Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Nak Tunggu Berubah, Tak Pergilah Jawabnya" PA Sajat Dedah Dah Bayar Dam, Kaunseling Di Tanah Suci

7-2-2020 03:10 PM|intan| Komen: 153

Menurut laporan Harian Metro, Sajat dikhabarkan telah pulang ke tanah air, sehari lebih awal dan telah tiba di Malaysia kira-kira jam 5 pagi tadi.

Meskipun menerima banyak kritikan daripada netizen, Sajat mula menukar privasi Instagram miliknya kepada umum dan telah memuat naik gambarnya ketika di tanah suci. Namun begitu, ruangan komen tidak pula dibuka. Mungkin tidak bersedia dikecam oleh netizen kot?


Kawan dan juga merangkap PA kepada Sajat yang mesra disapa sebagai Mokkay telah mengeluarkan statement di Instagram miliknya malam tadi. Menurutnya, dia bangga menjadi tetamu Allah dan telah mengambil peluang tersebut meskipun dirinya belum sempurna.

Kredit foto: Carian Google



Tambahnya lagi, segala urusan mereka telah dipermudahkan sepanjang berada di sana dan turut mendoakan orang lain akan mendapat peluang yang sama sepertinya.

Namun begitu, netizen tetap dan masih galak mengecam tindakan mereka yang memilih untuk berpakaian seperti wanita sepanjang di tanah suci.


"Sedarlah sikit ko tu jantan"

Terdapat netizen yang bertindak memaki hamun dan menegur Sajat dan rakan-rakan dengan mengatakan bahawa umrah mereka tidak sah kerana memakai pakaian berjahit.


Mokkay kemudian membalas hujah netizen dengan memberi penjelasan bahawa mereka telah membayar dam dan telah diberi kaunseling.


Namun,tiada pula penjelasan secara terperinci mengenai perkara ini daripada pihak Sajat mahupun Mokkay. Netizen pasti tak sabar menunggu penjelasan sebenar daripada pihak mereka. Dah tak larat kecam ni Sajat! - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 153
Komen

Previous : "See My Level. P*****k," Gaya Cik B Meniru Azwan Ali Trending Di Twitter

Next       : "Semoga Kehidupanmu Beri Manfaat Kepada Orang Lain" - PU Abu Kongsi Foto Anak Kedua

Komen Terbaru

Quote mizzmimi 11-2-2020 09:30 AM
Pegi tanah haram nak berumrah ke ape. More to nak test Allah bagi bala ke tak kat? Kalau jadi pape, maknanya Allah murka? Kalau tak, go on je buat benda mungkar, promo benda salah?

Ni lah bala bodoh. Harap sajat tak kena bala lain dan sempat taubat sementara ada kesempatan ni. And nauzubillah mintak jauhkan bala disebabkan dia & orang2 yang sokong dia ne.

Lain-lain Komen

Quote Ina8895 7-2-2020 03:13 PM
Buduh bangang bahlol
Quote tokchik 7-2-2020 03:22 PM
Yng pungbpang pungbpang hari termasuk pak menteri.. Apa respond sekarang.
Sajat dah balik
Tk kn tk berkutik dah
Quote mizruncing 7-2-2020 03:23 PM
setakat bayar dam n kena kaundeling bukan lut pn dorang ni. bebal kebal
Quote tokchik 7-2-2020 03:25 PM
Muka mcm sapie sapudin tu
Keliru kejap tok
Quote miszclassique 7-2-2020 03:27 PM
Contoh manusia yang rasa semua benda boleh dibeli pakai duit...sampaikan ibadah pun semudah tu dia jawab
Semoga diberi hidayah satu hari nanti..Aminnnn
Quote RumiMenari 7-2-2020 03:32 PM
Dia ingat dah bayar Dham tu malaikat Atid akan submit settlement statememt utk padam dosa gaknya..
Quote malutapimahu 7-2-2020 03:34 PM
bang jat dah x private IG ha, nak start business balik la tu.
Ku harap netizen2 jangan la beli product dia baik emas baik bengkung apa saja la product dia.
Bila kaya lagi lupa diri lagi besar jubo lagi teruk perangai  
Quote nazzse 7-2-2020 03:37 PM
selama ni tak mengaku jantan, mcm2 cara buat taknak ngaku punya pasal...gi mekah kejap je Allah tunjuk kuasa Dia..terus diam pondan-pondan tak sedar diri perasan cantik mcm perempuan..
Ada baik jgk la theyols g mekah tu, Allah nak tunjuk sapa lagi berkuasa
Quote bungarose 7-2-2020 03:40 PM
Bangsat sangat peel
Bayar dam bila tak sengaja langgar pantang larang
Ini ko memang niat pakai pakaian wanita
Ceroboh kawasan solat wanita
Bergaul dan campur dalam jemaah wanita
Aper bala ler makpak ko lahirkan ko??
Justify kejahatan dan tahap biadap ko dengan Allah dan muslims lain dengan hanya bayar dam. Ko ingat orang heran peduli ker dengan duit ko
Quote NotYou 7-2-2020 03:41 PM
Sorry eh...banggang lah dia ni ..dia ingat senang2 ke  bayar dam/fidyah kira settle ke umrah dia....mula2 nak pergi niat dah memang nak langgar pantang larang dgn sengaja kan....ingat duit blh settle smua ke...kau go kaunselling pun tak.pakai kat otak buat pe...suka suki buat hukum sendiri...bahaya pemikiran dan pemahaman dia ni
Quote fish 7-2-2020 03:45 PM
kalau nak jd pondan pun jgn la sampai ubah sana sini
bygkan dah operate mcm2 dah lebih dr perempuan
baru diorg sedar kot susah rupanya nak pakai pakaian tak bejahit nak cover mcm2
Quote potsshine 7-2-2020 03:45 PM
Hopefully dpt jadi Tetamu Haji..berubah jd lelaki ye...lau tak berubah gak...tak tahu la nk ckp pengurusan Haji Malaysia mcm ne...aku pandang depan je skrg ni...
umrah pon boleh dibuat main...Haji tak tahu la...Rukun Islam tu..
Quote Nham22 7-2-2020 03:53 PM
Sanggup kene bayar dam dari potong pendek rambot... Pakai lelaki... Ubah kaler rambot.. Semula bagai... So g sana sebab nak jd tetamu Allah saja..itu ja niat? Pelik betol... Nak jd tetamu Allah tapi tak sanggop tinggalkan keadaan lama... Umrah vacation jelah ni...
Quote husna_amal 7-2-2020 04:05 PM
Berlagak pula pondan2 ni. Pihak kerajaan Arab Saudi takde ambil tindakan ke kat bang jad ni. Adakah dia ni dilindungi oleh pihak tertentu. So lepas ni pondan2 boleh tunaikan umrah dengan syarat kena dam dan kaunseling. Takkan tu je.
Quote biozipstar 7-2-2020 04:08 PM
nak berubah, perlu dipaksa berubah..
Quote husna_amal 7-2-2020 04:11 PM
Nham22 replied at 7-2-2020 03:53 PM
Sanggup kene bayar dam dari potong pendek rambot... Pakai lelaki... Ubah kaler rambot.. Semula bagai ...

Mungkin lebih pada show of yang kononya diorang pondan pun dapat buat umrah. Puas jalan2 ambil gambar sakan posing sana sini nanti dapat tunjuk kat followers dah pernah sampai kat sana, lepastu berharap dapat jadi permpuan ori bila berdoa kat sana.
Quote Atata 7-2-2020 04:52 PM
Nampak sajat ni mmg kepala batu level 999. Punya la sombong nak mati walaupun seluruh malaysia marahkn dia, dia boleh selamba lg upload gmbr2 bjubah ppuan dia kat mekah. Mmg kepala batu sengja nak tunjuk dia x peduli pun.
Quote eLiaD 7-2-2020 04:58 PM
Edited by eLiaD at 7-2-2020 04:59 PM

tek cha ker so faham la nape dia elak pkai kain ihram kang x memasal mata pak ereb n jemaah len terjojol tgk bang jad berihram kahkahkah
Quote Cassieopeia 7-2-2020 04:59 PM
takut lepas ni ramai yg mengikut buat umrah pakai mcm perempuan je... kalau dia nk pakai mcm tu bolehla bayar dam tp aurat dan hak perempuan kat sane tu mcm mane dia nk jwb? kalau dia solat kat tempat open lainla

Lihat semua komen(153)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.118102s Gzip On
To Top