27 PM
bagus abg ni...

sewa bomba punya fire truck boleh tak..?

sekali sembur jek..huhuu

aku x kasi anak2 main kat playground n playland kat sopink mall tu dulu sekarang ni....

dok rumah jek...
Quote husna_amal 10-2-2020 02:35 PM
Iye ke ada orang ketawa. Ke saje2 tarik perhatian orang ramai je ni. Apa2 pun usaha anda sangat baik.
Quote eizarz 10-2-2020 02:37 PM
batak viral jugak...kalau ikhlas tak yah la nak viral2...
Quote mizruncing 10-2-2020 03:02 PM
bagus jgk dia buat cm ni. batak viral ke ape tak kisah laa but bnda baik kan. mane tau ade yg tiru nanti
Quote MadameOnion 10-2-2020 03:04 PM
mizruncing replied at 10-2-2020 03:02 PM
bagus jgk dia buat cm ni. batak viral ke ape tak kisah laa but bnda baik kan. mane tau ade yg tiru n ...

kaaannn...batak viral pun takpa..yg nak main kat situ anak2 kita jugak..bagusnya kalau ada jiran2 i camni
Quote Carcosa 10-2-2020 03:08 PM
Babi mana yg ketawakan abang ni?
Quote irapie 10-2-2020 03:08 PM
bagus laa ada kesedaran
Quote mizruncing 10-2-2020 03:22 PM
MadameOnion replied at 10-2-2020 03:04 PM
kaaannn...batak viral pun takpa..yg nak main kat situ anak2 kita jugak..bagusnya kalau ada jiran2  ...

tu la asyik nk kecam je. asyik nk pikir negatif je. ingat senang nk cuci berbaldi2 sabun nk angkut cuci tonyoh benda alah tu
Quote Sangkar_Emas7 10-2-2020 03:26 PM
Serius ke ade org ketawa.....
Quote epal21 10-2-2020 03:38 PM
Bagusnya. Takpelah, dia dah penat basuh bagilah peluang dia viral. Perkara baik elok ditularkan.
Quote diggerr 10-2-2020 04:00 PM
Awareness..
Quote Artemesiaa 10-2-2020 04:05 PM
Syabas atas usaha yang beliau buat untuk kebaikan bersama
Quote 234126 10-2-2020 04:22 PM
mungkin dia share tu dengan harapan boleh sebarkan budaya baru, jangan malu nak bersihkan barang2 hak awam utk kegunaan bersama. Lagi ramai buat lagi bagus. Takda rasa dia nak riak.

Sama macam zul yahya sapu sampah kat mcd ipoh dulu tu. Niat dia nak tunjuk teladan baik. Mungkin ada yang ikut, mungkin takda. Tapi dia dah play his part tunjuk teladan baik.
Quote Afifi82 10-2-2020 04:41 PM
Good job, Abang!!
Quote nabila11 10-2-2020 05:08 PM
Bagus abang ni. Susah nak cari yang ada kesedaran dan buat keje amal camni
Quote munchkin 10-2-2020 05:30 PM
Tq bang. So kind of you. Mulia hati abang ni.
Quote gummiebear 10-2-2020 05:31 PM
Thank you, Tuan! Semoga ada yang ikut usaha murni ni. Bukannya tau gelak jah. Kang anak2 deols jugak yang nak main kat situ petang2
Quote armin 10-2-2020 10:56 PM
seri_mawr: bagus abg ni...sewa bomba punya fire truck boleh tak..?sekali sembur jek..huhuuaku x kasi anak2 main kat playground n playland kat sopink mall tu dulu ...

Ada playland kat ikea cheras siap tunjuk kat tv depan kedai dia dorg sanitize pakai spray besar hari2. Tapi iols tetap tak percaya takut staff culas atau pemalas tak buat hari2. Selagi tak nampak dpn mata susah nak percaya. Begitu paranoidnya iols terhadap virus2 ni

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top