Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Cukup! Dia Tak Hormat Agama, Buat Apa Hari-hari Keluar Cerita?" - Adam Corrie

8-2-2020 10:03 AM|Oleh: natrahn | Komen: 37

Kredit foto: Instagram Adam Corrie Lee

Pelakon Adam Corrie Adam atau nama penuhnya Adam Corrie Lee Abdullah menyeru orang ramai agar berhenti daripada terus memberikan perhatian kepada mana-mana individu yang tidak menghormati agama.

"Hari-hari cerita pasal dia. Cukup!!! Hentikan beri perhatian kepada sesiapa sahaja yang sengaja cetuskan kemarahan, tak menghormati agama dan sebagainya. 

"Jelas dia memang suka akan perhatian. Kecaman baginya adalah perhatian. Hentikan update posting gambar-gambar dan nama dia setiap hari,"  tulisnya di ruang kapsyen.



Biarpun tidak menyebut secara langsung nama mana-mana individu, orang ramai percaya entri tersebut ditujukan kepada usahawan kosmetik yang mencetus kontroversi apabila berkeras untuk 'menjadi wanita' ketika mengerjakan umrah.



Perkongsian Adam itu kemudian menerima pelbagai respons dari netizen yang bersetuju dengannya.



Kredit foto:  Instagram Adam Corrie Lee

Betul lah kata Adam tu. Selagi kita asyik berkongsi, secara tak langsung kita beri perhatian dan dalam masa yang sama kita pun mencatit dosa tanpa sedar pula. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 37
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : Minum Yogurt? Begini Rupanya Gaya Hidup Sihat Cara Hanis Zalikha

Komen Terbaru

Quote Mr_fried 21-2-2020 11:53 PM
Bagi perhatian dan support adam corrie ni lagi bagus dari kita dok layan si sajat tu kan kan..
Rasa ak dia tuju sajat la tu

Lain-lain Komen

Quote dudaberhias 8-2-2020 10:19 AM
memang betul pun apa adam corrie ni kata... macam kes budak jawab isu studi dekat mekdi dulu tu... rupanya memang jenis suka tarik perhatian...

kalau uolss tak layan senyap lah dia... macam diva AA
Quote EvieWanKenobi 8-2-2020 10:43 AM
betul tapi pondan2 ni macam tak paham bahasa..
Quote beatgirlX 8-2-2020 10:57 AM
Susah nak menang kalau berlawan ckp dgn org bodoh...yg ada je jawapan nak menang walaupun dah terang2 salah..belum lg dapat balasan.. semoga beliau diberikan hidayah..kita doakan yg baik2 mudah2an ada cahaya utk kembali ke pangkal jalan...
Quote 234126 8-2-2020 11:11 AM
Padu. Pondan2 akan reti bahasa bila takda lagi perhatian orang kat dia. Mcm bunga kering layu gitu mereput sorang.
Quote sarah82 8-2-2020 11:56 AM
Dari bagi perhatian kat depa.. Baik aku main game zombie.. Ada manfaat gak
Quote BuBuComey 8-2-2020 12:00 PM
Betul tu, bagi silent treatment kat sajat ni, boikot bisnes dia. Baca pendedahan psl apa yg dia aniaya sepupu dia tu, jahat betul!
Quote adelea 8-2-2020 12:07 PM
buat je satu thread sajat p mekah
pastu tepek la semua berita dlm tu

nak tanya la
pagi tadi ada berita bernama
kata sajad ni masih di mekah
depa tgh cari dia
dia x balik lagi
tapi harian metro kata dah balik semlm 5 pagi
ada sapa2 boleh sahkan ker


klu dah balik toklip mesti ada jumpa dia and post kan ?
Quote dubuk 8-2-2020 03:10 PM
sajat gay pakai bikini sajat gay pakai bikini sajat gay pakai bikini
Quote CikB 8-2-2020 04:32 PM
BuBuComey replied at 8-2-2020 04:00 AM
Betul tu, bagi silent treatment kat sajat ni, boikot bisnes dia. Baca pendedahan psl apa yg dia ania ...

dah baca pendedahan psl dia aniaya sepuput dia tu...patut lah hari tu sajat meroyan sakan
Quote buapakperut 8-2-2020 04:33 PM
ntah, lalu lalang kat fb iols, yang dok share dok kecam tu org kampung2 lak tu. suka dorang
Quote bungarose 8-2-2020 05:04 PM
Golongan2 yang kaya dunia tapi tak pernah raser cukup macam alif, wife dan family banyak sokong golongan pondan cengginih. Syurga dunia terlalu indah bagi deyols sebab tu deyols support sajat yang menentang hukum Allah. Cer tengok saper yang tarik sajat dan promote sajat walaupun tawu siapa sajat. Aku betul2 harap golongan2 yang bersekongkol menghalalkan aper yang sajat buat di dapat juger share deyols.
Quote wolfheart 8-2-2020 06:04 PM
Jgn sebut lagi nama dia. Jgn buat dia terus popular. Marketing dia je semua ni.
Quote addved 8-2-2020 07:43 PM
Setuju sangat
Quote natrahn 8-2-2020 08:23 PM
sarah82 replied at 8-2-2020 11:56 AM
Dari bagi perhatian kat depa.. Baik aku main game zombie.. Ada manfaat gak

@sarah82 plants vs zombie ka?
Quote sarah82 8-2-2020 08:40 PM
natrahn replied at 8-2-2020 08:23 PM
@sarah82 plants vs zombie ka?

Hahaha.. Yg tu sampai sengaja bagi kalah.. Skrg dok layan Delivery From The Pain
Quote biozipstar 8-2-2020 08:45 PM
setuju sgt sebenarnya. tapi masalahnya cite negara banyak pasal benda ni... menutup cerita2 lain.
Quote nadie90 8-2-2020 09:23 PM
Komen yang bernas dr seorang Mualaf...comel anak dia
Quote Xim 8-2-2020 09:33 PM
adelea replied at 8-2-2020 12:07 PM
buat je satu thread sajat p mekah
pastu tepek la semua berita dlm tu


Ade kat ig alif dah...4hrs ago....
Quote munchkin 8-2-2020 10:05 PM
Awal dah ckp adam corrie dah cakap. Kalau masih nak tengok nak komen nak click ig dia sah sah lah korang masih nak bagi sokongan pada dia. Ignore je mcm ignore jering tu sebagai contoh.

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094790s Gzip On
To Top