Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Kenapa Kau Pergi Dulu Bam.." - Sahabat Tak Dapat Tahan Sebak Pemergian Abam

10-2-2020 11:25 AM| Komen: 32

Kredit Foto - FMT

Syed Umar Mokhtar atau nama popularnya Abam dari kumpulan pelawak, Bocey, dilaporkan meninggal dunia di kediamannya di Gombak pada pagi tadi. 

Menurut isteri Abam, Nor Hidayah, Abam mengalami demam dan mengadu kurang sihat sejak beberapa hari lalu. 

"Beberapa hari lepas dia demam dan mengadu sakit kepala. Tetapi bila ajak ke hospital, dia tidak mahu. Katanya hanya demam dan sakit kepala biasa. 

"Tapi pagi tadi saya kejutkan untuk solat subuh, namun tak ada tindak balas daripada dia," katanya yang dipetik laporan Astro Gempak.

 Ali Puteh dihubungi kakak iparnya usai Abam tidak sedarkan diri. 

"Isteri Abam menghubungi saya dan beritahu abang saya tidak sedarkan diri. Saya bergegas ke kediaman Abam dan ya, dia sudah tidak bernafas," katanya.

Ahli kumpulan Bocey yang lain turut menitipkan rasa sedih dan terkejut mereka menerusi Instagram masing- masing.



Abam dan Nor Hidayah mendirikan rumah tangga pada 2017 dan dikurniakan seorang anak lelaki yang kini berusia lima bulan.

Semoga Allah cucuri rahmat ke atas roh Abam. Al Fatihah. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 32
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : Terlajak Yakin Lagu Sedap Dan Suara Merdu, Aliff Syukri Terkilan Tak Diangkat Ke AJL

Komen Terbaru

Quote reddots 12-2-2020 08:46 AM
ye paham korang rapat sgt, tp jgn lah sampai nak menyalahkan qada dan qadar.. klu sayang sgt, belajar untuk redha.

tp  td pagi ternampak kat fb org post pasal buat finah kat isteri arwah. kejam sangat tuduhan terhadap isteri arwah tu. moga sipenyebar fitnah diambil tindakan.

Lain-lain Komen

Quote Mulotkoyak 10-2-2020 11:30 AM
  
semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman.
   
     
  
   
   
   
        ..  
Quote bondeh 10-2-2020 11:32 AM
Quote Incanto 10-2-2020 11:34 AM
kat thread lagi satu kata nama betul arwah Syed Umar Mukhtar

kat sini lain plak

mana satu betul?
Quote rosasen 10-2-2020 11:41 AM
syed uthman bukan nama anak dia ke
Quote salmon-suki 10-2-2020 11:45 AM
Baru je tgk posting kwn..mmg unexpected sgt2..
Quote msdummy.2018 10-2-2020 11:48 AM
https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1189966
Quote msdummy.2018 10-2-2020 11:49 AM
https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1189966
Quote irapie 10-2-2020 11:51 AM
ajal dan maut semua kat tgn tuhan..salam takziah
Quote simatakucing 10-2-2020 11:52 AM
Salam takziah
Quote husna_amal 10-2-2020 12:57 PM
Salam takziah buat keluarga abam bocey. Sedih dengan pemergian arwah ini.
Quote gerbera.memopad 10-2-2020 01:20 PM
Mesti Fad ralat gila kan . Bukan dekat Jepun tu nak fly balik on the spot.
Quote RatuDunia94 10-2-2020 01:30 PM
gerbera.memopad replied at 10-2-2020 01:20 PM
Mesti Fad ralat gila kan . Bukan dekat Jepun tu nak fly balik on the spot.

Lg ralat kalau heols x sempat minta maaf kat abam dek membahan fizikal abam as lawak.
Quote damian_lee 10-2-2020 01:37 PM
Takziah

But sedikit annoying dengan pos nangis2 itu
Quote puanbintang 10-2-2020 02:31 PM
semoga rohnya dicucuri rahmat..salam takziah buat keluarga arwah
Quote RumiMenari 10-2-2020 02:39 PM
Kenapa pergi dulu... Mana janji kau..

Ye sedih tp hati2.. Jgn tersasar iman.. "Siapa" yg mereka psoalkan ni sebenarnya?
Quote haruslah 10-2-2020 02:44 PM
dr AJL smlm byk lagu sedey2
pagi ni pon mendung jer
sian si fad jauh pdhal bff dia kot
geng2 pelawak ni mmg nampak support each other
Quote mizz_fatyn 10-2-2020 03:10 PM
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

Salam takziah
Quote diss69 10-2-2020 03:59 PM
Salam takziah buat keluarga arwah.. Semua pon turut sedih..
Quote Afifi82 10-2-2020 04:46 PM
Alfatihah.. Takziah..

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092041s Gzip On
To Top