Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Kau Patut Repair Muka" Dikritik Netizen, Aina Abdul Takut Nak Baca Komen

7-2-2020 10:16 AM|intan| Komen: 107

Penyanyi yang semakin meningkat naik, Aina Abdul mengakui sedikit terkesan dengan beberapa komen yang dilemparkan netizen terhadap imej dan gaya fesyennya.

Namun bagi pelantun lagu 'Sumpah' ini, dia tidak mudah melenting mengenai isu tersebut dan menganggap ianya salah satu cabaran dalam mengharungi bidang hiburan.
Kredit foto: Carian Google
Ketika ditemui Media Hiburan, Aina mengatakan bahawa dirinya merupakan seorang pendatang baru dalam industri seni, banyak belajar perkara baru (fesyen) yang pelik-pelik dan suka untuk mencuba tapi perkara itu membuatkan ramai yang mengecam dirinya.

"Walaupun ada yang kutuk dan kecam, saya perlu publisiti sebegitu. Saya tak rasa 'down' yang melampau kerana saya yang pilih untuk berpakaian macam itu," ujarnya lagi.


Aina Abdul atau nama penuhnya Nurul Aina Abdul Ghani telah menganggap setiap komen yang dilemparkan netizen sebagai penguat semangatnya.

"Kalau saya pakai pelik, jika dilihat dari sudut positif, orang mencari siapa saya. Saya mahu beri kelainan dalam imej dan sekurang-kurangnya orang bercakap mengenai kewujudan saya," katanya jujur.

Pernah juga menerima kritikan dan komen melampau dan pedas, Aina mengakui agak takut dan enggan membaca komen. Malah dia juga enggan balas komen yang mengkritik mengenai penampilannya.

Kredit foto: Carian Google
"Ada komen yang buat saya terasa hati. Bila baca komen di instagram, ada yang cakap 'kau patut buat muka'. Komen itu sangat pedih,"

"Tapi ada juga yang memberi komen yang baik dan positif, alhamdullilah," jelasnya lagi.

Perkembangan terkini, Aina sedang giat membuat persiapan mental dan fizikal untuk beraksi di pentas AJL ke-34, dengan mempertaruhkan lagu Sumpah hasil ciptaannya sendiri.

Semoga berjaya diucapkan kepada Aina! - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 107
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : "Kalau Bersedia Jadi Bapa Segera, Masuklah Meminang," -Rita Rudaini

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 16-2-2020 01:45 PM
Kang sheol gi repair muka, ngkorang jugak yang kecam ubah ciptaan Tuhan la hapa la.

Lain-lain Komen

Quote Siputjelly 7-2-2020 10:28 AM
sendunya benang ni. takde org komen
Quote seri_mawr 7-2-2020 10:33 AM
apa nak cuba di sampaikan ...sampai aku x tahu nak komen....

tapi serius style tudung pelik2 tu.. buruk....
Quote noor2 7-2-2020 10:37 AM
Akak X kenal sapa ni....tapi mukanya mcm muka ex boss akak
Quote MadameOnion 7-2-2020 10:38 AM
dia ni try hard nak nampak cantik last2 tak elok jugak..dengan fesyen tah apa2 dia..tengok ct nana ..rilek ja org komen gigi dia senget
Quote mieymiey 7-2-2020 10:39 AM
OT jap, iols tertengok gambar Joyrepah masa high tea, giler ko macam fesyen onggile
Quote afidahoney27 7-2-2020 10:46 AM
Suara sodap tk menjamin kelangsungan if takde woww factor..
Tp teruk naw ek perangai netizen duk komen cemtuu
Quote silampumeja 7-2-2020 10:50 AM
yang pakai baju kuning promo ajl tu SUMPAH tak cantik,,,dah macam gajah bertanduk...tak tahu tu mangsa fesyen...ke ape... kalau dia ikut arahan je, kesian. bakat ada tapi diperkotak katikkan... masa semi final pun agak tak cantikla nampak gemuk dia ...tapi taktahu dia pakai mcm tu ikut arahan siapa atau sendiri nak begitu....

tapi mngkin dia buat reverse psychology... betul cakap dia, at least org kenal bila dia dah berfesyen pelik sket.... tengok salma... jadi simple dr dulu sampai skrang ...bakat ada, tapi smpai skerang sendu...huhuuu bijak aina ni
Quote Noraniza_Iblis 7-2-2020 10:54 AM
masalahnye muke ko buruk pun dekk..
tp kalau dpt MUA  yg blh make up ko perfect..
ko blh nampak lawo..
ni ko dh la sememangnye buruk..
mekap pulak time semifinal tu..Allahu....
dgn shading..blusher ke mane.. baju plak pink..
Apooo...
Quote imanjannah 7-2-2020 11:05 AM
semoga Allah mudahkan utk Aina
Quote gadis_tulip 7-2-2020 11:16 AM
semoga dipermudahkan ye aina walaupun acik taktau ang nie.
Quote prettyuglybabe 7-2-2020 11:28 AM
astagaaaaa.. pesen apa dia bawak tu..
dah macam orang digi dengan belon pedang clown hari jadi..
Quote kiah_mai_pulak 7-2-2020 11:30 AM
dh tu kita nk kena gelabah tetek ke x ni dgn gosip mcm ni?
Quote kiambang 7-2-2020 11:33 AM
terlalu bereksperimen pun tak sesuai . Simple je ok .
Quote Skuau 7-2-2020 11:38 AM
Siputjelly replied at 7-2-2020 10:28 AM
sendunya benang ni. takde org komen

x kenai artis bbnu..nk komen haper..hehehe.....
Quote edoraixora 7-2-2020 11:40 AM
Edited by edoraixora at 7-2-2020 11:42 AM

tapi suara ko sedappp dekkkk
pedulik kan kritikan netizen yg melampau
teruskan perjuanganmu

gitu akak support ko dekkk, akak terjatuh cinta ngan suara ko masa ko cover lagu celine dion 'I Surrender'


Quote 800214 7-2-2020 11:44 AM
Kau cantik je dik.. Jgn dok pkai pelik2 sudah.. Sarah suhairi tu pun muka biasa2 je. Tp xde ka nak pakai pelik2. Pkai la yg sesuai dgn umur. Xyah nak bereksperimen sgt
Quote makadek 7-2-2020 11:46 AM
Kalau dia baca bebenang ni bukan takat kecik ati koyak rabak hancur berkecai punah hati dia..sini acik2 kepams lagik hazabedah mulutnya berbanding bebawang kt igs /fb
Quote EvieWanKenobi 7-2-2020 11:52 AM
yang pakai tudung kuning tu sumpah pelik..
Quote September14 7-2-2020 11:56 AM
X cantik tu xpela nak buat mcmne kan.. tapi yg ko pakai serkup mcm cheese leleh tu dah knapa sis

Lihat semua komen(107)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088693s Gzip On
To Top