Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Minum Yogurt? Begini Rupanya Gaya Hidup Sihat Cara Hanis Zalikha

8-2-2020 10:31 AM|Oleh: natrahn | Komen: 138

Tahun 2020 masih belum ada kereta terbang seperti dalam cerita Back To The Future. Masih belum ada hoverboard yang boleh meluncur tanpa menggunakan tayar. Mungkin semuanya masih mustahil untuk diadakan.

Tapi, apa yang tak mustahil pada tahun 2020 ini adalah untuk kita berubah menjadi lebih baik pada tahun sebelumnya. Kalau azam tahun 2020 ini adalah untuk kurus, mungkin anda boleh cuba tip yang dikongsikan blogger, usahawan, pelakon dan pengacara, Hanis Zalikha.


Kredit Foto - Instagram Hanis Zalikha

Melalui Instagramnya, Hanis berkongsi tip gaya hidup sihatnya.



Hanis berkata beliau hanya makan roti jenis gandum penuh sahaja yang kurang gula, tetapi tinggi serat makanan. Roti ini membuatkan seseorang berasa kenyang selepas memakannya.


Kredit Foto: Google - Roti Jenis Gandum Penuh

Biasanya, orang akan mengunyah kerepek atau keropok, tapi lain pula bagi Hanis yang memilih buah-buahan sebagai kudapan.

Bukan sahaja baik untuk kesihatan, malah kecantikan kulit wajah juga terjamin dengan mengamalkan buah-buahan yang mengandungi banyak nutrien.


Kredit Foto - Free Malaysia Today

Hanis masih minum air manis dan memilih minuman yogurt Nestle Lactel Bliss kerana ia mengandungi jus buah-buahan sebenar dan rendah lemak. 

Rasa manis dari ekstrak buah-buahan sebenar yang sedap dan lemak berkrim membuatkan anda rasa kenyang setiap kali meminumnya. Namun, air putih juga perlu diminum secukupnya sekurang-kurangnya lapan gelas sehari.


Foto - http://www.pamper.my

Pada akhir video, Hanis menjelaskan untuk mencapai sesuatu kejayaan besar, perlulah bermula dengan perubahan kecil dahulu . 

Jom kurus!


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
3
0
0
Komen: 138
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : "Saya Nak Jumpa Allah Je, Kenapa Hukum Saya Macam Ni Sekali?" - Sajat Minta Maaf

Komen Terbaru

Quote polkadott 15-2-2020 08:41 PM
Kejap sapu minyak.. kejap kena minum yogurt. Tak paham perangai retis sorang ni

Lain-lain Komen

Quote kibodwatriuh 8-2-2020 10:38 AM
Waaaah lagi satu benang sampah di BODGOS!
Quote slyfynx 8-2-2020 10:50 AM
So?
Sampah gile benang
Quote atiqah_bea 8-2-2020 10:51 AM
Keknis tu nak iklankan yogurt tu je tu. Sampai boleh buat thread ni dah kenapaaaa
Quote bedahmenjuyah 8-2-2020 11:01 AM
Ada je gula added la dlm yogurt drink tu. Mengintai peluang jd duta ke
Quote rukia2 8-2-2020 11:06 AM
Eeehhhh???  Bukan dia amalkan minyak apetah yg calit2 boleh rasa kenyang &kurangkan selera makan,  lantas menjadikan beliau kurus?
Quote helicornia 8-2-2020 11:09 AM
manis nak mampus bliss ni apa yg sihatnye
Quote dudaberhias 8-2-2020 11:12 AM
who caresssss
mak retisss amalkan benda sama ke???
Quote kaseh80 8-2-2020 11:12 AM
Next
Boooring
Quote dudaberhias 8-2-2020 11:14 AM
habis tu tang mana nya dia melahap toujours advanced dia tu???

see dia pun amalkan pemakanan sihat dan tak makan produk OEM sendiri
Quote neez_cookies 8-2-2020 11:14 AM
Manis ok Bliss tu.
Quote Xim 8-2-2020 11:35 AM
Laaa duta rupenye...ingtkn btol amalkan...kalau ikutkn mmg manis bliss ni...sedap mmg sedap...tapi selalu sgt minum potong kaki gak
Quote sok_suci 8-2-2020 11:37 AM
Lemau selemau lemaunyeee
Quote Lailerthee 8-2-2020 11:38 AM
Takde sape bukak benanh baju renang keluaran dia ni ke? Baju renang dah macam baju raya design nya
Quote adawiyah_hakim 8-2-2020 11:54 AM
bilanya dia ni gemok? dia mmg kurus dr dulu kan? sana sini share tips
Quote Kangkung1M 8-2-2020 12:13 PM
Edited by Kangkung1M at 8-2-2020 12:29 AM
Lailerthee replied at 7-2-2020 11:38 PM
Takde sape bukak benanh baju renang keluaran dia ni ke? Baju renang dah macam baju raya design nya

Baju renang rekaan Hanis ni dwifungsi, sebagai dress & pakaian renang. Lagipon dah dekat nak raya kan, cantik gak kalau pi jejalan pakai baju beropol ropol cam ni.

191.png

Masa jejalan raya tu kalau kome jumpa lopak, longkang or tali air, kome leh terus terjun...dah takyah sesusah nak salin baju renang. Kreatif Hanis ni, kan? Kan??

191a.png
Quote BicaraHatiku 8-2-2020 12:15 PM
kenapa minuman di msia manis2?
glukose banyak sihat kepala bana pemende?
Quote gummiebear 8-2-2020 12:42 PM
Mengantuk mengantuk

Masuk tered ni terus menguap iols
Quote kikikiko 8-2-2020 12:44 PM
Keknis bukak benang ni ke
Quote dua_chzy 8-2-2020 12:44 PM
Gi mati la ngkau. Dah memang jenis badan kurus kering susah nak gemok, lagi nak propah macam2.

Lihat semua komen(138)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109432s Gzip On
To Top