Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Ia Simbol Hati Yang Terluka" - Respons Aina Abdul Persembahan Berdarah Dikritik

10-2-2020 10:36 AM|Oleh: green_lantern | Komen: 150




Anugerah Juara Lagu ke-34 (AJL34) telah pun melabuhkan tirai malam tadi. Namun, banyak cerita tidak sedap didengari, antaranya persembahan Aina Abdul yang didakwa ala-ala membunuh diri dengan titisan darah mengalir keluar dari busana berkenaan. 

Lantaran itu, portal kesihatan Public Health Malaysia bersuara bahawa ia adalah konsep bunuh diri keterlaluan serta melanggar peraturan.


Foto: FB 

Portal tersebut juga menggesa pihak terbabit lebih peka dengan isu sensitif ini di masa akan datang. 


Foto: Twitter

Persembahan Aina itu sangat memukau, ramai yang memuji persembahannya hingga mendapat 'standing ovation' daripada audiens kerana kemampuannya menyanyi sangat luar biasa. 

Namun, ia mendapat pelbagai reaksi daripada warganet. Ada yang mengatakan ianya adalah konsep seni, jadi tiada apa yang mencurigakan. Manakala, ada segelintir yang lain bersetuju bahawa ianya seolah-olah pencetus kepada kesihatan mental.




Sehubungan dengan itu, pihak stesen TV3 sendiri telah menarik balik video Aina Abdul termasuk sebuah lagi persembahan Drama Band yang dikatakan memanaskan lagi situasi politik kerana mengaitkan ramai orang.


Aina sendiri dalam pengakuannya di laman Instagram menjelaskan bahawa konsep tersebut sebenarnya simbol kepada hati berdarah yang melambangkan kehancuran wanita selepas melukakan hati insan disayanginya. 

Bagaimanapun, Aina menerima semua kritikan itu dengan baik dan mengharapkan semuanya terhibur.




Pelbagai pendapat yang diutarakan. Mungkin untuk konsep televisyen yang ditonton berjuta orang, ianya tidak sesuai dipersembahkan.

Mungkin boleh ditambah baik dengan isu-isu yang tidak sensitif bak kata warganet, kenapa perlu melabelkan diri sendiri lemah hanya kerana seorang lelaki! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 150
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : "Kenapa Kau Pergi Dulu Bam.." - Sahabat Tak Dapat Tahan Sebak Pemergian Abam

Komen Terbaru

Quote rukia2 13-2-2020 06:41 PM
kisahkeaku replied at 11-2-2020 12:27 PM
mlm live tu x tgk.br dpt tgk kat twitter.
pada akak yg sihat mental,akak x suka sebab nmpk mcm pont ...

Tolong pesau kwn u org anyone yg u kenal yg ada possibility nk commit suicide, mkn panadol byk2 jarang boleh bawa kematian terus..sebaliknya,  itu akan rosakkan hati dan dia akan lebih terseksa sbb hidup tp ada organ failure..sebaik baiknya hargailah kehidupan

Lain-lain Komen

Quote friedfishsoup 10-2-2020 09:11 AM
Hodohnya outfit dia
Quote dubuk 10-2-2020 09:21 AM
bodoh                              
Quote sarah82 10-2-2020 09:27 AM
Skrg aku dah faham..
Quote gaara_X 10-2-2020 09:36 AM
semanjak dua menjak nie...banyak isu berkaitan yang mencuba benda yang bodoh....
Quote JibboTheCat 10-2-2020 09:55 AM
semalam tengok video ni kejap je kat fb. terus meremang rasa takut tngok. dah macam gula2 poc**g. terus cepat2 skroll.
Quote Boomibulat 10-2-2020 09:56 AM
JibboTheCat replied at 10-2-2020 09:55 AM
semalam tengok video ni kejap je kat fb. terus meremang rasa takut tngok. dah macam gula2 poc**g. te ...

Video tu dh xde kan..kat mana lg blh tgk..i x tgk AJL pun..
Quote JibboTheCat 10-2-2020 09:59 AM
Boomibulat replied at 10-2-2020 09:56 AM
Video tu dh xde kan..kat mana lg blh tgk..i x tgk AJL pun..

tengok semalam kt fb tv3
Quote tikusmontok 10-2-2020 10:11 AM
jijik   dah agak akan kena kecam
Quote djzara81 10-2-2020 10:13 AM
Dah kenapa aku tgk outfit dia mcm darah hidung lap kt tisu..
Quote prettyuglybabe 10-2-2020 10:16 AM
patutnya baju tak yah ropol-ropol..
straight jah..
baru nampak macam dah siap kapan..
Quote fazamania 10-2-2020 10:34 AM
Mentaliti rakyat malaysia belum sampai lagi ke tahap nak terima simbolik mcm ni.
Quote green_lantern 10-2-2020 10:36 AM





Anugerah Juara Lagu ke-34 (AJL34) telah pun melabuhkan tirai malam tadi. Namun, banyak cerita tidak sedap didengari, antaranya persembahan Aina Abdul yang didakwa ala-ala membunuh diri dengan titisan darah mengalir keluar dari busana berkenaan.


Lantaran itu, portal kesihatan Public Health Malaysia bersuara bahawa ia adalah konsep bunuh diri keterlaluan serta melanggar peraturan.




Foto: FB




Portal tersebut juga menggesa pihak terbabit lebih peka dengan isu sensitif ini di masa akan datang.




Foto: Twitter




Persembahan Aina itu sangat memukau, ramai yang memuji persembahannya hingga mendapat 'standing ovation' daripada audiens kerana kemampuannya menyanyi sangat luar biasa.



Namun, ia mendapat pelbagai reaksi daripada warganet. Ada yang mengatakan ianya adalah konsep seni, jadi tiada apa yang mencurigakan. Manakala, ada segelintir yang lain bersetuju bahawa ianya seolah-olah pencetus kepada kesihatan mental.












Sehubungan dengan itu, pihak stesen TV3 sendiri telah menarik balik video Aina Abdul termasuk sebuah lagi persembahan Drama Band yang dikatakan memanaskan lagi situasi politik kerana mengaitkan ramai orang.






Aina sendiri dalam pengakuannya di laman Instagram menjelaskan bahawa konsep tersebut sebenarnya simbol kepada hati berdarah yang melambangkan kehancuran wanita selepas melukakan hati insan disayanginya.



Bagaimanapun, Aina menerima semua kritikan itu dengan baik dan mengharapkan semuanya terhibur.





[ig]https://www.instagram.com/p/B8WU7uQHlYO[/ig]


[ig]https://www.instagram.com/p/B8WpGRNH6Sm[/ig]



Pelbagai pendapat yang diutarakan. Mungkin untuk konsep televisyen yang ditonton berjuta orang, ianya tidak sesuai dipersembahkan.



Mungkin boleh ditambah baik dengan isu-isu yang tidak sensitif bak kata warganet, kenapa perlu melabelkan diri sendiri lemah hanya kerana seorang lelaki! - CARI


Quote RatuDunia94 10-2-2020 10:41 AM
Some people cepat sgt triggered. Siap ckp tikam diri sendiri.. celah mana sheols tikam diri atas pentas tu..
Quote unguaurora 10-2-2020 10:44 AM
Baju gumpalan cadar hotel
Quote Kurex 10-2-2020 10:45 AM
inspire dari ais krem mekdi kot...
Quote cloud_jade 10-2-2020 10:48 AM
terluka darah tak over mengalir mcm tu. ni macam penanggal je ai tgk. geli yekkk.
Quote BicaraHatiku 10-2-2020 10:49 AM
Edited by BicaraHatiku at 10-2-2020 10:51 AM

Yang ni memang iols geli dengan darah meleleh lekat di baju eee... x enjoy langsung teros naik disgusted gitew  
Quote applemy 10-2-2020 10:51 AM
Ok la tu. Dia dapat inspirasi dari Lady Gaga VMA dan juga Madonna Gang Bang MDNA Tour.

Tapi dik, kalau ko nak perform benda taboo & artistik kat Msia, kena hati2 sebab audience org kita sensitif, sempit & takut pada evolusi.. hiks
Quote ReginaGeorge 10-2-2020 10:52 AM
Kurex replied at 10-2-2020 02:45 AM
inspire dari ais krem mekdi kot...

Kau janganlah mcm ni.. McD tu sedappp

Lihat semua komen(150)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096901s Gzip On
To Top