Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Semoga Kehidupanmu Beri Manfaat Kepada Orang Lain" - PU Abu Kongsi Foto Anak Kedua

8-2-2020 10:13 AM|Oleh: top5complete | Komen: 27

Pencetus Ummah (PU) Abu atau nama sebenarnya Mohd Abu Sufyan Mokhtar Rozaidi berkongsikan foto anak keduanya bersama isteri, Hana Azraa. Menurut PU Abu, bayi tersebut selamat dilahirkan jam 6:59 pagi sabtu.


Foto: Instagram PU Abu

PU Abu juga berharap anaknya itu, Muhammad Uwais Al-Mateen akan menjadi anak soleh dan memberi sumbangan kepada agama Islam di masa hadapan.

"Syukur pada Allah! Tanggal 1 Febuari 2020 pukul 6:59 pagi, lahirlah putera keduaku dengan berat 3.12kg.

"Moga menjadi anak yang soleh, kehidupanmu memberikan manfaat kepada orang yang lain dan paling penting dirimu mampu memberikan sumbangan kepada Islam," tulisnya.


Foto: Instagram PU Abu

Foto: Instagram PU Abu



"Terima kasih @hanaazraa kerana kuat untuk melahirkan anak kita. Moga Allah membalas segala keperitan yang dirasai dengan syurga firdaus." tulisnya di IG.


Foto: Instagram PU Abu

Pada tahun lalu, Abu mendedahkan dia dan Hana sudah berkahwin di Malaysia, bukan di Thailand seperti didakwa netizen. Dia juga pernah berkahwin dengan Ain Afini Latif, namun bercerai ketika isteri pertamanya itu tengah sarat mengandung.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 27
Komen

Previous : "Nak Tunggu Berubah, Tak Pergilah Jawabnya" PA Sajat Dedah Dah Bayar Dam, Kaunseling Di Tanah Suci

Next       : "Nak Masak Ke, Sambung Kejap Lagi?" - Kak Lina Malu Dicium Suami Depan Kamera

Komen Terbaru

Quote husna_amal 10-2-2020 10:01 AM
hubungan dengan isteri sekarang ni dah baik ke abu....

Lain-lain Komen

Quote Kurex 8-2-2020 10:16 AM
vutoooooo!!!!!!
Quote sarahmirza 8-2-2020 10:29 AM
Bagus la dia doakan sebegitu kat anaknya...
Mungkin dia dah sedar kehidupan dia ada menganiaya manusia lain, tidak bg manfaat sebagusnya...
Quote naina 8-2-2020 10:30 AM
Yg sulung anaknya umur brapa? Mcm dh besar plak tgk gambar atas.
Quote virgo19 8-2-2020 10:34 AM
hai dah berbaik ke, ari tu kenmain lagi si hanat tu nak reveal la, apa la..
Quote beatgirlX 8-2-2020 10:58 AM
Dah berbaik la tu...haishhh
Anak tu x bersalah..mak paknyaaa yg..hmmmm
Quote Anne.W 8-2-2020 11:07 AM
Tu la.
Dah 7hari dah..xde pon nak reveal pape..

Wayang lebih la hanat ni...
Quote yonq 8-2-2020 11:10 AM
Anne.W replied at 8-2-2020 11:07 AM
Tu la.
Dah 7hari dah..xde pon nak reveal pape..


sejenis ketagihan dikeji barangkali... kalau lama tak makan kejian boleh gigil2 badan dibuatnya
Quote abadi84 8-2-2020 11:30 AM
Dah dia kte nak, reveal after he released

'his statement behalf him'

So statement behalf him tu tak do..
Dia pun released kan sajolah anak dlm perut behalf him itu
Tahniah berhasil menuai hasil drpd pnyondolan
Quote BuBuComey 8-2-2020 11:56 AM
Edited by BuBuComey at 8-2-2020 11:57 AM

Panjangnya nama anak. Dulu masa si ain tu bg nama anak adam aysar ko perli ckp nama anak panjang. Ni pehal mcm lagi panjang dari si aysar tuh?
Quote BuBuComey 8-2-2020 11:57 AM
naina replied at 8-2-2020 10:30 AM
Yg sulung anaknya umur brapa? Mcm dh besar plak tgk gambar atas.

Tu anak sedara sheols kalau tak silap
Quote L_Z 8-2-2020 12:23 PM
.. Ehhh bila nak cerai depa ni ekk...X sabaq cheq nak ucap takziah kat Hana :
Quote Anne.W 8-2-2020 12:28 PM
yonq replied at 8-2-2020 11:10 AM
sejenis ketagihan dikeji barangkali... kalau lama tak makan kejian boleh gigil2 badan dibuatnya

Yelaa..perasan gk ketagihan anat ni dari masa mula2 kawen
Quote fuyupoktek 8-2-2020 12:29 PM
Tgn dia kenaapa kene kelar
Quote misslinkpk85 8-2-2020 12:31 PM
ehhh panjangnya nama. bole plk?
Quote misslinkpk85 8-2-2020 12:35 PM
wahai pu abu. mana lg panjang nama

Screenshot_20200208_123323.jpg
Quote CiliPadiSedap 8-2-2020 12:41 PM
sembang kari je cakap sajat kena tahan. walhal aman2 je beribadah.
Quote ReginaGeorge 8-2-2020 03:05 PM
Moga soleh, jangan jd macam pak kau tu. Konek gatal..
Quote vee_zara 8-2-2020 03:41 PM
Penabur benih merata
Quote epal21 8-2-2020 04:15 PM
naina replied at 8-2-2020 02:30 AM
Yg sulung anaknya umur brapa? Mcm dh besar plak tgk gambar atas.

Yg sulung tu anak bini dia. Bini dia tu janda sebelum mencaras pu abu.

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.108677s Gzip On
To Top