Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Persembahan Drama Band Penuh Maksud Tersirat, Tuju Kepada Siapa Tu?

10-2-2020 12:03 PM| Komen: 28

Anugerah Juara Lagu yang ke-34 baru sahaja melabuhkan tirai dan Naim Daniel diumumkan sebagai juara keseluruhan dengan lagu Sumpah yang dibawanya. AJL34 juga melihatkan Hafiz Suip yang berjaya merangkul dua anugerah iaitu Anugerah Persembahan Terbaik dan Anugerah Vokal Terbaik.

Selain daripada keseronokan menonton persembahan para peserta, Drama Band berjaya mengejutkan peminat apabila persembahan yang dibawa oleh mereka boleh dikatakan sangat berani dan gila. Jika anda tahu akan isu Drama Band sebelum ini, lagu Drama mendapat kecaman peminat kerana dikatakan mengutuk rakan artis yang lain.

Untuk persembahan AJL kali ini, siapa sangka Drama Band akan terus membawa agenda lagu Drama mereka itu? Jika anda tonton persembahan mereka semalam, anda akan perasan terdapat lima maksud tersirat daripada persembahan mereka.

1. Isu Haqiem Rusli


2. Isu Dewi Remaja 


3. Isu Dai Farhan


4. Isu PU Abu


5. Isu DS Najib dan Rosmah



Kebiasannya, selebriti akan menjaga batas mereka apabila berada di khalayak ramai untuk menjaga kredebiliti mereka. Lain pula buat Drama Band yang begitu berani mengulas isu semasa dalam persembahan mereka di pentas AJL34. 

Apa-apa pun, persembahan Drama Band memang terbaik dan kreatif! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 28
Komen

Previous : Fynn Jamal Sekali Lagi Buat Hal, Kali Ni Jawab Kasar Pada DM Remaja Bermasalah

Next       : "Minta Gambar Nak Buat Tribute Tapi..." - Nourul Depp Sentap Tak Dijemput Ke AJL

Komen Terbaru

Quote ekselen 13-2-2020 04:23 AM
xijasmine95 replied at 11-2-2020 08:41 PM
To Drama Band,

Please learn from ur mistake & also be considerate to others. Dikqieqie tu x de pu ...

Kan?nk perhatian punya psl sanggup malukan org lain..memasing dah tahap level bapak2 org tp otak cam bdk tadika... Dok nk nganjeng2kan org..oklah kalo xsuka pun xperlu lah nk mengaibkan org tu...biar Tuhan je yg balas...skang dah termalu sendiri bila kena troll balik... Lenkali buat persembahan yg bijak tanpa perlu aibkan org...mcm lah bagus sgt nganjengkan org mcm tu...

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 10-2-2020 12:41 PM
Trying so hard nk menyindir hujung2 sendiri nampak bodoh.. dh boleh berkubur kot drama band ni.. xde originaliti.
Quote tipah89 10-2-2020 01:00 PM
kalau part najib tu dia tuka ke sajat pakai telkong mesti best.
Quote kiah_mai_pulak 10-2-2020 01:04 PM
bodo nya. smpai ke pentas ajl ko ngnjingkan haqiem n haneesya tu ya?
Quote Madel 10-2-2020 01:05 PM
Drama Band kalau depa tak masuk kan watak Rosmah n Najib ada kemungkinan leh menang Persembahan Terbaik.
Tapi memandangkan Najib tu mantan PM, seorg tokoh negara mmg akan jadi isu besar
Watak2 yg lain tu picisan sajok..mmg jadi makian acik2 forum.
Quote September14 10-2-2020 01:08 PM
Ada lg benang drama band ni... kan sama je dgn benang lagi 1 tu
Quote violetungu 10-2-2020 01:34 PM
Laaa yg kes 1 tu haqiem rusli ke??mati2 ingat kes alif aziz.
Quote LostStar 10-2-2020 01:38 PM
tipah89 replied at 10-2-2020 01:00 PM
kalau part najib tu dia tuka ke sajat pakai telkong mesti best.

khenn.. kalau buat Sajat bergentayangan bersama telekung sambil berselfie kan best.. sah lagi ramai org sorakkkk...
Quote amal12bh 10-2-2020 01:57 PM
xde apa yg tersirat..semua jelas n terbentang depan mata..apo?..
Quote husna_amal 10-2-2020 02:18 PM
lagu drama ni best tapi terlalu berlebih-lebihan masa buat persembahan tu. Konsep dia agak tak bersesuaian dengan budaya kita. Budak2 tengok pun takut dengan imej diorang ni. Harap lepas ni tv3 atau semua stesen tv di beri peraturan atau piawaian yang sepatutnya.
Quote puanbintang 10-2-2020 02:29 PM
suka lagu2 drama band dia..espeacially yang lagu tajuk cerita dia, suara epul pun not bad rasanya..tapi tulah, berani sungguh dengan idea macam tu
Quote haruslah 10-2-2020 03:46 PM
try hard sgt
dlm vc pon dah troll, live AJL pon nak troll so kurang menjadi
tp xpe, boleh mintak maaf bgtau xde kaitan
atau boleh cakap "sape makan cili dia terasa pedas"
ni isu mmg pin point terus, bukan sape makan cili bagai

band dah otai, lagu2 dulu pon pemes xperlu drama cam ni
Quote belacan_gurl 10-2-2020 04:27 PM
Tapi kenapaaaa aku suka persembahan mereka....biarlah sindir pedas...baru padan muka yang disindir paling best bab paaaan dan abuuuuuu
Quote atiqah_bea 10-2-2020 06:50 PM
Patutnya sindir org lain pulak. Haqiem dgn haneesya tu dh sindir dlm mv dia. Pu abu dgn dai farhan tu dah ok.
Quote hudalarva 10-2-2020 07:16 PM
Drama band tu sendiri yg drama... sesuai sgt lah nama tu chuols
Quote dudaberhias 10-2-2020 07:20 PM
Persembahan murahan dan terhina di abad ini. Rasa geli geleman iols tengok dari first sampai habis...memang tak henti cringe dan menggelupur atas sofa terklepek2 sambil tengok persembahan murahan band ni. Macam kena samak TV walaupun tak terkena najis mughallazah. Tapi persembahan tu adalah se level dengan najis itu jadi nak tak nak kena juga sertu TV pakai air tanah liat.
Quote pearl.silver 10-2-2020 07:38 PM
Xtau lak banyak isu nye. Yg iols tau serabut mende ramai2 atas stage tu.
Pastu nape tetiba kuar waras jibby n rossy kat hujung lagu..
Tak berapa konsentret masa diorg perform. Sbb seram tgk vokalis. Klu dia x pakai mata jojol tu, kurang sket seram.
Quote chanthik 10-2-2020 07:54 PM
I rasa sangat rengsa dengan visual performance Drama BandApa bongok la si Aepol tu pakai macamtu , I tengok lepastu tutup tv terus.Geli tau tak ?
Lepastu acah-acah good nak sindir orang..Si Haneesya and Haqiem tu I rasa dah minta maaf dah , yang kau beria sangat nak diss diorang tu dah kenapa ??
Apapun Dai Farhan tu I okay...lagi best kalau dia diss Sajat and Aliff Syukri sekali
Yang Najib and Rosmah tu pun pada I tak perlu pun buat,ni AJL kot ?? Disiarkan di national televisyen ? Langsung takde sensetivti
Apapun hal diorang ni I tak salahkan production , sebab I rasa pihak production pun tak sangka diorang buat gini
Drama Band ni menghancurkan peluang sendiri untuk placing di AJL , lantak kaulah

Quote nooriesz 10-2-2020 08:13 PM
iols suke je performance diorg.. tp part last tu perit skit la..

memula xrse pun tu najib n rosmah.. sampai la terkeluar  ayt  'can i advise you something?'... bersorakkk teros audience
Quote Kuasaberganda 10-2-2020 10:19 PM
aku suka cara sarcastic drama band. penuh drama. mantap. face painting mantop

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085061s Gzip On
To Top